Ποια είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού σαν σήμερα; Ακολουθεί η απάντηση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαν σήμερα το 1974, ο Κενυάτης Γιόγκιντερ Σιν, κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC), επικρατώντας εντός έδρας στο... μαραθώνιο Σαφάρι με ένα Mitsubishi Lancer 1600 GSR. Η δεύτερη θέση κατέληξε στην Porsche 911 του Μπιορν Βάλντεγκαρντ, με τρίτη τη Lancia Stratos του Σάντρο Μουνάρι.

Σαν σήμερα το 1979, ο Ζιλ Βιλνέβ κατέγραψε την τρίτη σερί του νίκη στη Formula 1 θριαμβεύοντας στο μη-πρωταθληματικό «Race of Champions» στο Brands Hatch, πλαισιώνοντας έτσι τις δύο νίκες που είχε σημειώσει σε Κιαλάμι και Λονγκ Μπιτς για το επίσημο πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νέλσον Πικέ της Brabham-Alfa Romeo, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωταθλητής, Μάριο Αντρέτι.

Σαν σήμερα το 2001, η Williams-BMW και ο Ραλφ Σουμάχερ σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στη Formula 1, στο GP Αγίου Μαρίνου. Ο Γερμανός έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση από την τρίτη θέση και πήρε την πρωτοπορία από τις δύο McLaren των Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Μίκα Χάκινεν, διατηρώντας την με άνεση μέχρι τον τερματισμό. Πλαισιώθηκε στο βάθρο από τον Σκωτσέζο και τον Ρούμπενς Μπαρικέλο της Scuderia Ferrari. Aυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα της Williams, μετά το 1997.

Σαν σήμερα το 2007, ο Φελίπε Μάσα κέρδισε το GP Μπαχρέιν, αφήνοντας πίσω του τον ρούκι, Lewis Hamilton, που σημείωσε το τρίτο του βάθρο σε ισάριθμους αγώνες. Ο ομόσταυλος του Βρετανού στη McLaren, Φερνάντο Αλόνσο, βρισκόταν στην τρίτη θέση για το πρώτο σκέλος του αγώνα αλλά ο ρυθμός του έπεσε σταδιακά, χάνοντας τη θέση του στη φάση των pit-stops από τον Κίμι Ράικονεν. Ο Ισπανός έχασε και άλλη θέση, αυτήν τη φορά από τον Νικ Χάιντφελντ της BMW-Sauber, και ολοκλήρωσε τον αγώνα μόλις 5ος.

Σαν σήμερα το 2012, η Mercedes-Benz επέστρεψε στις νίκες στη Formula 1 μετά το 1955, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να θριαμβεύει στο Grand Prix Κίνας. Ο Γερμανός εκκίνησε από την pole position και κυριάρχησε, με τις δύο McLaren των Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον να τον πλαισιώνουν στο βάθρο. Ο έτερος οδηγός της Mercedes, Μίκαελ Σουμάχερ, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο βάθρο μετά τα χρόνια του στη Ferrari, καθώς εγκατέλειψε στον 13ο γύρο εξαιτίας του εμπρός-δεξιού ελαστικού που δεν κουμπώθηκε σωστά στο πρώτο pit-stop του αγώνα.

Σαν σήμερα το 2018, πραγματοποιήθηκε το GP Κίνας της Formula 1. Μετά από ένα υποτονικό πρώτο μισό, μια σύγκρουση ανάμεσα στις Toro Rosso των Μπρέντον Χάρτλεϊ και Πιέρ Γκασλί, οδήγησε στην εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, δημιουργώντας συνθήκες για ένα εντυπωσιακό φινάλε. Η Red Bull Racing ήταν η μόνη που πήρε το ρίσκο να αλλάξει ελαστικά, κάτι που τελικά την ευνόησε. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο, με ελάχιστους γύρους να απομένουν, αξιοποίησε την επιθετική μα συνάμα καθαρή του οδήγηση και προσπέρασε συνολικά πέντε οδηγούς έως τον 45ο γύρο, ώστε να κατακτήσει την έκτη νίκη της καριέρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

gazzetta.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ-ThemaSports
27/04 @ 16:19

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημαντικότητά τους.

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
21/04 @ 12:25

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πιάστε τον αν μπορείτε- δεν μπορείτε! Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε πειστικά (και) στην πίστα της Κίνας, αυξάνοντας τη διαφορά του στην κορυφή και καλπάζοντας για το 4ο σερί πρωτάθλημά του. Δεύτερος ο Λάντο Νόρις, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σέρχιο Πέρεζ.

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!-ThemaSports
20/04 @ 12:35

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!

Στο άγνωστο της πίστας της Σαγκάης, που είχε 5 χρόνια να επισκεφτεί η Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και πάλι κατακτώντας άλλη μία επιβλητική πολ ποζίσιον, με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον ομόλογό του στη Red Bull Σέρτζιο Πέρεζ και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston - που άφησε πίσω του σε σχηματισμό τις δύο McLaren και τις δύο Ferrari .

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"-ThemaSports
20/04 @ 09:40

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"

Ο Σαρλ Λεκλέρ εξέφρασε τα παράπονά του μετά το τέλος του Sprint της Κίνας για τον τρόπο που ο Κάρλος Σάινθ αμύνθηκε στη μεταξύ τους μάχη, που έφερε την επαφή των δύο Ferrari SF-24 στον 16ο γύρο. Τι δήλωσε ο Ισπανός για το συμβάν.

Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν-ThemaSports
20/04 @ 08:15

Παράσταση για έναν ρόλο το Sprint της Σαγκάης, άνετη νίκη του Φερστάπεν

Παρότι εκκίνησε από την 4η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το πρώτο φετινό Sprint της Formula 1, στο πλαίσιο του GP Κίνας. Ο Λιούις Χάμιλτον κράτησε τη 2η θέση για το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, τρίτος στο βάθρο ο Σέρζιο Πέρεζ με την έτερη Red Bull RB20.

Ο πρώτος αγώνας προδιαγραφών Formula 1 στην ιστορία-ThemaSports
22/04 @ 20:07

Ο πρώτος αγώνας προδιαγραφών Formula 1 στην ιστορία

Σαν σήμερα το 1946, το Grand Prix Νίκαιας στη Γαλλία σήμανε την επιστροφή των αγώνων ταχύτητας στην Ευρώπη μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ