Πάνω που θέλεις να πεις, ότι έχεις δει τη φετινή ΑΕΚ να χάνει βαθμούς με κάθε πιθανό τρόπο, σε διαψεύδει. Κι εκείνο το επικό πρωτοσέλιδο της SportDay πριν από 19 χρόνια, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Το πιο «σαδιστικό», όμως, είναι πως οι υπόλοιποι την βλέπουν να πετά δικούς της βαθμούς, αλλά και πάλι, να έχει το «πάνω χέρι»!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πρωτοσέλιδο δίχως κεντρική φωτογραφία, κεντρικό τίτλο, σκορ. Πλήρως αντίθετο στους «κανόνες» μίας εφημερίδας, αλλά πλήρως πρωτοποριακό, ταυτοχρόνως. Εκείνη την ημέρα, την 20η Οκτωβρίου του 2005, το πρωτοσέλιδο της SportDay έγινε σχολικός πίνακας, ώστε ο Ολυμπιακός να «γράψει» την τιμωρία του.

Υπήρχε μόνο ένα «Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'». Ατελείωτο και συνεχές, σε μαύρα και κόκκινα γράμματα. Τελευταία αφορμή, ήταν το γκολ του Γκοβού στο 89', στην εκτός έδρας ήττα από τη Λυών, ενώ στην προηγούμενη αγωνιστική του Champions League, είχε συμβεί το ίδιο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, εξαιτίας του Σολδάδο στο 86'.

Έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε. Οι εφημερίδες έχουν χάσει τη δυναμική τους, το ίντερνετ έχει κυριαρχήσει, ο κόσμος ολόκληρος είναι διαφορετικός, αλλά εκείνο το πρωτοσέλιδο, παραμένει επίκαιρο! Και η ΑΕΚ, είναι η αιτία.

Είχε ένα εξαιρετικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο ΠΑΟΚ «πατούσε» καλύτερα στο δεύτερο. Εκμεταλλεύθηκε τη στιγμή της, προηγήθηκε στο 76' και είχε 14 λεπτά, για να μην ηττηθεί, τουλάχιστον. Εν τέλει, έχασε. Και χωρίς διάθεση μείωσης της προσπάθειας του ΠΑΟΚ, πρόκειται περί κατορθώματος, εξαιτίας του τρόπου που έρχεται η ήττα.

Ο Κάλενς, μετά από ένα μυθικό ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, έκανε όχι ένα, αλλά δύο απίστευτα λάθη, μέσα στην ίδια φάση. Ακριβώς όπως ο Μουκουντί «εξαφάνισε» τον Ελ Κααμπί, και μετά από λίγες ημέρες, έκανε δύο «δώρα» στον Ιωαννίδη, έτσι και ο Περουβιανός, από το ένα ματς στο άλλο, έγινε από ήρωας, μοιραίος.

Και σαν να μην της έφτανε αυτό, στο 90' ο Χατζισαφί έκανε το ίδιο λάθος: άφησε την μπάλα να «σκάσει» μπροστά του, αντί να την απομακρύνει, και έπειτα κατέληξε σε κόρνερ. Από αυτό το κόρνερ, ήρθε και το γκολ του Σάστρε.

Οι «συμπτώσεις» ήταν ήδη επαναλαμβανόμενες, για να είναι απλώς «συμπτώσεις». Μόνο απέναντι στον ΠΑΟΚ, ήταν η τρίτη φορά που συνέβη. Τι φταίει;

Σε τέτοια λάθη, δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές και τακτικές αναλύσεις. Μόνο ψυχολογικές και σωματικές. Και «απαντήσεις» σε αυτές, μπορούν να δοθούν με ασφάλεια, μόνο από τους ανθρώπους, που είναι πολύ βαθιά μέσα στην καθημερινότητα του συλλόγου.

Ακόμα κι έτσι, όμως, πετώντας matchball-τίτλου στα σκουπίδια, όλα συνεχίζουν να ορίζονται από την ίδια.

Αν κάνει το 2/2, νικώντας τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης και τη Λαμία στην OPAP Arena; Το πρωτάθλημα είναι δικό της.

Αν δεν κάνει ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός, το 3/3 στις εναπομείνασες αγωνιστικές, κι εκείνη κερδίσει απλώς τη Λαμία; Το πρωτάθλημα είναι δικό της.

Για όσους την «κυνηγούν», είναι σαδιστικό να έχει «πετάξει» 10+ βαθμούς, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται σε θέση ισχύος. Για την ΑΕΚ, είναι ο ορισμός του «αδικώ τον εαυτό μου».

Και άλλα περιθώρια να τον αδικήσει, με δύο αγωνιστικές να απομένουν και τις ισορροπίες να είναι τόσο λεπτές, δεν έχει.

Όπως σωστά το εμπνεύστηκε η SportDay πριν από 19 χρόνια, ο πίνακας πρέπει να γεμίσει από «Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'». Αυτήν τη φορά, όμως, με κιτρινόμαυρα γράμματα

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποντένσε: "Ευχαριστώ για την στήριξη, μας κάνετε να νιώθουμε πιο δυνατοί"-ThemaSports
16/05 @ 23:35

Ποντένσε: "Ευχαριστώ για την στήριξη, μας κάνετε να νιώθουμε πιο δυνατοί"

Ο Ντάνιελ Ποντένσε με μήνυμά του στα social media ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για την στήριξή του κατά την διάρκεια της σεζόν.

Θεραπεία ο Μουργκ στον ΠΑΟΚ, αμφίβολος για Άρη-ThemaSports
16/05 @ 22:40

Θεραπεία ο Μουργκ στον ΠΑΟΚ, αμφίβολος για Άρη

Μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ στράφηκε αμέσως στον «τελικό» της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στον Άρη που θα κρίνει τον τίτλο.

Η παρακάμερα του ΠΑΟΚ: Η υψωμένη γροθιά του Τάισον και ο τρελός πανηγυρισμός του Ζίβκοβιτς στο πάρτι τίτλου στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
16/05 @ 20:12

Η παρακάμερα του ΠΑΟΚ: Η υψωμένη γροθιά του Τάισον και ο τρελός πανηγυρισμός του Ζίβκοβιτς στο πάρτι τίτλου στην Τούμπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρακάμερα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 4-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό τα έχει όλα. Την υψωμένη γροθιά του Τάισον, τον τρελό πανηγυρισμό του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και φυσικά την αποθέωση του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Γ' Εθνική ο Παναθηναϊκός Β (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
16/05 @ 19:25

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Γ' Εθνική ο Παναθηναϊκός Β (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Έσπρωξε στον... γκρεμό τον Παναθηναϊκό Β η Παναχαϊκή, επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας. Νίκη του υποβιβασμένου Ολυμπιακού Β επί του Γιούχτα με 3-1. Ισόπαλη με τη Νίκη Βόλου η ΑΕΚ Β.

«Ο Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Τερίμ, η αποχώρηση είναι πολύ κοντά!»-ThemaSports
16/05 @ 14:31

«Ο Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Τερίμ, η αποχώρηση είναι πολύ κοντά!»

Ανάρτηση Τούρκου δημοσιογράφου αναφέρει πως υπήρξε συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Φατίχ Τερίμ, και πως το τέλος της συνεργασίας τους πλησιάζει!

«Τέτοιες χειμερινές μεταγραφές, μία στις 1000!»: Το comeback του Ολυμπιακού ξεκίνησε τον... Ιανουάριο και έρχεται «καυτό» καλοκαίρι!-ThemaSports
16/05 @ 13:26

«Τέτοιες χειμερινές μεταγραφές, μία στις 1000!»: Το comeback του Ολυμπιακού ξεκίνησε τον... Ιανουάριο και έρχεται «καυτό» καλοκαίρι!

Ο Ολυμπιακός διανύει ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό της σεζόν, βρίσκεται στον τελικό του UEFA Conference League και μετά την νίκη του επί της ΑΕΚ (15/05, 2-0) «ξεκόλλησε» από την τέταρτη θέση της Stoiximan Super League! Για την αγωνιστική ανάκαμψη των «ερυθρολεύκων» τον βασικότερο ρόλο προφανώς και έπαιξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και οι προσθήκες έναν μήνα πριν έρθει!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ