Η Στουτγκάρδη «θριάμβευσε» απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης νικώντας με 3-1 και πλησίασε στο -2 τους Βαυαρούς. Με τον Μάρκο Ρόις σε τρελά κέφια, η Μπορούσια Ντόρτμουντ διέλυσε την Άουγκσμπουργκ με 5-1 επιστρέφοντας στις νίκες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για την 32η στροφή της Bundesliga, η Στουτγκάρδη έκαμψε την αντίσταση της Μπάγερν Μονάχου, ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ διέλυσε την Άουγκσμπουργκ σε μία υπέροχη παράσταση του Μάρκο Ρόις. Η Βέρντερ Βρέμης ήρθε ισόπαλη με την Γκλάντμπαχ και «ονειρεύεται» ακόμη την Ευρώπη, ενώ η Βόλφσμπουργκ επικράτησε εύκολα της υποβιβασμένης Ντάρμσταντ.

Στουτγκάδη – Μπάγερν Μονάχου 3-1

Στο μεγάλο ματς για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, η Στουτγκάρδη φιλοξένησε την Μπάγερν Μονάχου. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν έντονη από την αρχή, με την Στουτγκάρδη να κυριαρχεί στα πρώτα λεπτά χάνοντας μάλιστα και μία μεγάλη ευκαιρία στο 10’, με τον Νόιερ να λέει «όχι» στο σουτ του Φούριχ.

Το γκολ ήρθε στο 29’ με τον Ελληνοελβετό Λεωνίδα Στεργίου να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Bundesliga, τσιμπώντας την μπάλα στην έξοδο του Νόιερ για το 1-0.

Η Μπάγερν απάντησε στο 37’ με τον Κέιν να νικάει από τα έντεκα βήματα τον Νίμπελ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες μπήκε «φουριόζα» και στο δεύτερο μέρος χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Φούριχ στο 50’. Η Μπάγερν είχε παθητικό ρόλο, η Στουτγκάρδη προσπαθούσε να βρει το γκολ, χωρίς να τα καταφέρνει.

Ο Τόμας Τούχελ είδε την ομάδα του να ισορροπεί μετά τις αλλαγές του στο 65’, χωρίς όμως να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Νίμπελ.

Τελικά, στο 83’ ο Τζέονγκ βρήκε τη λύση για την Στουτγκάρδη, 15 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, με κοντινή κεφαλιά.

Ο... θρίαμβος της Στουτγκάρδης ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις με το γκολ του Σίλας και η ομάδα του Χένες πλησίασε αυτή του Τούχελ στους 2 βαθμούς, με 67 έναντι 69 των Βαυαρών.

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Άουγκσμπουργκ 5-1

Μετά τη νίκη της επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχθηκε την Άουγκσμπουργκ, στον απόηχο της αποχώρησης του Μάρκο Ρόις το καλοκαίρι.

Οι Βεστφαλοί ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4ο λεπτό σε μία… περίεργη φάση, με τον Μουκόκο να έρχεται τελευταίος σε επαφή με την μπάλα και το γκολ να χρεώνεται σε αυτόν.

Στο 20’, ο Μάλεν με ωραία σκαστή κεφαλιά έκανε το 2-0 πετυχαίνοντας το 12ο γκολ του στη σεζόν. Εννέα λεπτά μετά, ο Μουκόκο σκόραρε ξανά με τυχερό τρόπο για το 3-0, ενώ η Άουγκσμπουργκ μείωσε προσωρινά με τον Βάργκας στο 32’.

Ωστόσο, η Ντόρτμουντ δεν της άφησε περιθώριο να ελπίσει σε επιστροφή στο ματς. Στο 34’, ήταν η στιγμή του Ρόις που με σκαφτό σουτ έκανε το 4-1 γνωρίζοντας ξανά την αποθέωση από το κοινό στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

Στην επανάληψη, η Ντόρτμουντ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο… γκάζι. Στο 64’, ο Ενμετσά έκανε το 5-1 μετά τη δεύτερη ασίστ του Ρόις στο ματς, ο οποίος είχε και δοκάρι στην αμέσως επόμενη φάση.

Η Ντόρτμουντ έφτασε τους 60 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την τρίτη Λειψία, ενώ η Άουγκσμπουργκ έμεινε στους 39, έναν βαθμό μακριά από την 7η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αναμετρήσεων του Σαββάτου (04/05) για την 32η αγωνιστική της Bundesliga:

Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου 3-1

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Άουγκσμπουργκ 5-1

Βέρντερ Βρέμης – Γκλάντμπαχ 2-2

Βόλφσμπουργκ – Ντάρμσταντ 3-0

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίκτες και φίλοι συγκίνησαν τον Κλοπ: «Θα έδινα τα πάντα να παίξω για εκείνον» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/05 @ 10:54

Παίκτες και φίλοι συγκίνησαν τον Κλοπ: «Θα έδινα τα πάντα να παίξω για εκείνον» (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο προτού αποχωρήσει, ο Γιούργκεν Κλοπ αντιλήφθηκε μέσα από ένα βίντεο πόσο άλλαξε τη ζωή ορισμένων από τους ποδοσφαιριστές του, πόσο βοήθησε άλλους σε δύσκολες στιγμές και πόσο κέρδισε την εμπιστοσύνη τους ώστε να τον θέλουν φίλο για μια ζωή. «Θα έδινα τα πάντα να παίξω έστω και μια σεζόν για εκείνον» είπε ο Στίβεν Τζέραρντ!

ΜΕΣΙ: Πουλήθηκε για €890.000 η... χαρτοπετσέτα στην οποία υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα!-ThemaSports
18/05 @ 09:37

ΜΕΣΙ: Πουλήθηκε για €890.000 η... χαρτοπετσέτα στην οποία υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα!

Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε το 2000 με την Μπαρτσελόνα σε ηλικία 13 ετών...

Για τη νίκη-τίτλο η Σίτι κόντρα στη Γουέστ Χαμ, τρίποντο και... θαύμα θέλει η Άρσεναλ-ThemaSports
18/05 @ 09:24

Για τη νίκη-τίτλο η Σίτι κόντρα στη Γουέστ Χαμ, τρίποντο και... θαύμα θέλει η Άρσεναλ

Την τελευταία αγωνιστική κρίνεται ο τίτλος της Premier League, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, με τους «πολίτες» να διατηρούν καθαρό προβάδισμα, καθώς είναι στο +2 από τους Λονδρέζους.

Καθάρισε τη Γουέστ Μπρομ και έκλεισε θέση στον τελικό ΑΝΟΔΟΥ η Σαουθάμπτον!-ThemaSports
18/05 @ 08:19

Καθάρισε τη Γουέστ Μπρομ και έκλεισε θέση στον τελικό ΑΝΟΔΟΥ η Σαουθάμπτον!

Η Σαουθάμπτον νίκησε 3-1 τη Γουέστ Μπρομ και πέρασε στον τελικό των playoffs της Championship, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιντς.

Σόκαρε στις καθυστερήσεις την Μπενφίκα η Ρίο Αβε (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 08:07

Σόκαρε στις καθυστερήσεις την Μπενφίκα η Ρίο Αβε (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Έστω και σε αδιάφορο μαρς, η Ρίο Αβε ισοφάρισε 1-1 στο 94’ την Μπενφίκα εντός έδρας για την 34η αγωνιστική της Primeira Liga και την άφησε πιο μακριά από την πρωταθλήτρια, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ματσάρα χωρίς νικητή στη Φλωρεντία-ThemaSports
18/05 @ 00:06

Ματσάρα χωρίς νικητή στη Φλωρεντία

Φιορεντίνα και Νάπολι προσέφεραν απλόχερα θέαμα αλλά περιορίστηκσαν στον βαθμό της ισοπαλίας, φέρνοντας 2-2 στο «Αρτέμιο Φράνκι».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ