Η Αταλάντα επιβλήθηκε με 4-1 της Φιορεντίνα των δέκα παικτών και προκρίθηκε στον τελικό του Coppa Italia χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Αταλάντα τα χρειάστηκε αλλά στο τέλος κατάφερε να υποτάξει τη Φιορεντίνα των δέκα παικτών και να προκριθεί στον τελικό του Coppa Italia για έκτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 4-1 χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι είχε ηττηθεί με 0-1 στον πρώτο ημιτελικό στην Τοσκάνη, όμως οι περσινοί φιναλίστ δεν κατάφεραν να αντέξουν στο δεύτερο παιχνίδι.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την Αταλάντα, αφού ο Τεν Κοπμάινερς εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα κι άνοιξε το σκορ στο 8'. Οι "βιόλα" αντέδρασαν σωστά και δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα.

Στο 53ο λεπτό ο Νίκολα Μιλένκοβιτς προσπάθησε να αποτρέψει τετ α τετ και αποβλήθηκε, όμως λίγο αργότερα ο παίκτης που μπήκε αλλαγή για να τον καλύψει, ο Λούκας Μαρτίνες Κουάρτα, ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1.

Το σκορ αυτό έδινε πρόκριση στους περσινούς φιναλίστ του θεσμού, όμως στο 75' ο Τζιαλούκα Σκαμάκα με ένα απίθανο εναέριο γυριστό ισοφάρισε ξανά το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η παράταση ελλόχευε με τη Φιορεντίνα να αποκρούει όλες τις επιθέσεις των γηπεδούχων, μέχρι το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Αντεμόλα Λούκμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (έπειτα από μεγάλο έλεγχο VAR για οφσάιντ).

Η Φιορεντίνα ανέβηκε όλη ψάχνοντας το γκολ της παράτασης και σε άλλη μια κόντρα η έτερη αλλαγή του Γκασπερίνι, ο Μάριο Πάσαλιτς, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην Αταλάντα, που πλέον ψάχνει το δεύτερο τρόπαιό της απέναντι στη Γιουβέντους στον τελικό του "Ολίμπικο".

  • ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Καρνεζέκι, Τζιμσίτι, Χιέν, Κολάσινατς (70' Πάσαλιτς), Τζαπακόστα (74' Μιραντσούκ), Έντερσον (70' Λούκμαν), Ντε Ρον, Ρουτζέρι, Ντε Κετελάρε, Κοπμάινερς, Σκαμάκα
  • ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό (83' Καγιόντε), Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Μαντράγκορα (83' Κομούτσο), Γκονσάλες, Μπελτράν (60' Ντάνκαν), Κουαμέ (83' Ικονέ), Μπελότι (55' Μαρτίνες Κουάρτα)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Γιουβέντους - Λάτσιο 2-0 (50' Κιέζα, 64' Βλάχοβιτς)
  • Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-0 (31' Μαντράγκορα)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Λάτσιο - Γιουβέντους 2-1 (12' 49' Καστεγιάνος / 83' Μίλικ)
  • Αταλάντα - Φιορεντίνα 4-1 (8' Κοπμάινερς, 75' Σκαμάκα, 90+6' Λούκμαν, 90+8' Πάσαλιτς / 68' Μαρτίνες)

Το πρόγραμμα του τελικού

15/05 Αταλάντα - Γιουβέντους

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περνά από δοκιμαστικά ο Αμού! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/05 @ 12:00

Περνά από δοκιμαστικά ο Αμού! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Ακινκούμνι Αμού παραμένει χωρίς ομάδα, μετά την αποχώρηση του από την Ομόνοια.

Το «διαμάντι» της Παρί θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα!-ThemaSports
04/05 @ 16:00

Το «διαμάντι» της Παρί θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα θέλει να βελτιώσει το ρόστερ της σημαντικά και φαίνεται πως το «διαμάντι» της Παρί θέλει να επιστρέψει στην Βαρκελώνη.

Γκουαρντιόλα: «Η Αγγλία μπορεί να κερδίσει το Euro 2024»-ThemaSports
04/05 @ 14:44

Γκουαρντιόλα: «Η Αγγλία μπορεί να κερδίσει το Euro 2024»

Την πίστη του στην Αγγλία για κατάκτηση του Euro 2024 έδειξε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Ο Βιρτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπέλινγχαμ»!-ThemaSports
04/05 @ 13:26

«Ο Βιρτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπέλινγχαμ»!

Ο Φλόριαν Βιρτς κάνει τρομερά πράγματα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν και τον συνέκριναν με τον Τζουντ Μπέλινγχαμ.

Η Μπάγερν βρήκε τον επόμενο Ντέιβις στην Πρέμιερ Λιγκ!-ThemaSports
04/05 @ 15:18

Η Μπάγερν βρήκε τον επόμενο Ντέιβις στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η Μπάγερν Μονάχου γνωρίζει πως ο Αλφόνσο Ντέιβις βρίσκεται στο... στόχαστρο της Ρεάλ και έτσι έχει ήδη βρει τον κατάλληλο διάδοχό του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ