Γιάννης Ιωάννου

Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της η ΑΕΚ στο χθεσινό ματς με αντίπαλο την Ανόρθωση στο «ΑΕΚ Αρένα», αφού ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις και έχασε δύο βαθμούς «χρυσάφι» που θα την έστελναν στην κορυφή και θα πήγαινε στο ΓΣΠ την τελευταία αγωνιστική (11/05) για τον ΤΕΛΙΚΟ με τον ΑΠΟΕΛ για δύο αποτελέσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τώρα, η ισοπαλία δεν την βολεύει και χρειάζεται μόνο νίκη για να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της...

Πόσο εύκολο είναι αυτό όταν θα έχεις απέναντι σου μία ομάδα που έχει όσο καμία άλλη το «know how» στις κατακτήσεις τίτλων, η οποία μάλιστα θα παίζει σε ένα γήπεδο που θα... «κοχλάζει», με άπαντες αποφασισμένους να βάλουν τέλος στην «ξηρασία» πέντε ετών;

Την ίδια στιγμή που εσύ (σ.σ. ΑΕΚ), όσες φορές ήθελες να κάνεις το βήμα παραπάνω για να αποκτήσεις πλεονέκτημα στην κούρσα ή και να βρεθείς «καβάλα στ' άλογο», έδινες μία κλωτσιά και «έχυνες την καρδάρα με το γάλα»;

Αν το ποδόσφαιρο δεν ήταν απρόβλεπτο και ήμασταν βέβαιοι πως θα επικρατούσε η... λογική στο ντέρμπι της 11ης Μαΐου, τότε οι «γαλαζοκίτρινοι» θα έπρεπε από τώρα να αρχίσουν τις προετοιμασίες για τη φιέστα στον Εξώστη.

Όμως το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και ακόμα πιο απρόβλεπτη είναι η ΑΕΚ, η οποία είναι ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Το θετικό για την ομάδα της Λάρνακας, είναι ότι μπορεί να μην εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» που της έκανε η Ομόνοια κερδίζοντας τον ΑΠΟΕΛ, όμως θα μπορούσε να ήταν χειρότερα τα πράγματα, αν για παράδειγμα κέρδιζαν οι «γαλαζοκίτρινοι» και η ομάδα του Μπεν Σιμόν έχανε τη νίκη στις καθυστερήσεις...

Πλέον, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, οι βαθμοί δεν «επιστρέφονται» και άπαντες καλούνται να διαψεύσουν όλους όσοι μετά το χθεσινό σοκ άρχισαν τα... τρολαρίσματα στα social media και θεωρούν πως ο ΑΠΟΕΛ εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και θα στεφθεί πρωταθλητής.

Ο Ισραηλινός τεχνικός πάντως το πιστεύει και αλίμονο να μην το πίστευε. Είναι αυτός που έφτασε την ομάδα να διεκδικεί τον τίτλο σε ένα ματς, από εκεί που όταν ανέλαβε τα ηνία, δεν ήταν καν σίγουρο αν θα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

Η σιγουριά που εξέφρασε ο Μπεν Σιμόν για κατάκτηση του τίτλου, αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» της ΑΕΚ στο μεγάλο ραντεβού της 11ης Μαΐου, αφού ανεβάζει την ψυχολογία και την πίστη στο «κιτρινοπράσινο στρατόπεδο» μετά τη χθεσινή... ψυχρολουσία και άπαντες γνωρίζουν πως έχουν σε 90 λεπτά συν τις όποιες καθυστερήσεις, μία τεράστια ευκαιρία για να γράψουν ιστορία με χρυσά γράμματα, κάνοντας κάτι που καμία άλλη ομάδα της ΑΕΚ δεν κατάφερε στα 30 χρόνια από την ίδρυση της...

Όπως πολύ σωστά είπε ο Ισραηλινός τεχνικός, «όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο» και θα προσθέσουμε πως «ότι είναι γραφτό να γίνει στις 11 του Μάη, θα γίνει». Στην ΑΕΚ πιστεύουν και όχι άδικα, ότι η ποδοσφαιρική μοίρα τους χρωστάει μία τέτοια χαρά, γιατί κυνηγάνε χρόνια τον τίτλο και πάντα κάτι τους έλειπε στην τελική ευθεία, εκεί που «σφίγγουν τα γάλατα» και κρίνονται τα πάντα. Και εύχονται πως ο... μυθιστορηματικός τρόπος που «δραπέτευσαν» με το διπλό από το στάδιο «Αλφαμέγα» κόντρα στον Άρη πριν από δύο εβδομάδες, να είναι το σημάδι πως ήρθε η ώρα για να «σπάσει η κατάρα» και απλά θέλει να... τους βγάλει την πίστη και να τους το κάνει όσο πιο δύσκολο γίνεται.

Στις 11 Μαΐου, θα απαντηθούν όλες οι απορίες μας. Μέχρι τότε... υπομονή!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κύβος ερρίφθη και... ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του Μπεν Σιμόν στον πάγκο της ΑΕΚ!-ThemaSports
16/05 @ 10:35

Ο κύβος ερρίφθη και... ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του Μπεν Σιμόν στον πάγκο της ΑΕΚ!

Ο 43χρονος Ισπανός Χουάν Φεράντο, θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, ο οποίος θα πάρει την σκυτάλη από τον Ραν Μπεν Σιμόν, με στόχο να οδηγήσει τη Λαρνακιώτικη ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη νέα σεζόν (2024-2025).

Ο Μπεν Σιμόν έλαβε την αναγνώριση ακόμα και από τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ!-ThemaSports
16/05 @ 09:30

Ο Μπεν Σιμόν έλαβε την αναγνώριση ακόμα και από τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ!

Κορυφαίος Προπονητής της σεζόν στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24» αναδείχθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ran Ben Shimon με ποσοστό 46%. Τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των παικτών έλαβε ο Ricardo Sa Pinto με ποσοστό 17%.

Κορυφαίος προπονητής ο Ραν Μπεν Σιμόν!-ThemaSports
15/05 @ 22:40

Κορυφαίος προπονητής ο Ραν Μπεν Σιμόν!

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Α’ Κατηγορίας ψήφισαν τον Ραν Μπεν Σιμόν (ΑΕΚ) ως τον Κορυφαίο Προπονητή της σεζόν με ποσοστό 46%.

ΑΕΚ: Παρελθόν άλλοι 3-ThemaSports
15/05 @ 12:45

ΑΕΚ: Παρελθόν άλλοι 3

Ντιουνκού, Κάσας και Ερερίν δεν συνεχίζουν στην ΑΕΚ

Δημητρίου: «Θα ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις - Το μπάτζετ της νέας χρόνιας δεν θα αυξηθεί»-ThemaSports
15/05 @ 12:06

Δημητρίου: «Θα ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις - Το μπάτζετ της νέας χρόνιας δεν θα αυξηθεί»

Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95,0 μίλησε ο εκπρόσωποε τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου

ΑΕΚ: Παρελθόν και ο Μάμας-ThemaSports
15/05 @ 12:03

ΑΕΚ: Παρελθόν και ο Μάμας

Δεν σταματούν οι αποχωρήσεις στην ΑΕΚ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ