Τι πρωτάθλημα παρακολουθούμε... Αδιανόητο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα από τα πιο θεαματικά πρωταθλήματα που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ σε επίπεδο Championship, φτάνει στο τέλος του. Η 46η αγωνιστική είναι πλέον μερικές ώρες μακριά και η σέντρα θα λάβει χώρα στις 14:30 ώρα Κύπρου.

Ρωτάτε πόσα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Η αλήθεια είναι πως… τίποτα θεωρείται δεδομένο. Πλην φυσικά της ανόδου της Λέστερ, η οποία επάξια πανηγύρισε την άμεση επιστροφή της στην Premier League. Ευνοήθηκε από τα αποτελέσματα που προέκυψαν, πανηγύρισε μαζί με την ΚΠΡ τη νίκη επί της Λιντς και ο Τζέιμι Βάρντι, στον 13ο του χρόνο στο «Κινγκ Πάουερ», θα γυρίσει στην αγαπημένη του κατηγορία.

Ο βαθμός που θέλει η Ίπσουιτς και το μοναδικό σενάριο ανόδου της Λιντς

Από εκεί και πέρα τώρα, όλα είναι… ανοιχτά. Η δεύτερη ομάδα που θα πάρει την απευθείας άνοδο, η πρώτη εξάδα και φυσικά ο υποβιβασμός. Έχουμε και λέμε. Τα παιχνίδια που αφορούν την… Premier League κατ’ επέκταση, είναι αυτή της Ίπσουιτς με τη Χάντερσφιλντ και αυτό της Λιντς με τη Σαουθάμπτον.

Αν λοιπόν, η Ίπσουιτς πάρει έστω και έναν βαθμό, θα βρίσκεται και μαθηματικά στην Premier League. Αν ηττηθεί και η Λιντς κερδίσει, τότε τα «παγώνια» θα επιστρέψουν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, διότι η διαφορά τερμάτων τους είναι καλύτερη. Έχουν +39 γκολ, έναντι των +33 της Ίπσουιτς του ΜακΚένα.

Αν τώρα, κερδίσουν αμφότερες, τότε η Ίπσουιτς θα πάρει το απευθείας εισιτήριο, η Λιντς θα είναι 3η και η Σαουθάμπτον 4η. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και με «διπλό», οι «άγιοι» εκεί θα τερματίσουν!

Η εξάδα – φωτιά: Για την ισοπαλία η Νόριτς, θέλει τρίποντο και «δώρο» η Χαλ για να… πικράνει τον Κορμπεράν

Περνάμε τώρα στην πρώτη εξάδα. Εκεί που η πλειοψηφία των σεναρίων που κάνουν την εμφάνισή τους, ευνοούν τη Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη. Έχουμε και λέμε. Είναι πρώτη με 73 βαθμούς και +16 γκολ. Στο -1 από τα «καναρίνια» είναι η Γουέστ Μπρομ, με +20 γκολ και στους 70 πόντους είναι η Χαλ, με +9 τέρματα.

Οι δύο από τις τρεις που αναφέραμε, παίζουν με ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς. Η Νόριτς εκτός έδρας με την Μπέρμιγχαμ και η Χαλ σε εξόρμησή της στο «σπίτι» της Πλίμουθ. Αν κερδίσουν και οι τρεις, Νόριτς και Γουέστ Μπρομ, παίρνουν το εισιτήριο. Αν η Νόριτς μείνει στην ισοπαλία, θα είναι και πάλι δεδομένα στην εξάδα. Αν η Νόριτς ηττηθεί, η Χαλ δεν θα μπορεί να την προσπεράσει, ούτε στην ισοβαθμία, λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Συνεπώς, ο μοναδικός τρόπος για να είναι η Χαλ στην εξάδα, είναι να κερδίσει η ίδια και να χάσει η Γουέστ Μπρομ. Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, υποδέχεται στο «Χόθορνς» την Πρέστον.

Συνεπώς, όλα δείχνουν πως η πρώτη εξάδα θα είναι ακριβώς όπως την βλέπουμε. Και μένει να δούμε αν θα έχουμε ανακατατάξεις στη βαθμολογία. Αν δηλαδή η Νόριτς θα μείνει 5η, αν η Ίπσουιτς θα ανέβει, αν η Γουέστ Μπρομ θα επικρατήσει της Πρέστον και θα προσπεράσει τα «καναρίνια». Οι μοναδικές που γνωρίζουν πού ακριβώς τερματίζουν, είναι η Λέστερ και η Σαουθάμπτον.

Το «χάος» του υποβιβασμού και ο τρόπος που «μπλέκουν» Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Μπλάκμπερν με «ΤΡΙΠΛΗ» ισοβαθμία

Έχει υποβιβαστεί δεδομένα η Ρόδεραμ, θα πέσει και η Χάντερσφιλντ, που αντιμετωπίζει την Ίπσουιτς και θέλει ακραίους συνδυασμούς για να μείνει στην κατηγορία. Αυτό άλλωστε, μετέδωσε και το Sky Sports, μετά την 45η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Συνεπώς, μένει μόλις μία ομάδα για να επιστρέψει στην 3η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και όλα «παίζονται» ανάμεσα στην Μπέρμιγχαμ, την Πλίμουθ, τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και την Μπλάκμπερν. Οι δύο πρώτες έχουν από 47 και 48 βαθμούς αντίστοιχα, οι άλλες δύο από 50.

Τι συμβαίνει λοιπόν τώρα; Σε περίπτωση που φέρουν ίδιο αποτέλεσμα, πλην νίκης, υποβιβάζεται σίγουρα η Μπέρμιγχαμ. Σε περίπτωση που η Μπέρμιγχαμ μείνει στην ισοπαλία με τη Νόριτς και η Πλίμουθ χάσει από τη Χαλ, έχουμε ισοβαθμία. Και εκεί υπερτερεί η δεύτερη, λόγω της διαφοράς τερμάτων, διότι έχει -12 και η αντίπαλός της -16.

Από εκεί και πέρα, περνάμε στο πιο ακραίο σενάριο όλων. Έστω ότι κερδίζουν αμφότερες. Και ότι η Σέφιλντ Γουένσντεϊ δεν παίρνει βαθμό κόντρα στη Σάντερλαντ, την ώρα που η Μπλάκμπερν χάνει στο «Κινγκ Πάουερ» από τη Λέστερ. Τότε, η Πλίμουθ σώζεται, αλλά θα έχουμε «τριπλή» ισοβαθμία στους 50 βαθμούς ανάμεσα σε Μπέρμιγχαμ, Σέφιλντ και Μπλάκμπερν. Ποιος υποβιβάζεται σε αυτή την περίπτωση; Δεν γνωρίζουμε! Διότι ΟΛΕΣ έχουν ίδια διαφορά τερμάτων (-16). Αδιανόητο…

England365.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΕΣΙ: Πουλήθηκε για €890.000 η... χαρτοπετσέτα στην οποία υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα!-ThemaSports
18/05 @ 09:37

ΜΕΣΙ: Πουλήθηκε για €890.000 η... χαρτοπετσέτα στην οποία υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα!

Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε το 2000 με την Μπαρτσελόνα σε ηλικία 13 ετών...

Για τη νίκη-τίτλο η Σίτι κόντρα στη Γουέστ Χαμ, τρίποντο και... θαύμα θέλει η Άρσεναλ-ThemaSports
18/05 @ 09:24

Για τη νίκη-τίτλο η Σίτι κόντρα στη Γουέστ Χαμ, τρίποντο και... θαύμα θέλει η Άρσεναλ

Την τελευταία αγωνιστική κρίνεται ο τίτλος της Premier League, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, με τους «πολίτες» να διατηρούν καθαρό προβάδισμα, καθώς είναι στο +2 από τους Λονδρέζους.

Καθάρισε τη Γουέστ Μπρομ και έκλεισε θέση στον τελικό ΑΝΟΔΟΥ η Σαουθάμπτον!-ThemaSports
18/05 @ 08:19

Καθάρισε τη Γουέστ Μπρομ και έκλεισε θέση στον τελικό ΑΝΟΔΟΥ η Σαουθάμπτον!

Η Σαουθάμπτον νίκησε 3-1 τη Γουέστ Μπρομ και πέρασε στον τελικό των playoffs της Championship, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιντς.

Σόκαρε στις καθυστερήσεις την Μπενφίκα η Ρίο Αβε (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 08:07

Σόκαρε στις καθυστερήσεις την Μπενφίκα η Ρίο Αβε (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Έστω και σε αδιάφορο μαρς, η Ρίο Αβε ισοφάρισε 1-1 στο 94’ την Μπενφίκα εντός έδρας για την 34η αγωνιστική της Primeira Liga και την άφησε πιο μακριά από την πρωταθλήτρια, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ματσάρα χωρίς νικητή στη Φλωρεντία-ThemaSports
18/05 @ 00:06

Ματσάρα χωρίς νικητή στη Φλωρεντία

Φιορεντίνα και Νάπολι προσέφεραν απλόχερα θέαμα αλλά περιορίστηκσαν στον βαθμό της ισοπαλίας, φέρνοντας 2-2 στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Viral η... φυσική κατάσταση του Ζίλε ενόψει τελικού Champions League!-ThemaSports
17/05 @ 23:58

Viral η... φυσική κατάσταση του Ζίλε ενόψει τελικού Champions League!

Με 31 συμμετοχές φέτος σε όλες της διοργανώσεις, ο Νίκλας Ζίλε αποτελεί αρκετά σημαντικός στέλεχος της Ντόρτμουντ, ωστόσο οι οπαδοί της ομάδας ανησύχησαν βλέποντάς τον σε πρόσφατες φωτογραφίες...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ