To 17ο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1994/1995 ήρθε με χαρακτηριστική άνεση. Κι αυτό, γιατί οι «πράσινοι» έφτασαν στην κατάκτησή του έξι στροφές πριν την ολοκλήρωσή του.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας του τη σεζόν 1994/95. Μια ομάδα όπου από την αρχή της χρονιάς ήταν διψασμένη για τα κατακτήσει εκείνο το τρόπαιο. Ούσα αήττητη από τα τέλη Αυγούστου, έως τον Μάρτιο της σεζόν 1994/95, οι «πράσινοι» διένυσαν 28 αγωνιστικές χωρίς να γνωρίσουν την ήττα από καμία ομάδα, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στο τιμόνι. Πρώτη ήττα της σεζόν ήταν αυτή από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη δύο από την Skoda Ξάνθη και τον Άρη σε παιχνίδια μακριά από την έδρα του «τριφυλλιού».

Ήταν δύο αναμετρήσεις, όμως, που ο Παναθηναϊκός είχε… χαλαρώσει, γιατί η κατάκτηση του πρωταθλήματος είχε επιτευχθεί ήδη και τα παιχνίδια αυτά δεν του κόστισαν, ούτε και θα μπορούσαν να κοστίσουν.

Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί δεύτερος, αλλά με 17 λιγότερους βαθμούς (70 και 53), οι «πράσινοι» φιλοξενήθηκαν στη Λιβαδειά στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής (το πρωτάθλημα διεξαγόταν με 18 ομάδες) στις 15 Απριλίου και μοναδικός τους στόχος ήταν η νίκη! Έτσι και έγινε λοιπόν, στο 30ο λεπτό ένα γκολ από τον Δημήτρη Μάρκο έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι», ενώ Καπουράνης και Γεωργιάδης έκαναν το 2-0 και 3-0, στο 53’ και 89’, αντίστοιχα.


Η βαθμολογική διαφορά ήταν μεγάλη, όμως ο Ολυμπιακός είχε ακόμα ελπίδες βάσει των υπολειπόμενων αγωνιστικών. Οι «Πειραιώτες», ως φιλοξενούμενοι από τον Ηρακλή του Γιοβάνοβιτς στη Θεσσαλονίκη και το Καυτανζόγλειο, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και κάθε… υπόνοια για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος εξανεμίστηκε, με τον Παναθηναϊκό να εξασφαλίζει τον τίτλο 6 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.


Την εν λόγω χρονιά, ο Παναθηναϊκός από την πρώτη έως και την τελευταία αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος κρατούσε «σφιχτά» την πρώτη θέση της βαθμολογίας και τελικά κατάφερε να φτάσει στον στόχο του. Αυτό ήταν και το 17ο πρωτάθλημα για τους «πράσινους», οι οποίοι είχαν πάρει τρομερή ώθηση από τον Κριστόφ Βαζέχα, με τον Πολωνό να σκοράρει ασταμάτητα, φτάνοντας τα 29 γκολ σε μια σεζόν.

Μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, στις αρχές του Ιουνίου, η διαφορά δεν κατάφερε να «κλείσει» από τον δεύτερο Ολυμπιακό και το «τριφύλλι» πέρασε το… φώτο-φίνις στο +16. Παράλληλα είχε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 83 γκολ, με τον Ολυμπιακό να έχει πετύχει 14 λιγότερα γκολ από εκείνον στη δεύτερη θέση. Εκτός απο επίθεση, είχε και την καλύτερη άμυνα όμως, μετρώντας 21 γκολ στο παθητικό του, ενώ ο (τρίτος στη βαθμολογία) ΠΑΟΚ, είχε την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 29 γκολ, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν 31.

Στο Πρωτάθλημα του 1995 έπαιξαν οι: Βάντσικ, Νικοπολίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Δώνης, Μπορέλι, Νιόπλιας, Βαζέχα, Μαραγκός, Μάρκος, Αλεξούδης, Χριστοδούλου, Λαγωνικάκης, Παπαπαναγής, Γκούμας, Μητρόπουλος.

2687982.jpg

2687979_1.jpg


www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'», με κιτρινόμαυρα γράμματα και «φόντο» την ΑΕΚ-ThemaSports
29/04 @ 20:07

«Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'», με κιτρινόμαυρα γράμματα και «φόντο» την ΑΕΚ

Πάνω που θέλεις να πεις, ότι έχεις δει τη φετινή ΑΕΚ να χάνει βαθμούς με κάθε πιθανό τρόπο, σε διαψεύδει. Κι εκείνο το επικό πρωτοσέλιδο της SportDay πριν από 19 χρόνια, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Το πιο «σαδιστικό», όμως, είναι πως οι υπόλοιποι την βλέπουν να πετά δικούς της βαθμούς, αλλά και πάλι, να έχει το «πάνω χέρι»!

Αυτοκτονία και αποτυχία για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι αυτά το πιο ανησυχητικό…-ThemaSports
29/04 @ 20:26

Αυτοκτονία και αποτυχία για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι αυτά το πιο ανησυχητικό…

Ο Παναθηναϊκός έριξε τίτλους τέλους για την φετινή σεζόν στην Stoiximan Super League, πριν καν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτοκτόνησε κόντρα στον Άρη, απέτυχε να πάρει το πρωτάθλημα και το πιο ανησυχητικό είναι μπροστά μας…

Όποιος «ξέγραψε» τον Πανιώνιο, το πλήρωσε: Ο Ναλιτζής, το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και μία... μεθυσμένη Νέα Σμύρνη!-ThemaSports
29/04 @ 19:10

Όποιος «ξέγραψε» τον Πανιώνιο, το πλήρωσε: Ο Ναλιτζής, το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και μία... μεθυσμένη Νέα Σμύρνη!

Πριν από ακριβώς 26 χρόνια (29/04/1998), ο Πανιώνιος κατέκτησε το δεύτερο, αλλά εξίσου... γλυκό με το πρώτο, Κύπελλο της ιστορίας του, «σοκάροντας» τον Παναθηναϊκό στον τελικό του «Γ. Καραισκάκης».

Στο... μυαλό του Τζολάκη: Ο ήρωας του Ολυμπιακού «ξαναζεί» την ιστορική διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε! -ThemaSports
29/04 @ 19:48

Στο... μυαλό του Τζολάκη: Ο ήρωας του Ολυμπιακού «ξαναζεί» την ιστορική διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε!

Μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης περιγράφει τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και όσα συνέβησαν για να προκριθούν οι «ερυθρόλευκοι»!

«Ντάνιελ Ποντένσε 2.0»: Καλύτερος και με διαφορά, από την προηγούμενη version του στον Ολυμπιακό!-ThemaSports
29/04 @ 18:32

«Ντάνιελ Ποντένσε 2.0»: Καλύτερος και με διαφορά, από την προηγούμενη version του στον Ολυμπιακό!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε διανύει την καλύτερη σεζόν σκοραρίσματος της καριέρας του, φτάνοντας τα 14 γκολ, δηλαδή ένα περισσότερο από… την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό! Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο το «πόσα γκολ έβαλε», αλλά και το «πόσο χρόνο χρειάστηκε»!

Παναθηναϊκός: Ξανά ατομικό ο Μπερνάρ-ThemaSports
29/04 @ 14:35

Παναθηναϊκός: Ξανά ατομικό ο Μπερνάρ

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ακόμη μία ημέρα ο Μπερνάρ. Μπήκε ο Χουάνκαρ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ