Ένα φινάλε στην σεζόν που μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας μεγάλης καριέρας για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη που πίστεψε ο Μεντιλίμπαρ χωρίς να νοιώθει πως ρισκάρει

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια σεζόν καθισμένος στον πάγκο. Από την αρχή της σεζόν με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ έως και το αντίο του Καρβαλιάλ με την διαφορά πως με τον Πορτογάλο πήρε την πρώτη του συμμετοχή στο επεισοδιακό ματς με την Κηφισιά.

 Μια χρονιά που ξαφνικά από… χαμένη για τον νεαρό τερματοφύλακα εξελίσσεται σε ευκαιρία καριέρας! Και αυτό γιατί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον πίστεψε και το κυριότερο δεν θεώρησε στιγμή πως ρισκάρει δίνοντας του την φανέλα του βασικού, όχι μόνο στο επικό ματς με την Μακάμπι στην Σερβία αλλά και στην συνέχεια.

Ο Τζολάκης που είχε παίξει βασικός με τον Μεντιλίμπαρ στο ματς πρωταθλήματος με τον Βόλο (3-0) και μετά την Μακάμπι είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που «χτυπάει την πόρτα» των ημιτελικών του Κόνφερενς αλλά συνεχίζει να παλεύει με αξιώσεις για την ολική ανατροπή στο πρωτάθλημα. Ο Τζολάκης που δεν παίζει βασικός απλά για την εμπειρία, ή γιατί δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά γιατί ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί πως αξίζει να έχει την ευθύνη της ερυθρόλευκης εστίας με ότι αυτό συνεπάγεται και για το μέλλον.

Από το 2019-20 όταν πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, σε μια σεζόν που διακρίθηκε με την Κ19 του συλλόγου, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έχει ζήσει μεγάλες στιγμές και μεγάλες ευκαιρίες που δεν είχαν όμως συνέχεια. Όπως ο τελικός του Κυπέλλου στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πανθεσσαλικό όπου έπαιξε βασικός και υπερασπίστηκε με επιτυχία την ερυθρόλευκη εστία στο 1-0 των ερυθρολεύκων.

Αλλά και το καλοκαίρι του 2021 που τον βρήκε βασικό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον εμπιστεύεται στα ματς με την Νέφτσι και την Λουντογκόρετς έως ότου πάρει ο Βάτσλικ την φανέλα του βασικού. Την περσινή σεζόν ο Τζολάκης έγραψε τις περισσότερες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, 14 το σύνολο, ελπίζοντας πως φέτος θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία.

Το συμβόλαιο

Και όλα αυτά ενώ σε λίγο καιρό, στα τέλη του Ιουνίου λήγει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό. Σε μια υπόθεση εργασίας που πριν ένα ακριβώς μήνα οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ της παραμονής του στον Ολυμπιακό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φαίνεται πως μπορεί να το αλλάξει και αυτό. Ο Βάσκος προπονητής που έχει επεκτείνει και επίσημα το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό και για την σεζόν 2024-25 έχει στο μυαλό του τον Τζολάκη ως ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά.

Με ότι αυτό συνεπάγεται για την εισήγησή του προς την διοίκηση αναφορικά με το συμβόλαιο του νεαρού άσου που λήγει σε λίγο καιρό. Ο Μεντιλίμπαρ που από την άλλη προφανώς και αποτελεί έναν παραπάνω λόγο και για τον ίδιο τον Τζολάκη για την απόφαση που θα πάρει. Και είναι δεδομένο πως τα πάντα βρίσκονται στα χέρια του νεαρού Έλληνα άσου που έχει την δυνατότητα να είναι αυτός βαδίζοντας μόλις στα 22 του χρόνια ο τερματοφύλακας των 100 χρόνων του Ολυμπιακού!

 

 
to10.gr
 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'», με κιτρινόμαυρα γράμματα και «φόντο» την ΑΕΚ-ThemaSports
29/04 @ 20:07

«Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'», με κιτρινόμαυρα γράμματα και «φόντο» την ΑΕΚ

Πάνω που θέλεις να πεις, ότι έχεις δει τη φετινή ΑΕΚ να χάνει βαθμούς με κάθε πιθανό τρόπο, σε διαψεύδει. Κι εκείνο το επικό πρωτοσέλιδο της SportDay πριν από 19 χρόνια, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Το πιο «σαδιστικό», όμως, είναι πως οι υπόλοιποι την βλέπουν να πετά δικούς της βαθμούς, αλλά και πάλι, να έχει το «πάνω χέρι»!

Αυτοκτονία και αποτυχία για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι αυτά το πιο ανησυχητικό…-ThemaSports
29/04 @ 20:26

Αυτοκτονία και αποτυχία για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι αυτά το πιο ανησυχητικό…

Ο Παναθηναϊκός έριξε τίτλους τέλους για την φετινή σεζόν στην Stoiximan Super League, πριν καν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτοκτόνησε κόντρα στον Άρη, απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα και το πιο ανησυχητικό είναι μπροστά μας…

Όποιος «ξέγραψε» τον Πανιώνιο, το πλήρωσε: Ο Ναλιτζής, το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και μία... μεθυσμένη Νέα Σμύρνη!-ThemaSports
29/04 @ 19:10

Όποιος «ξέγραψε» τον Πανιώνιο, το πλήρωσε: Ο Ναλιτζής, το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και μία... μεθυσμένη Νέα Σμύρνη!

Πριν από ακριβώς 26 χρόνια (29/04/1998), ο Πανιώνιος κατέκτησε το δεύτερο, αλλά εξίσου... γλυκό με το πρώτο, Κύπελλο της ιστορίας του, «σοκάροντας» τον Παναθηναϊκό στον τελικό του «Γ. Καραισκάκης».

Στο... μυαλό του Τζολάκη: Ο ήρωας του Ολυμπιακού «ξαναζεί» την ιστορική διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε! -ThemaSports
29/04 @ 19:48

Στο... μυαλό του Τζολάκη: Ο ήρωας του Ολυμπιακού «ξαναζεί» την ιστορική διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε!

Μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης περιγράφει τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και όσα συνέβησαν για να προκριθούν οι «ερυθρόλευκοι»!

«Ντάνιελ Ποντένσε 2.0»: Καλύτερος και με διαφορά, από την προηγούμενη version του στον Ολυμπιακό!-ThemaSports
29/04 @ 18:32

«Ντάνιελ Ποντένσε 2.0»: Καλύτερος και με διαφορά, από την προηγούμενη version του στον Ολυμπιακό!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε διανύει την καλύτερη σεζόν σκοραρίσματος της καριέρας του, φτάνοντας τα 14 γκολ, δηλαδή ένα περισσότερο από… την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό! Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο το «πόσα γκολ έβαλε», αλλά και το «πόσο χρόνο χρειάστηκε»!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ