Ο Παναθηναϊκός έριξε τίτλους τέλους για την φετινή σεζόν στην Stoiximan Super League, πριν καν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτοκτόνησε κόντρα στον Άρη, απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα και το πιο ανησυχητικό είναι μπροστά μας…

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οριστικά εκτός τίτλου ο Παναθηναϊκός, μετά την ήττα στην Λεωφόρο από τον Άρη, κάτι που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν. Ναι, μαθηματικά δεν έχει τελειώσει, αλλά δεν χρειάζεται να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια μας. Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, η κατάσταση αυτή «χτυπάει» πολύ καιρό, αλλά υπήρχαν οι ελπίδες. Οι ελπίδες που είχαν οι φίλοι της ομάδας, οι ελπίδες που είχε η ίδια η ομάδα. Τώρα είναι πολύ αργά για δάκρυα.

Με ένα «Τι έχεις ΠΑΟ;, Τι είχα πάντα» ξεκίνησε και αυτό το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος για ακόμη μια φορά πλήρωσε ατομικά λάθη και δέχτηκε ένα πολύ φθηνό και γρήγορο γκολ από τα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης. Στην πρώτη επίσκεψη του Άρη, κατάφερε να δεχτεί ένα γκολ, με τον Ούγκο να χάνει το μαρκάρισμα απέναντι στον Ζαμόρα και αυτός δίνει το προβάδισμα. Να συζητήσουμε τι; Ότι χωρίς τον Μπερνάρ σε δύο παιχνίδια η ομάδα έχει χαθεί εντελώς επιθετικά από το γήπεδο και τελειώνει ακόμα μια αναμέτρηση χωρίς υποψία ευκαιρίας. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική!

Ίσως και αυτοκαταστροφική όμως… Ένας προπονητής με τεράστιο όνομα στην Τουρκία, και φυσικά ο λόγος για τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα με βαρύγδουπες δηλώσεις πως θα κατακτήσει τα πάντα και θα επιστρέψει τον Παναθηναϊκό στην δυναμική που του αρμόζει. Τα μεγάλα λόγια δεν μου αρέσουν και εξ’ αρχής είχα τεθεί ιδιαίτερα δύσπιστος απέναντι στα όσα έλεγε. Με συγχωρείτε, αλλά τον Παναθηναϊκό τον επανέφερε σε κανονικότητα ο Γιοβάνοβιτς. Και επειδή δεν ήρθε ακόμα το τέλος της σεζόν, τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για το… ξύρισμα του γαμπρού, που πράγματι θα γίνει στο τέλος της σεζόν, όχι δα και πολύ μακριά.

Δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την χρονιά που διατρέχουμε κάπως αλλιώς, παρά μόνο αποτυχημένη. Δεν είναι ανησυχητική η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχημένη σεζόν, αλλά τα «καμπανάκια» που χτυπάνε σε όλα τα επίπεδα για τον σύλλογο. Προφανώς, ο άνθρωπος που θα στοχοποιηθεί την εν λόγω αποτυχία είναι ο πρόεδρος αυτής, καθώς με δικές του παρεμβάσεις φτάσαμε στο σήμερα. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής η Λεωφόρος «έβραζε» και στο πέταλο των οργανωμένων αναρτήθηκε και σχετικό πανό.

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή λοιπόν, είναι πως ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει, ό,τι έχει χτιστεί τα τελευταία τρία χρόνια. Η ταραχή του προπονητή της ομάδας είναι ορατή πλέον από όλους. Σε ακόμη ένα παιχνίδι «τελικό», κυρίευσαν οι σπασμωδικές κινήσεις και η έλλειψή πλάνου και ψυχραιμίας. Όταν ένα παιχνίδι τελειώνει με τρία σέντερ φορ και μια μεσαία γραμμή χωρίς χαφ, κάτι πάει λάθος. Γιατί το σφύριγμα της λήξης βρήκε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιωαννίδη, τον Σπόραρ, τον Γερεμέγεφ, τον Τζούριτσιτς και τον Μπακασέτα. Εν ολίγης η ομάδα έπαιζε χωρίς κέντρο, αλλά με τρεις σεντερ φορ, δύο δεκάρια και ένα εξτρέμ (τον Μαντσίνι) που έπαιζε όλη την πλευρά.

Την  επόμενη χρονιά οι πιθανότητες δεν είναι με τον Τερίμ, σχετικά με το να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς οι φίλοι της ομάδας είναι «πυρ και μανία» απέναντι του. Ο κόσμος είναι πολύ δυσαρεστημένος και αναμφίβολα αυτό έχει περάσει στα ενδότερα της ΠΑΕ. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι να χαθούν οι ισορροπίες και να… σπάσει η σχέση του κόσμου με την ομάδα. Δεν είναι ένας υποτιθέμενος κίνδυνος, είναι πραγματικός και αυτό μπορεί να αποδειχθεί από την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Όταν τα προηγούμενα χρόνια έκαναν όλοι αμάν και τι να βρουν ένα εισιτήριο και σε ένα παιχνίδι με τον Άρη δεν είναι sold out το παιχνίδι, είναι ηλίου φαεινότερο πως ο κόσμος έχει χάσει την πίστη του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά το παιχνίδι με τον Άρη, μια μερίδα οπαδών βρέθηκε έξω από την μικτή ζώνη της Λεωφόρου και εξέφρασε έντονα την αγανάκτηση της σχετικά με τον προπονητή, αλλά και την διοίκηση. Ο τίτλος χάθηκε, το θέμα είναι να μην χαθούν οι βάσεις που έχουν χτιστεί και ο σύλλογος να λειτουργήσει με πλάνο και μεθοδικότητα για την νέα σεζόν!

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Τερίμ, η αποχώρηση είναι πολύ κοντά!»-ThemaSports
16/05 @ 14:31

«Ο Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Τερίμ, η αποχώρηση είναι πολύ κοντά!»

Ανάρτηση Τούρκου δημοσιογράφου αναφέρει πως υπήρξε συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Φατίχ Τερίμ, και πως το τέλος της συνεργασίας τους πλησιάζει!

«Τέτοιες χειμερινές μεταγραφές, μία στις 1000!»: Το comeback του Ολυμπιακού ξεκίνησε τον... Ιανουάριο και έρχεται «καυτό» καλοκαίρι!-ThemaSports
16/05 @ 13:26

«Τέτοιες χειμερινές μεταγραφές, μία στις 1000!»: Το comeback του Ολυμπιακού ξεκίνησε τον... Ιανουάριο και έρχεται «καυτό» καλοκαίρι!

Ο Ολυμπιακός διανύει ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό της σεζόν, βρίσκεται στον τελικό του UEFA Conference League και μετά την νίκη του επί της ΑΕΚ (15/05, 2-0) «ξεκόλλησε» από την τέταρτη θέση της Stoiximan Super League! Για την αγωνιστική ανάκαμψη των «ερυθρολεύκων» τον βασικότερο ρόλο προφανώς και έπαιξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και οι προσθήκες έναν μήνα πριν έρθει!

«Ούτε ένα απούλητο»: Γενικός ξεσηκωμός των οπαδών του Άρη για τα εισιτήρια του... «τελικού» με ΠΑΟΚ!-ThemaSports
16/05 @ 11:02

«Ούτε ένα απούλητο»: Γενικός ξεσηκωμός των οπαδών του Άρη για τα εισιτήρια του... «τελικού» με ΠΑΟΚ!

Ούτε καρφίτσα δεν θα πέφτει όπως όλα δείχνουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την Κυριακή, για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, που θα κρίνει τον τίτλο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε την πρόβλεψη για τον τελικό του Conference League - Τι είπε για το Final-4 της Ευρωλίγκας!-ThemaSports
16/05 @ 10:48

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε την πρόβλεψη για τον τελικό του Conference League - Τι είπε για το Final-4 της Ευρωλίγκας!

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για τον τελικό του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα.

Αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου: Πιτσιρικάς τρελάθηκε και έβαλε τα κλάματα όταν πήρε τη φανέλα του Ποντένσε! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
16/05 @ 08:29

Αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου: Πιτσιρικάς τρελάθηκε και έβαλε τα κλάματα όταν πήρε τη φανέλα του Ποντένσε! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Ντάνιελ Ποντένσε δεν χάλασε χατίρι σε έναν μικρό φίλο του Ολυμπιακού, χαρίζοντάς του τη φανέλα του, με τον πιτσιρικά να λάμπει από ευτυχία και χαρά εν μέσω δακρύων!

Παναθηναϊκός... αγνοείται, ζητείται επειγόντως ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και ποδοσφαιρική ενσυναίσθηση!-ThemaSports
16/05 @ 08:17

Παναθηναϊκός... αγνοείται, ζητείται επειγόντως ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και ποδοσφαιρική ενσυναίσθηση!

Το... τρεις εξαμαρτείν του αποκαρδιωτικού Παναθηναϊκού που, ακόμα και έτσι, πρέπει να βρει τον τρόπο να… σώσει ό,τι σώζεται πλέον, για να μην καταστραφούν τα πάντα στο τέλος!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ