Να μας συγχωρεί ο κόουτς Αταμάν, αλλά σήμερα ο Σλούκας το πήρε όλο πάνω του

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί να φαίνεται εύκολο να το πούμε μετά το τέλος του ματς, αλλά όταν βλέπεις στο ξεκίνημα ο Κώστας Σλούκας να έχει πετύχει τους πρώτους 5 πόντους του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μακάμπι, ξέρεις ότι έχει αφήσει πίσω του όσα έγιναν την Τρίτη.

Αυτό που αναρωτηθήκαμε σε εκείνο το σημείο είναι αν θα δούμε μια βραδιά στην οποία θα ταυτιστεί η απόδοση του Σλούκα με του Ναν και ποιος θα είναι ο αναγκαίος τρίτος πόλος που χρειάζεται για να πάρει ο Παναθηναϊκός το διπλό.

Όσο προχωρούσε το παιχνίδι, ήταν σίγουρο πως δεν θα υπάρξει εύκολος νικητής. Αλλά και πως οι Σλούκας-Ναν θα κάνουν ταυτόχρονα από πολύ καλό ως σπουδαίο ματς. Με τους Λεσόρ-Μήτογλου-Παπαπέτρου να δίνουν πράγματα, ο Παναθηναϊκός είχε το ελαφρύ προβάδισμα.

 

Παρόλα αυτά, κάποιες λανθασμένες κινήσεις του Αταμάν, έφεραν τη Μακάμπι μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 29-26 και στο ημίχρονο με 50-49. Αυτές εντοπίζονται κυρίως στην επιθυμία του να χρησιμοποιήσει τόσο τους Γκραντ-Γκριγκόνις, ενώ δεν είναι σε κατάσταση που μπορούν να βοηθήσουν.

Ο Γκραντ είδαμε ότι φοβήθηκε τρεις φορές να σουτάρει ενώ είχε πεδίο βολής, τη μία μάλιστα ο Αταμάν του γκρίνιαξε γιατί δεν σούταρε. Ο δε Γκριγκόνις, έχει πεσμένη ψυχολογία γιατί ο Κόλσον του έχει πάρει τον αέρα και τον είδαμε να κάνει 2 φορές drive για να καταλήξει να χάσει τη μπάλα.

 

 
 

Παρόλα αυτά, κάποιες λανθασμένες κινήσεις του Αταμάν, έφεραν τη Μακάμπι μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με 29-26 και στο ημίχρονο με 50-49. Αυτές εντοπίζονται κυρίως στην επιθυμία του να χρησιμοποιήσει τόσο τους Γκραντ-Γκριγκόνις, ενώ δεν είναι σε κατάσταση που μπορούν να βοηθήσουν.

Ο Γκραντ είδαμε ότι φοβήθηκε τρεις φορές να σουτάρει ενώ είχε πεδίο βολής, τη μία μάλιστα ο Αταμάν του γκρίνιαξε γιατί δεν σούταρε. Ο δε Γκριγκόνις, έχει πεσμένη ψυχολογία γιατί ο Κόλσον του έχει πάρει τον αέρα και τον είδαμε να κάνει 2 φορές drive για να καταλήξει να χάσει τη μπάλα.

Εις το όνομα του Κώστα Σλούκα...

Ναι, έβαλε 8 πόντους, αλλά αν ο Αταμάν είχε κάνει το εύλογο, να βάλει Καλαϊτζάκη στο 2 όταν έβγαζε τον Ναν και Παπαπέτρου στο 3, ή στο 3 και το 4 όταν δεν έπαιζε ο Μήτογλου, οι Πράσινοι θα είχαν γλυτώσει κάποιους πόντους που δέχτηκαν από τον Κόλσον ή από παίκτες που βρέθηκαν ελεύθεροι λόγω Κόλσον.

Ευτυχώς, στο 4ο δεκάλεπτο, στο σημείο που η Μακάμπι είχε κάνει σερί 13-1 και ήταν στο +7, έβαλε μέσα αυτούς που έπρεπε και είχε τον Καλαϊτζάκη για μπαλαντέρ. Αφού όλη τη χρονιά πήγε με 6-7 παίκτες, ας το διατηρήσει και απέναντι στη Μακάμπι, απλώς με διαφορετικούς 6-7. Δηλαδή ίσως πρέπει να έχει Βιλντόζα στο 2 για να μπαίνει στη θέση του Ναν ή του Σλούκα και να παίξουν λίγο οι Γκραντ-Γκριγκόνις.

Δεν είναι κακό, δεν τους μειώνει αυτό ως παίκτες, έχουν δικαίωμα μετά από τόση κούραση να μην είναι καλοί, έχουν δικαίωμα να μην τους ταιριάζει ο αντίπαλος. Αν πάει ο Παναθηναϊκός στο final-4 και παίξει με τη Φενέρ, ίσως πάλι να ταιριάζουν περισσότερο ο Γκριγκόνις με τον Γκραντ.

Γι’ αυτό και λέμε πως ο Σλούκας είναι που έκανε τη δουλειά σήμερα, καθοδήγησε προπονητικά την ομάδα και άλλαξε το τσιπάκι στο πιο κρίσιμο σημείο, βάζοντας τα χέρια του στα ριμπάουντ που χάνονταν εύκολα από τον Ριβέρο και τον Νίμπο σε όλο το 4ο δεκάλεπτο μέχρι το τελευταίο δίλεπτο.

Το τεράστιο επιθετικό ταλέντο των παικτών είναι που έφερε αυτή την τεράστια νίκη και έδωσε φιλί ζωής στον Παναθηναϊκό. Ο Μήτογλου με 5 κρίσιμους πόντους. Ο Παπαπέτρου με ένα τεράστιο τρίποντο. Ο Ματίας Λεσόρ με τις μάχες που έδωσε, την αντοχή στο ξύλο που έφαγε όταν έπαιζε με πλάτη, με τις 2/2 βολές που έβαλε επιτέλους.

Εις το όνομα του Κώστα Σλούκα...

Κυρίως όμως, ο Ναν με τα δύο δίποντα και την ασίστ στον Λεσόρ και ο Κώστας Σλούκας με τα ριμπάουντ, τις 2 βολές, το δίποντο που σφράγισε τη νίκη. Αυτοί υπέγραψαν την τεράστια νίκη και αυτοί οι 5 θα πρέπει να σφίξουν τα δόντια και να ετοιμαστούν για ένα 30λεπτο την Τρίτη, με τους Γκραντ-Γκριγκόνις-Αντετοκούνμπο-Βιλντόζα-Καλαϊτζάκη να συμπληρώνουν με 7-8 λεπτά ο καθένας για τις ανάσες.

ΥΓ. Η αλαζονεία δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος και η Μακάμπι επέδειξε πολύ μεγάλη.

ΥΓ1. Η απουσία του Μπάλντουιν την κάνει πιο επικίνδυνη, γιατί αφαιρεί μια αμυντική στόχευση από τον Παναθηναϊκό, μιας και ο Μπλατ μοιάζει δυσκολοκατάβλητος.

Εις το όνομα του Κώστα Σλούκα...

ΥΓ2. Ιωάννης Παπαπέτρου. Η ψυχή της ομάδας. Το βλέπουμε στα αποδυτήρια μετά τα ματς, πώς υποδέχεται τους συμπαίκτες του. Και αποδεικνύει ότι δεν ξέχασε το μπάσκετ, ότι είναι πολύ χρήσιμος και σωματικά και για να πάρει επιθέσεις. Δε μπορούμε να φανταστούμε από δω και πέρα να μην είναι βασικό τριάρι.

ΥΓ3. Πολλά ειπώθηκαν για τον Σάρας όσο ήταν στη Μπαρτσελόνα, πως είναι υπερτιμημένος και άλλα τέτοια, αλλά σε αυτή τη Μπαρτσελόνα και ο Ομπράντοβιτς λίγος θα φαινόταν. Με τη Φενέρ αποδεικνύει πως είναι πολύ καλός προπονητής.

menshouse.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ 84-66: Οι πράσινοι έκαναν εύκολα το 1-0 απέναντι στον Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος πάλευε μόνος του-ThemaSports
16/05 @ 22:19

Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ 84-66: Οι πράσινοι έκαναν εύκολα το 1-0 απέναντι στον Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος πάλευε μόνος του

Με το δεξί μπήκε στα playoffs της Stoiximan Basket League ο Παναθηναϊκός AKTOR, που έκανε το 1-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 84-66 στο τελευταίο εντός έδρας ματς του πριν από το Final Four της EuroLeague. Μόνος του πάλευε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ που μέτρησε 26 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 λάθη.

Αταμάν για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς: "Δεν θυμάμαι γιατί μου έδωσαν το βραβείο κάποτε, θυμάμαι όμως τους back to back τίτλους με την Εφές"-ThemaSports
15/05 @ 11:05

Αταμάν για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς: "Δεν θυμάμαι γιατί μου έδωσαν το βραβείο κάποτε, θυμάμαι όμως τους back to back τίτλους με την Εφές"

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε στα κανάλια novasports ότι το βραβείο του "προπονητή της χρονιάς" της EuroLeague δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει και δεν θυμάται καν πώς και γιατί το κέρδισε το 2021, ωστόσο θυμάται τους back to back τίτλους με την Αναντολού Εφές.

Σλούκας: «Δικαίωση η πρόκριση στο Final Four - Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα»-ThemaSports
15/05 @ 09:50

Σλούκας: «Δικαίωση η πρόκριση στο Final Four - Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR, Κώστας Σλούκας, στη media day του «τριφυλλιού», ενόψει του Final Four της Euroleague στο Βερολίνο.

Η ιστορική διάσταση του MVP του Μάικ Τζέιμς: Τι είχαμε 18 χρόνια να δούμε, και τι δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ! (video)-ThemaSports
14/05 @ 22:39

Η ιστορική διάσταση του MVP του Μάικ Τζέιμς: Τι είχαμε 18 χρόνια να δούμε, και τι δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ! (video)

MVP της EuroLeague εκτός Final 4 ή Αμερικανός MVP; Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε κάτι απ' όλα αυτά, πριν τη φετινή «στέψη» του Μάικ Τζέιμς;

Οι Ισπανοί προαναγγέλλουν κίνηση του Ολυμπιακού για Ρογκαβόπουλο!-ThemaSports
14/05 @ 22:58

Οι Ισπανοί προαναγγέλλουν κίνηση του Ολυμπιακού για Ρογκαβόπουλο!

Σύμφωνα με την AS, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί το καλοκαίρι για την απόκτηση του Νίκου Ρογκαβόπουλου!

EuroLeague - Μάικ Τζέιμς: Ο πρώτος MVP του οποίου η ομάδα δεν προκρίθηκε στο Final Four-ThemaSports
14/05 @ 14:53

EuroLeague - Μάικ Τζέιμς: Ο πρώτος MVP του οποίου η ομάδα δεν προκρίθηκε στο Final Four

Ο Μάικ Τζέιμς έγραψε ιστορία με την ανάδειξή του σε MVP της EuroLeague, αφού έγινε μόλις ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που κατακτάει το σχετικό βραβείο ενώ η ομάδα του απέτυχε να προκριθεί στο Final Four.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ