Η Αταλάντα επιβλήθηκε με 4-1 της Φιορεντίνα των δέκα παικτών και προκρίθηκε στον τελικό του Coppa Italia χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Αταλάντα τα χρειάστηκε αλλά στο τέλος κατάφερε να υποτάξει τη Φιορεντίνα των δέκα παικτών και να προκριθεί στον τελικό του Coppa Italia για έκτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 4-1 χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι είχε ηττηθεί με 0-1 στον πρώτο ημιτελικό στην Τοσκάνη, όμως οι περσινοί φιναλίστ δεν κατάφεραν να αντέξουν στο δεύτερο παιχνίδι.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την Αταλάντα, αφού ο Τεν Κοπμάινερς εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα κι άνοιξε το σκορ στο 8'. Οι "βιόλα" αντέδρασαν σωστά και δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα.

Στο 53ο λεπτό ο Νίκολα Μιλένκοβιτς προσπάθησε να αποτρέψει τετ α τετ και αποβλήθηκε, όμως λίγο αργότερα ο παίκτης που μπήκε αλλαγή για να τον καλύψει, ο Λούκας Μαρτίνες Κουάρτα, ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1.

Το σκορ αυτό έδινε πρόκριση στους περσινούς φιναλίστ του θεσμού, όμως στο 75' ο Τζιαλούκα Σκαμάκα με ένα απίθανο εναέριο γυριστό ισοφάρισε ξανά το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η παράταση ελλόχευε με τη Φιορεντίνα να αποκρούει όλες τις επιθέσεις των γηπεδούχων, μέχρι το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Αντεμόλα Λούκμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (έπειτα από μεγάλο έλεγχο VAR για οφσάιντ).

Η Φιορεντίνα ανέβηκε όλη ψάχνοντας το γκολ της παράτασης και σε άλλη μια κόντρα η έτερη αλλαγή του Γκασπερίνι, ο Μάριο Πάσαλιτς, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην Αταλάντα, που πλέον ψάχνει το δεύτερο τρόπαιό της απέναντι στη Γιουβέντους στον τελικό του "Ολίμπικο".

  • ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Καρνεζέκι, Τζιμσίτι, Χιέν, Κολάσινατς (70' Πάσαλιτς), Τζαπακόστα (74' Μιραντσούκ), Έντερσον (70' Λούκμαν), Ντε Ρον, Ρουτζέρι, Ντε Κετελάρε, Κοπμάινερς, Σκαμάκα
  • ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό (83' Καγιόντε), Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Μαντράγκορα (83' Κομούτσο), Γκονσάλες, Μπελτράν (60' Ντάνκαν), Κουαμέ (83' Ικονέ), Μπελότι (55' Μαρτίνες Κουάρτα)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Γιουβέντους - Λάτσιο 2-0 (50' Κιέζα, 64' Βλάχοβιτς)
  • Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-0 (31' Μαντράγκορα)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Λάτσιο - Γιουβέντους 2-1 (12' 49' Καστεγιάνος / 83' Μίλικ)
  • Αταλάντα - Φιορεντίνα 4-1 (8' Κοπμάινερς, 75' Σκαμάκα, 90+6' Λούκμαν, 90+8' Πάσαλιτς / 68' Μαρτίνες)

Το πρόγραμμα του τελικού

15/05 Αταλάντα - Γιουβέντους

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στεγνό «καθάρισμα» κόντρα στη Κάντιθ για τη Ρεάλ και περιμένει… για τη στέψη-ThemaSports
04/05 @ 19:17

Στεγνό «καθάρισμα» κόντρα στη Κάντιθ για τη Ρεάλ και περιμένει… για τη στέψη

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-0 της Κάντιθ και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Τζιρόνα για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Bundesliga: Η Στουτγκάρδη «λάβωσε» την Μπάγερν στη μάχη της δεύτερης θέσης – Πάρτι και... πεντάρα για την Ντόρτμουντ!-ThemaSports
04/05 @ 17:34

Bundesliga: Η Στουτγκάρδη «λάβωσε» την Μπάγερν στη μάχη της δεύτερης θέσης – Πάρτι και... πεντάρα για την Ντόρτμουντ!

Η Στουτγκάρδη «θριάμβευσε» απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης νικώντας με 3-1 και πλησίασε στο -2 τους Βαυαρούς. Με τον Μάρκο Ρόις σε τρελά κέφια, η Μπορούσια Ντόρτμουντ διέλυσε την Άουγκσμπουργκ με 5-1 επιστρέφοντας στις νίκες.

Η Ίπσουιτς επέστρεψε στην Premier League, 22 χρόνια μετά: Ποιος υποβιβάστηκε, ποιοι είναι στα Play Offs; -ThemaSports
04/05 @ 17:34

Η Ίπσουιτς επέστρεψε στην Premier League, 22 χρόνια μετά: Ποιος υποβιβάστηκε, ποιοι είναι στα Play Offs;

Και κάπου εδώ, η εντυπωσιακή Championship ολοκληρώθηκε. Η Ίπσουιτς επιστρέφει στην Premier League, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Ανεβαίνει μαζί με τη Λέστερ, πανηγυρίζει μία σπουδαία σεζόν και αισθάνεται πως το ποδόσφαιρο είναι ένα… δίκαιο άθλημα. Στην εξάδα η Γουέστ Μπρομ και η Νόριτς, υποβιβάστηκε η Μπέρμιγχαμ με… νίκη, τεράστια σωτηρία για τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και την Πλίμουθ!

Καθάρισε την Μπόρνμουθ και βροντοφωνάζει ότι θέλει το πρωτάθλημα η Άρσεναλ-ThemaSports
04/05 @ 16:33

Καθάρισε την Μπόρνμουθ και βροντοφωνάζει ότι θέλει το πρωτάθλημα η Άρσεναλ

Φωνάζει ότι θέλει τον τίτλο η Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» έκαναν... πάρτι στο Λονδίνο με καλεσμένη την Μπόρνμουθ και

Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-ThemaSports
04/05 @ 16:26

Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Super League: Η ΑΕΚ κι ο Ολυμπιακός κρατούν την τύχη στα χέρια τους, κάτι που δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ, ενώ μόνο μαθηματικές ελπίδες έχει ο Παναθηναϊκός.

Περνά από δοκιμαστικά ο Αμού! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/05 @ 12:00

Περνά από δοκιμαστικά ο Αμού! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Ακινκούμνι Αμού παραμένει χωρίς ομάδα, μετά την αποχώρηση του από την Ομόνοια.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ