Οι τρομερές επιδόσεις του "magic Bernie" σε ασίστ και σκοράρισμα, με τον Βραζιλιάνο να γίνεται ο πρώτος μετά τον Μπεργκ που φτάνει σε διψήφια νούμερα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπάρχουν φορές που μοιάζουν σαν να έχουν... στερέψει τα λόγια για τα όσα φοβερά και τρομερά πραγματοποιεί στο χορτάρι τους τελευταίους μήνες ο Μπερνάρ Ντουάρτε.

Ένα μήνα και κάτι πριν ο Βραζιλιάνος "αποχαιρετίσει" τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, έπειτα από μία πάρα πολύ έντονη διετία, οι "πράσινοι" βλέπουν τη σφραγίδα του να αποτυπώνεται στο γήπεδο την πιο κρίσιμη ώρα. Εκεί ακριβώς που τον είχανε ανάγκη για να κάνει τη διαφορά.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα πάντα για τον 32χρονο μεσοεπιθετικό για όσα έκανε, κάνει και θα κάνει με το "10" στην πλάτη, για τις αποφάσεις του και για την επόμενη μέρα που δεν θα τον βρει άλλο στο "τριφύλλι" καθότι στο μυαλό του ιδίου και της οικογένειάς του, είχε έρθει πλέον η ώρα για τον επαναπατρισμό. Μέχρι να έρθει, ωστόσο, η λήξη του τελικού του Κυπέλλου Betsson με τον Άρη, όταν και θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς, θα συνεχίσει να γεμίζει το "πράσινο" βιβλίο του με αναμνήσεις και μεγάλους αριθμούς.

Ήδη απ’ το απογευματόβραδο της περασμένης Κυριακής (14/4), με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία, ο "Μπέρνι" έφτασε σε άλλη μία τρομερή επίδοση ώρα που είχε να επαναληφθεί για τουλάχιστον μία επταετία από ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα ο Μπερνάρ έφτασε το double-double σε γκολ (10) και ασίστ (11) σε όλες τις διοργανώσεις την εφετινή σεζόν με τους "πράσινους", κάτι που είχε να το δει ο Παναθηναϊκός απ’ τη σεζόν 2016/17 και τον (επίσης) σπουδαίο Μάρκους Μπεργκ.

Ο King Marcus είχε καταγράψει εκείνη την απίστευτη για τον ίδιο αγωνιστική περίοδο, 31 γκολ και 10 ασίστ, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα (στην πρώτη σεζόν του στον Παναθηναϊκό) είχε μετρήσει πάλι double-double με 23 γκολ και 10 ασίστ.

Το πλέον εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι πως όλα αυτά έχουν προέλθει από έναν δημιουργικό μέσο κι όχι από έναν φορ κλάσης που είναι πάντα πολύ πιο κοντά "μέσα" στο γκολ. Κι αυτό έχει πάντα ξεχωριστή σημασία για τον βραχύσωμο "μάγο" του Παναθηναϊκού, ο οποίος απογείωσε τις επιδόσεις του σε ασίστ και γκολ το τελευταίο τρίμηνο (6 γκολ, 6 ασίστ), απ’ την στιγμή που ο Φατίχ Τερίμ τον πέρασε (σταθερά πια) στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ούτε ο Σισέ, ούτε ο "Κάρα", ούτε ο "Σάλπι"

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως πλην των Μπεργκ και Μπερνάρ, ουδείς άλλος "πράσινος" στον 21ο αιώνα έχει φτάσει σε μία σεζόν διψήφιους αριθμούς σε γκολ κι ασίστ. Κι αν είχε μεγάλους παίκτες ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια...

Ο λαμπερός Τζιμπρίλ Σισέ το "ακούμπησε" την περίοδο 2010/11, με 26 γκολ και 9 ασίστ. Ο μοναδικός Γιώργος Καραγκούνης το ίδιο την περίοδο 2008/09 (την πρώτη της πολυμετοχικότητας) με 10 γκολ και 9 ασίστ. Από κοντά κι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 15 γκολ και 9 ασίστ σε 50 αγώνες την ίδια σεζόν με τον "Κάρα". Ουδείς όμως πλην του Σουηδού killer και του "magic Bernie" έφτασε το διπλό διψήφιο...

Ο Μπερνάρ διάγει επίσης τη δεύτερη πιο παραγωγική σεζόν του, σ’ αυτή τη δεύτερη... νεότητα, εμποτισμένη με την ωριμότητα και τις παραστάσεις απ’ τη Σαχτάρ, την Έβερτον, (λιγότερο) τη Σαρζάχ και τον Παναθηναϊκό.

Την περίοδο 2011/12, τη χρονιά της πρώτης αναγνώρισης και της καθιέρωσης στην Ατλέτικο Μινέιρο και την Εθνική Βραζιλίας κατέγραψε 11 γκολ και 12 ασίστ σε μία περίοδο. Πλέον έχει μπροστά του 5+1 ματς για να την ξεπεράσει κι αυτή τη σεζόν...

 

Ο Φώτης θα είναι ο... επόμενος

Συμπαρασύροντας μαζί του σ’ αυτή την τρομερή σεζόν και τον καταπληκτικό φέτος Φώτη Ιωαννίδη. Ο επόμενος που πλησιάζει πλέον στο double-double. Η ασίστ που έβγαλε προς τον Μπερνάρ στη φάση του 3-1 κόντρα στη Λαμία ήταν η 8η εφετινή για τον Φώτη. Και θέλει άλλες δύο στα επόμενα 6 ματς, έχοντας ήδη φτάσει τα 21 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Επίδοση που δεν έχει κανένας άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι δυο τους άλλωστε, οδηγούν εφέτος τον Παναθηναϊκό σ’ αυτή την απίστευτη μάχη προς την επιστροφή του "τριφυλλιού" στην κορυφή. Πώς να μην πάει μετά κι ο Ιωαννίδης, εκεί προς τα τέλη Μαΐου το "Ελευθέριος Βενιζέλος" για να... ακυρώσει την πτήση του "Μπέρνι" για το Μπέλο Οριζόντε;

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'», με κιτρινόμαυρα γράμματα και «φόντο» την ΑΕΚ-ThemaSports
29/04 @ 20:07

«Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'», με κιτρινόμαυρα γράμματα και «φόντο» την ΑΕΚ

Πάνω που θέλεις να πεις, ότι έχεις δει τη φετινή ΑΕΚ να χάνει βαθμούς με κάθε πιθανό τρόπο, σε διαψεύδει. Κι εκείνο το επικό πρωτοσέλιδο της SportDay πριν από 19 χρόνια, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Το πιο «σαδιστικό», όμως, είναι πως οι υπόλοιποι την βλέπουν να πετά δικούς της βαθμούς, αλλά και πάλι, να έχει το «πάνω χέρι»!

Αυτοκτονία και αποτυχία για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι αυτά το πιο ανησυχητικό…-ThemaSports
29/04 @ 20:26

Αυτοκτονία και αποτυχία για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι αυτά το πιο ανησυχητικό…

Ο Παναθηναϊκός έριξε τίτλους τέλους για την φετινή σεζόν στην Stoiximan Super League, πριν καν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτοκτόνησε κόντρα στον Άρη, απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα και το πιο ανησυχητικό είναι μπροστά μας…

Όποιος «ξέγραψε» τον Πανιώνιο, το πλήρωσε: Ο Ναλιτζής, το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και μία... μεθυσμένη Νέα Σμύρνη!-ThemaSports
29/04 @ 19:10

Όποιος «ξέγραψε» τον Πανιώνιο, το πλήρωσε: Ο Ναλιτζής, το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και μία... μεθυσμένη Νέα Σμύρνη!

Πριν από ακριβώς 26 χρόνια (29/04/1998), ο Πανιώνιος κατέκτησε το δεύτερο, αλλά εξίσου... γλυκό με το πρώτο, Κύπελλο της ιστορίας του, «σοκάροντας» τον Παναθηναϊκό στον τελικό του «Γ. Καραισκάκης».

Στο... μυαλό του Τζολάκη: Ο ήρωας του Ολυμπιακού «ξαναζεί» την ιστορική διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε! -ThemaSports
29/04 @ 19:48

Στο... μυαλό του Τζολάκη: Ο ήρωας του Ολυμπιακού «ξαναζεί» την ιστορική διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε!

Μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης περιγράφει τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και όσα συνέβησαν για να προκριθούν οι «ερυθρόλευκοι»!

«Ντάνιελ Ποντένσε 2.0»: Καλύτερος και με διαφορά, από την προηγούμενη version του στον Ολυμπιακό!-ThemaSports
29/04 @ 18:32

«Ντάνιελ Ποντένσε 2.0»: Καλύτερος και με διαφορά, από την προηγούμενη version του στον Ολυμπιακό!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε διανύει την καλύτερη σεζόν σκοραρίσματος της καριέρας του, φτάνοντας τα 14 γκολ, δηλαδή ένα περισσότερο από… την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό! Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο το «πόσα γκολ έβαλε», αλλά και το «πόσο χρόνο χρειάστηκε»!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ