Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ βάφτηκε πράσινο και ο Ματίας Λεσόρ εξήγησε στο Sportal τι ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο για να έρθει η νίκη, ενώ αναφέρθηκε στην δική του παρουσία στο πράσινο στρατόπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης ενόψει των playoffs της Stoiximan Basket League έγινε για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και πλέον μόνο με... αυτοκτονία θα χάσουν την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

 
Ο Κώστας Σλούκας έδωσε τον ρυθμό όμως δεν ήταν μόνος, καθώς είχε συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του, με τον Ματίας Λεσόρ να είναι ένας εξ αυτών. Ο Γάλλος σέντερ έδωσε πολλές μάχες και τις κέρδισε και στις δύο πλευρές του παρκέ, όπως συνηθίζει να κάνει φέτος.

Μιλώντας στο Sportal για την επικράτηση των «πράσινων» στάθηκε στην ανάγκη που είχε η ομάδα του από το θετικό αποτέλεσμα και τόνισε πως στόχος του είναι να κερδίσει κάτι σπουδαίο με την πράσινη φανέλα.

Αρχικά, μιλώντας για τη νίκη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ εξήγησε πως «ήταν μεγάλη νίκη γιατί μας έδωσε απόσταση ανάμεσά μας, τους έχουμε ήδη νικήσει 2 φορές. Μας έδωσαν μία ανάσα γιατί χάσαμε κόντρα στον Άρη».

Ο κόσμος στο κλειστό του ΟΑΚΑ έχει τον τρόπο να δίνει παραπάνω ώθηση στην ομάδα, ωστόσο ο ίδιος παραδέχτηκε πως «σίγουρα μας βοήθησε πολύ να έχουμε κόσμο από πίσω μας. Ειλικρινά πιστεύω ότι οι οπαδοί θα μπορούσαν να τα πάνε και λίγο καλύτερα σήμερα, δεν έφτασαν στα άκρα την τρέλα τους», για να προσθέσει στη συνέχεια

«Ήταν καλή η ατμόσφαιρα όμως για ένα ντέρμπι. Μας έδωσαν όμως την ώθηση που θέλαμε, είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και είναι παιχνίδι με σερί. Τρέξαμε, έτρεξε και η άλλη ομάδα, αυτό μπορεί να σου δώσει το έναυσμα να τρέξεις ξανά.

Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η συνεργασία του με τον Κώστα Σλούκα είναι σε πολύ καλά επίπεδα, με τους δύο παίκτες να έχουν βρει τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας εντός παρκέ.

Πέραν αυτού όμως στάθηκε και στον ηγετικό χαρακτήρα του Έλληνα γκαρντ. «Παίζει εξαιρετικά τώρα, είχε κάποιες δυσκολίες στην αρχή της σεζόν. Είχε και κάποιους τραυματισμούς που τον κράτησαν έξω. Τώρα πιστεύω είναι στην κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο επίπεδο, εξαιρετικό επίπεδο. Μπορεί να μην έκανε τέλειο παιχνίδι αλλά πήρε το πιο κρίσιμο σουτ και ένα κρίσιμο ζευγάρι βολών που οδήγησαν στη νίκη. Είναι τεράστιος για εμάς αυτή τη στιγμή».

Σε ακόμα ένα κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη, κάτι που δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του γκρουπ. «Το καλό είναι ότι ακόμα κι όταν δεν παίζουμε τέλεια, βρίσκουμε τρόπους να κερδίζουμε. Βρήκαμε τρόπο κόντρα στη Βίρτους, βρήκαμε τρόπο ακόμα κι αν δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. Αυτό χτίζει την ομάδα, όταν ακόμα κι όταν δεν είσαι στην καλύτερή σου απόδοση, στο πικ σου, βρίσκεις και πάλι τρόπο να κερδίσεις. Ήταν σπουδαίο που το κάναμε απόψε», εξήγησε ο Γάλλος σέντερ.

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε εάν οραματίζεται τον εαυτό του να κατακτά τίτλους με την πράσινη φανέλα, με την απάντηση να έρχεται αβίαστα από τα χείλη του. «Προφανώς, γι'αυτό ήρθα εδώ, για να προσπαθήσω να κερδίσω κάτι. Όπως λέω πάντα, βήμα-βήμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις είναι να κοιτάς ένα παιχνίδι, ένα βήμα τη φορά.

Θα δούμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας για τα playoffs και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, μετά το δεύτερο παιχνίδι. Θα δούμε που βρισκόμαστε μετά από αυτά τα δύο παιχνίδια. Το κυριότερο είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, ένα-ένα. Έτσι πιστεύω πρέπει πάντα να το προσεγγίζεις».

sportal.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Με 14 παίκτες και χωρίς Χουάντσο στο Βελιγράδι-ThemaSports
29/04 @ 11:05

Παναθηναϊκός: Με 14 παίκτες και χωρίς Χουάντσο στο Βελιγράδι

Με μια μεγάλη αλλά αναμενόμενη απουσία αναχώρησε ο Παναθηναϊκός AKTOR για το Βελιγράδι, εν όψει του τρίτου και τέταρτου αγώνα των playoffs με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η συγκίνηση του Σπανούλη: «Δεν είναι εύκολο, μετά από τέτοια καριέρα ως παίκτης, να αφήσω ξανά το σπίτι μου»!-ThemaSports
27/04 @ 14:31

Η συγκίνηση του Σπανούλη: «Δεν είναι εύκολο, μετά από τέτοια καριέρα ως παίκτης, να αφήσω ξανά το σπίτι μου»!

Ο Βασίλης Σπανούλης, που οδήγησε το Περιστέρι bwin στο Final 4 του BCL, μόλις στη δεύτερη σεζόν της καριέρας του ως head coach, είναι ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στη διοργάνωση!

Ναν: «Ο Σλούκας μας πήγε σε άλλο επίπεδο, ξέρουμε ότι μας στηρίζει ο Γιαννακόπουλος»-ThemaSports
27/04 @ 11:35

Ναν: «Ο Σλούκας μας πήγε σε άλλο επίπεδο, ξέρουμε ότι μας στηρίζει ο Γιαννακόπουλος»

Ο Κέντρικ Ναν μίλησε για το career high του Κώστα Σλούκα στην ισοφάριση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ.

Η ένταση του Αταμάν με έναν Ισραηλινό μετά το ματς: «Ποιος είναι αυτός; Τι κάνεις εσύ στα αποδυτήριά μου;» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
26/04 @ 13:18

Η ένταση του Αταμάν με έναν Ισραηλινό μετά το ματς: «Ποιος είναι αυτός; Τι κάνεις εσύ στα αποδυτήριά μου;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το VIDEO με την ένταση ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και έναν Ισραηλινό στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το φινάλε του Game 2 της σειράς του Παναθηναϊκού AKTOR με την Μακάμπι.

Μάγκας Ολυμπιακός, πάτησε τη Μπαρτσελόνα και έκανε μπρέικ με το «καλησπέρα» στο καυτό Παλάου Μπλαουγκράνα-ThemaSports
25/04 @ 00:11

Μάγκας Ολυμπιακός, πάτησε τη Μπαρτσελόνα και έκανε μπρέικ με το «καλησπέρα» στο καυτό Παλάου Μπλαουγκράνα

Εκπληκτικό σαραντάλεπτο από τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 77-73 τη Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Γουίλιαμς-Γκος και Κάναν οι κορυφαίοι για τους Πειραιώτες.

Μπέριλ ΜακΚίσικ: «Κάποιοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα προσπάθησαν να μου επιτεθούν όταν πανηγύριζα για τον Ολυμπιακό»-ThemaSports
24/04 @ 23:36

Μπέριλ ΜακΚίσικ: «Κάποιοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα προσπάθησαν να μου επιτεθούν όταν πανηγύριζα για τον Ολυμπιακό»

Μία άσχημη εμπειρία που είχε στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα στη διάρκεια του Game 1 του Ολυμπιακού με τους Μπλαουγκράνα κατήγγειλε μέσω Twitter η σύζυγος του Σακίλ ΜακΚίσικ, Μπέριλ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ