Ακολουθήστε μας στο Google news

Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός απέχει 6 παιχνίδια από το να πετύχει κάτι που ούτε ο πιο… σαδιστής οπαδός του μπορούσε να φανταστεί. Να πάρει το πρωτάθλημα μέσα στη Λεωφόρο και να κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και όλα αυτά σε μια σεζόν που μέχρι και δυόμιση μήνες πριν θεωρούνταν χαμένη.

 

Τι συνέβη τότε; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμφώνησε με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία και ο Βάσκος τεχνικός πέτυχε την μεγαλύτερη βελτίωση που έχει κάνει ποτέ προπονητής του Ολυμπιακού μέσα στη σεζόν. Στην τελική ευθεία της σεζόν οι Πειραιώτες εμφανίζουν την καλύτερη εκδοχή τους και πια είναι έτοιμοι για όλα. Είπαμε, έξι ματς είναι.

 

Μετά από 8 αγωνιστικές στα playoffs (7 για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) ποιος μπορεί να αρνηθεί πως αυτοί με τα ερυθρόλευκα έχουν την καλύτερη εικόνα στην post season. Ένα ματς κακό έχει κάνει ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ στα Playoffs, αυτό με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Σε όλα τα υπόλοιπα η εικόνα της ομάδας ήταν από καλή έως πολύ καλή. Της έλειψε μια στοιχειώδης δόση τύχης στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και Άρη. Δύο ματς στα οποία ο αντίπαλος τερματοφύλακας αναδείχθηκε mvp. Δύο ματς στα οποία οι Πειραιώτες είχαν διαφορά σχεδόν 2 xgoals από τον αντίπαλο τους. Όμως, αντί για έξι βαθμούς πήραν έναν και αυτός είναι ο μόνος λόγος που αυτήν τη στιγμή δεν είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Κακά τα ψέματα, αυτό που καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν είναι εύκολο. Πόσω μάλλον όταν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει μόνο δύο από τα εννιά ντέρμπι που έχουν παίξει μέχρι τώρα την φετινή σεζόν. Να κερδίσεις τρία ντέρμπι μέσα σε μια εβδομάδα και μάλιστα μετά από ευρωπαϊκούς ημιτελικούς μοιάζει με αποστολή σχεδόν ακατόρθωτη. Όμως αν μπορεί μια ομάδα να το κάνει αυτή είναι ο Ολυμπιακός και εδώ που έφτασε το πράγμα ο δρόμος είναι να βλέπεις μόνο το επόμενο ματς.

Πριν από όλα αυτά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έχει τα δύο ιστορικά ραντεβού με την Άστον Βίλα. Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η μεγαλύτερη Πέμπτη στην ιστορία του Ολυμπιακού καθώς θα παίξει για πρώτη φορά σε ημιτελικό Κυπέλλων Ευρώπης. Στόχος είναι να επιστρέψει για την ρεβάνς στο Φάληρο με ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει καλές πιθανότητες. Απέναντι του βρίσκεται μια από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας και προφανώς η αποστολή έχει τεράστια δυσκολία, αλλά εδώ που έχει φτάσει η ομάδα του Μεντιλίμπαρ και με το διακύβευμα που υπάρχει, δεν περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο.

monobala.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου: Πιτσιρικάς τρελάθηκε και έβαλε τα κλάματα όταν πήρε τη φανέλα του Ποντένσε! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
16/05 @ 08:29

Αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου: Πιτσιρικάς τρελάθηκε και έβαλε τα κλάματα όταν πήρε τη φανέλα του Ποντένσε! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Ντάνιελ Ποντένσε δεν χάλασε χατίρι σε έναν μικρό φίλο του Ολυμπιακού, χαρίζοντάς του τη φανέλα του, με τον πιτσιρικά να λάμπει από ευτυχία και χαρά εν μέσω δακρύων!

Παναθηναϊκός... αγνοείται, ζητείται επειγόντως ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και ποδοσφαιρική ενσυναίσθηση!-ThemaSports
16/05 @ 08:17

Παναθηναϊκός... αγνοείται, ζητείται επειγόντως ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και ποδοσφαιρική ενσυναίσθηση!

Το... τρεις εξαμαρτείν του αποκαρδιωτικού Παναθηναϊκού που, ακόμα και έτσι, πρέπει να βρει τον τρόπο να… σώσει ό,τι σώζεται πλέον, για να μην καταστραφούν τα πάντα στο τέλος!

Stoiximan Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, έτσι το παίρνουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ThemaSports
15/05 @ 23:25

Stoiximan Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, έτσι το παίρνουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Αυτό είναι το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη Stoiximan Super League και τα σενάρια κατάκτησης του τίτλου για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Με γκολάρες του Όρτα την γκρέμισε από την κορυφή και πηγαίνει στη Λεωφόρο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο-ThemaSports
15/05 @ 23:12

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Με γκολάρες του Όρτα την γκρέμισε από την κορυφή και πηγαίνει στη Λεωφόρο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Ολυμπιακός "χαμογέλασε" στο ντέρμπι του Καραϊσκάκης, επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ με γκολάρες του Όρτα στο 65' και στο 90+2' και την γκρέμισε από την κορυφή της Stoiximan Super League.

Διέλυσε και τον Παναθηναϊκό στο «κάστρο» της Τούμπας ο ΠΑΟΚ, πέρασε πρώτος και πάει... φουλ για πρωτάθλημα!-ThemaSports
15/05 @ 22:34

Διέλυσε και τον Παναθηναϊκό στο «κάστρο» της Τούμπας ο ΠΑΟΚ, πέρασε πρώτος και πάει... φουλ για πρωτάθλημα!

Τώρα όλα είναι στα πόδια του. Ο ΠΑΟΚ έχει αγκαλιά το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας μετά το 4-1 επί του Παναθηναϊκού και πάει να το σηκώσει με νίκη μέσα στο Βικελίδης!

Επέστρεψε από το 2-0 ο Άρης και με ΤΕΣΣΕΡΑ γκολ στο δεύτερο μέρος έκανε την ανατροπή!-ThemaSports
15/05 @ 20:01

Επέστρεψε από το 2-0 ο Άρης και με ΤΕΣΣΕΡΑ γκολ στο δεύτερο μέρος έκανε την ανατροπή!

Η Λαμία προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο όμως ο Άρης ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέν Μορόν (2 γκολ), πήρε εμφατική νίκη (2-4).

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ