Έβγαλε... άσους από το μανίκι ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι στου Ρέντη με 16-0 επιτυχημένα σερβίς, επικράτησαν 3-0 του Παναθηναϊκού και απέχουν μια νίκη από τον τίτλο!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν με όρεξη και συγκέντρωση το ματς, δείγμα της κρισιμότητάς του. Μέχρι το 5-5 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήγαιναν χέρι-χέρι, ενώ ένα ξέσπασμα του πρώτου με κινητήριο μοχλό τον Σαλβαδόρ Ιντάλγκο που πέτυχε τους πέντε από του οκτώ πρώτους πόντους, έκανε το πρώτο σετ 8-5.

Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος κάλεσε εσπευσμένα time out, οι παίκτες του αφυπνίστηκαν και το σερί (3-0) των "πρασίνων" έφερε το σετ στα ίσια (8-8).

Ωστόσο, οι Πειραιώτες ανέκτησαν ξανά τα ηνία του ματς (12-10, 13-11, 15-13), μέχρι να κάνουν το 18-15 και να αναγκάσουν τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να ξοδέψει και το δεύτερο time out του.

 

Στη συνέχεια του σετ δεν άλλαξε κάτι, οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν ταχύτητα, βρήκαν δύο άσους από τον Κουμεντάκη και με τη βοήθεια του μπλοκ (4-2 οι κερδισμένοι πόντοι σε αυτό το σετ) έκαναν το 1-0 στον δεύτερο τελικό.

Σημεία κλειδιά του πρώτου σετ ήταν η δύναμη του Ολυμπιακού σε σερβίς, φιλέ και στο γεγονός ότι έβγαλε τον Ερνάντες από το παιχνίδι, καθώς χαλούσε την υποδοχή του Τριφυλλιού και δεν έφτανε ορθολογικά η μπάλα στον Κουβανό.

 

 

 

 

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα από τους γηπεδούχους, παίρνοντας προβάδισμα με τρεις πόντους για πρώτη φορά (1-4). Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είχε κεφάλι στο σκορ.

Οι χαμηλές πτήσεις του Γίρι Κόβαρ και το τρομερό στατιστικό του Ολυμπιακό στο σερβίς έχοντας 11 άσους έναντι μηδέν των "πρασίνων" άλλαξαν τις ισορροπίες στο σετ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το "ερυθρόλευκο τείχος" στο φιλέ επέτρεψε στην ομάδα του Ντάνιελ Καστελάνι να κατακτήσουν με άνεση και το δεύτερο σετ, αφού στην τελική ευθεία ανέβασαν την απόδοσή τους.

 

Τα σετ: 25-17, 25-16, 26-24

 

 

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νικητής στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πρωταθλητής ξανά ο ατσάλινος Ολυμπιακός!-ThemaSports
22/04 @ 20:33

Νικητής στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πρωταθλητής ξανά ο ατσάλινος Ολυμπιακός!

To σήκωσε ξανά ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι νίκησαν στου Ρέντη 3-2 τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε από 2-0 και πανηγυρίζουν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα σχέδια «ερυθρόλευκης» φιέστας και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!-ThemaSports
20/04 @ 21:08

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα σχέδια «ερυθρόλευκης» φιέστας και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με άνεση από το "Μελίνα Μερκούρη" με 3-0 σετ, χάλασε την "ερυθρόλευκη" φιέστα και παράτεινε την αγωνία για την κατάκτηση της Volley League γυναικών.

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!-ThemaSports
18/04 @ 20:34

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!

Ζωντανός για τίτλο ο Παναθηναϊκός! Σε ένα ματς με δυο ανατροπές στο Μετς, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο tie break του Ολυμπιακού (3-2 σετ) και πάνε για την τελευταία τους «ζαριά» στου Ρέντη!

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
17/04 @ 19:44

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής με 3-1 σετ (19-25, 25-18, 23-25, ) από την έδρα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 2-0 στου τελικούς της Volley League Γυναικών και ψάχνοντας μία ακόμα νίκη για τον τίτλο!

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!-ThemaSports
16/04 @ 21:22

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!

Μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το Κύπελλο πετόσφαιρας Γυναικών η Ολυμπιάδα Νεάπολης.

Ολυμπιάδα-Απόλλων κοντράρονται στον τελικό για την κατάκτηση του κυπέλλου-ThemaSports
15/04 @ 14:59

Ολυμπιάδα-Απόλλων κοντράρονται στον τελικό για την κατάκτηση του κυπέλλου

Η Ολυμπιάδα στοχεύει το νταμπλ και το 3ο Κύπελλο και ο Απόλλωνας θέλει το 6ο τρόπαιο κυπέλλου...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ