Πόλυς Χαραλάμπους

Γίνονται τρεις οι… Ομόνοιες που θα λάβουν μέρος στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας, την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η χθεσινή μέρα έδωσε το… διαβατήριο ανόδου στα «σαλόνια» στην Ομόνοια 29ης Μαίου και στην Ομόνοια Αραδίππου!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Φυσιολογικά προκαλεί περισσότερες συζητήσεις και ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη, η άνοδος της ομάδας που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018. Αμέσως μετά την «αποσκίρτηση» της «Θύρας 9» (των οργανωμένων οπαδών), από την Ομόνοια Λευκωσίας.

Ήταν κάτι που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε, να προκύψει δηλαδή η συνάντηση (και) στο γήπεδο. Της ομάδας των λεγομένων «αιρετικών» και διαφωνούντων με την παραχώρηση της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Κυπρο-Αμερικανό επιχειρηματία Σταύρο Παπασταύρου και της ομάδας από την οποία «ξεπήδησαν» σαν οπαδοί.

Δεν πρόκειται να επαναφέρουμε τους όποιους χαρακτηρισμούς «εκτοξεύονται» ένθεν και ένθεν, με αφορμή το «σχίσμα» του καλοκαιριού του ’18. Η κάθε πλευρά έχει τραβήξει τον δρόμο της…

Το καινούργιο «τριφύλλι» που γεννήθηκε πριν έξι χρόνια στην Λευκωσία, με υποστηρικτές σε όλες τις περιοχές της Κύπρου, δεν «μπουσουλάει» απλά. Εκ των αποτελεσμάτων του, αποδεικνύει ότι ήρθε για να μείνει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου.

Αν θα αντέξει στα «σαλόνια» του κυπριακού φουτμπόλ, όπου οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και θα χρειαστεί να εξεύρουν νέους οικονομικούς πόρους, είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

Να τους αφήσουμε να χαρούν τον «άθλο» που πέτυχαν, καταφέρνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθούν από τα αλόνια (του Πανσολείου πρωταθλήματος) στη μεγάλη κατηγορία.

Στο πολύκροτο θέμα, για πιθανή εισήγηση προς τα μέλη τους να «βγάλουν» κάρτα φιλάθλου, για να μπορούν να βρίσκονται στις κερκίδες, εκτιμάμε ότι στο φινάλε θα βρούν την «φόρμουλα» να μην μένουν έξω από τα γήπεδα. Θα μοιάζει και με «δώρο- άδωρον» για τον κόσμο τους, η άνοδος στην πρώτη κατηγορία…

Είτε συμπαθεί κανείς, είτε αντιπαθεί την καινούργια «πράσινη δύναμη», πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο για ένα πράγμα:  Έχουν αποδείξει, ότι για να προχωρήσει μια ομάδα, δεν είναι απαραίτητο να έχει μεγάλη «καβάντζα» σε χρήμα από πίσω της.

Αν αξιοποιείται σωστά, ο κόσμος που την υποστηρίζει, μπορεί να εξελίσσεται αυτός σε «κινητήριο μοχλό» της. Αν θα λειτουργήσουν έτσι τα πράγματα και στην πρώτη κατηγορία, θα λάβουμε τις απαντήσεις στην πορεία…

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτυχε ότι κι ο «Σερ Τάκης» πριν 14 χρόνια ο Κυρ-Γιάννης! -ThemaSports
29/04 @ 09:58

Πέτυχε ότι κι ο «Σερ Τάκης» πριν 14 χρόνια ο Κυρ-Γιάννης!

Κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΑΠΟΕΛ του Ρικάρντο Σα Πίντο χθες η Ομόνοια, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο. Οι στατιστικολόγοι, πήγαν πίσω 14 χρόνια, για να βρουν ότι οι πράσινοι, η προηγούμενη φορά που νίκησαν τρεις φορές σε αιώνιο ντέρμπι (στο πρωτάθλημα) ήταν την σεζόν 2009-10. Με τον «Σερ Τάκη» (Λεμονή) στην τεχνική ηγεσία…

O «Ρόμπι» ελπίζει ότι η δεύτερη του... θα είναι «φαρμακερή»-ThemaSports
29/04 @ 09:19

O «Ρόμπι» ελπίζει ότι η δεύτερη του... θα είναι «φαρμακερή»

Προκάλεσε απογοήτευση στην ΑΕΚ, το ότι δεν διατήρησαν το δικαίωμα να παίζουν για δυο αποτελέσματα στον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία, στις 11 Μαίου.

Τρέλαναν το… «κυπριακό σύμπαν»! -ThemaSports
29/04 @ 08:52

Τρέλαναν το… «κυπριακό σύμπαν»!

Διέψευσε ξανά η Ανόρθωση, την συντριπτική πλειοψηφία της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης της νήσου! Η πρώτη φορά, ήταν πριν μερικές εβδομάδες, όταν πετύχαινε το διπλό επί του ΑΠΟΕΛ, μπροστά σε τρεις γεμάτες κερκίδες του ΓΣΠ, με οπαδούς των γηπεδούχων...

Ηλίας Χαραλάμπους! Δικαίωσε τον «τρελό» και ιδιόρρυθμο Τζίτζι Μπεκάλι! -ThemaSports
28/04 @ 11:15

Ηλίας Χαραλάμπους! Δικαίωσε τον «τρελό» και ιδιόρρυθμο Τζίτζι Μπεκάλι!

Δεν προλαβαίνει να «εισπράττει» μπράβο και συγχαρητήρια από την πατρίδα ο Ηλίας Χαραλάμπους. Για την μεγαλύτερη διάκριση στην προπονητική του καριέρα, καταφέρνοντας να οδηγήσει στην Στεάουα, μετά από 9 χρόνια, στην κορυφή του Ρουμανικού ποδοσφαίρου!

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...-ThemaSports
26/04 @ 09:10

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...

Καλογραμμένη ήταν η ομιλία του νέου προέδρου Κώστα Κωνσταντίνου, στην πρώτη του γνωριμία με τα μέλη του σωματείου, στη διάρκεια της ψεσινής συνέλευσης.

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται… -ThemaSports
25/04 @ 10:23

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται…

Οι κινητοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών και όχι μόνο, αναμένεται να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δεν προβλέπεται ότι θα προκύψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, σε σχέση με την έδρα της Κυρίας στην προσφυγιά. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ