Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του CL!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ματς

Μπορεί το ματς να μην ξεκίνησε με γκολ από τα... αποδυτήρια όπως στο πρώτο ματς, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Ρεάλ να αιφνιδιάσει την Μάντσεστερ Σίτι, με τους Μαδριλένουν να βγαίνουν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, τον Βινίσιους Τζούνιορ να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Ροντρίγκο με διπλή προσπάθεια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον.

Η ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ δεν επηρέασε ιδιαίτερα την Μάντσεστερ Σίτι, που πήρε και πάλι την μπάλα στα πόδια της και στο 17' ο Χάαλαντ έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Λούνιν, με τον Νορβηγό στράικερ στο 19' να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία, αφού και πάλι με κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες της Σίτι διατηρούσαν σταθερά την κατοχή της μπάλας, έφταναν στην περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως οι «Μερένχες» είχαν μεγάλη προσήλωση τακτικά και δεν επέτρεψαν στους «πολίτες» να απειλήσουν ουσιαστικά τον Λούνιν, με τον Ουκρανό τερματοφύλακα όσες φορές χρειάστηκε να φωνάζει «παρών», με το 0-1 να μένει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Η ασφυκτική πίεση έφερε την ισοφάριση

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι έκλεισε την Ρεάλ στα καρέ της, με τους Μαδριλένουν να αδυνατούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, παρουσιάζοντας κάκιστο πρόσωπο, με τους «Πολίτες» να αυξάνουν ολοένα και περισσότερο την πίεσή τους στο αντίπαλο μισό του γηπέδου, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στο 72ο λεπτό να κάνει κίνηση-ματ βάζοντας στη θέση του Γκρίλις τον Ντοκού.

Ο Βέλγος εξτρέμ δημιούργησε ανισορροπία στην αριστερή πλευρά και από δική του ενέργεια προήλθε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ντοκού στο 76' να κάνει το γύρισμα με τον -σταθερό μέχρι εκείνο το σημείο- Ρούντιγκερ να... στρώνει την μπάλα στον Κέβιν Ντε Μπρόινε, που με έναν «κεραυνό» τίναξε τα δίχτυα της εστίας του Λούνιν φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα (1-1).

 
 
 
 
 
 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κάρλο Αντσελότι πέρασε στον αγωνιστικό τον Λούκα Μόντριτς και τον Μπραχίμ Ντίαθ για να κρατήσει η Ρεάλ λίγο την μπάλα, όμως και πάλι η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας, όμως έβρισκε απέναντι της ένα συμπαγές σύνολο, που κατάφερνε να απορροφήσει την επιθετικότητα των Άγγλων.

H Σίτι, μάλιστα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να κάνει την ολική ανατροπή, αφού ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είδε και πάλι την μπάλα να του στρώνεται στα πόδια στο 82o λεπτό, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Λούνιν, με τον Βέλγο να μην πιστεύει πώς χάθηκε αυτή η ευκαιρία.

Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες μετά το χορταστικό 3-3 στο πρώτο ματς και το 1-1 στο 90λεπτο της ρεβάνς στο Μάντσεστερ, οδηγήθηκαν στο έξτρα ημίωρο της παράτασης, για να λύσουν τις διαφορές τους σε μια τιτανομαχία που έκρινε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Η κούραση έκανε την εμφάνισή της

Όπως ήταν φυσιολογικό η κούραση έκανε την εμφάνισή της στην παράταση, με την Ρεάλ να χάνει τεράστια ευκαιρία για να «κλέψει» το ματς, όμως ο Αντόνιο Ρούντιγκερ δεν εξιλεώθηκε για το λάθος του στο γκολ ισοφάρισης της Σίτι, αφού από πλεονεκτική θέση στην μικρή περιοχή των «Πολιτών» αστόχησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, οι δύο ομάδες άφησαν αρκετούς χώρους, όμως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό από τους ποδοσφαιριστές και της Σίτι και της Ρεάλ και μετά την συμπλήρωση 30 λεπτών παράτασης, το ματς οδηγήθηκε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Άλβαρες, γκολ 1-0
Μόντριτς, απέκρουσε ο Έντερσον (1-0)
Μπερνάρντο Σίλβα, απέκρουσε ο Λούνιν (1-0)
Μπέλιγχαμ, γκολ 1-1
Κόβασιτς, απέκρουσε ο Λούνιν (1-1)
Λούκας Βάσκεθ, γκολ 1-2
Φόντεν, γκολ 2-2
Νάτσο, γκολ 2-3
Έντερσον, γκολ 3-3
Ρούντιγκερ, γκολ 3-4

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 30/04-01/05 Ντόρτμουντ - Παρί
  • 30/04-01/05 Μπάγερν - Ρεάλ 

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 07-08/05 Ρεάλ -Μπάγερν
  • 07-08/05 Παρί - Ντόρτμουντ

Τελικός ("Γουέμπλεϊ")

  • 01/06 22:00 Νικητής 1 - Νικητής 2

sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μπάγερν Μονάχου vs Ρεάλ Μαδρίτης, vol. 27»: Το Clasico της Ευρώπης, επιστρέφει με πέντε μοναδικές στιγμές του! -ThemaSports
30/04 @ 18:03

«Μπάγερν Μονάχου vs Ρεάλ Μαδρίτης, vol. 27»: Το Clasico της Ευρώπης, επιστρέφει με πέντε μοναδικές στιγμές του!

Το ευρωπαϊκό Clasico είναι και πάλι εδώ! Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης έρχονται ξανά αντιμέτωπες (30/4, 22:00) και το BN Sports σας θυμίζει πέντε μοναδικές στιγμές που μας έχουν «χαρίσει» οι δύο ομάδες, στους μεταξύ τους αγώνες!

Οι «κανόνες» του Σλοτ: Οι δύο λόγοι που θα επιβάλλει ποινές στη Λίβερπουλ δίχως να... φωνάζει!-ThemaSports
30/04 @ 17:01

Οι «κανόνες» του Σλοτ: Οι δύο λόγοι που θα επιβάλλει ποινές στη Λίβερπουλ δίχως να... φωνάζει!

Δεν φωνάζει ποτέ. Δεν σηκώνει σε καμία περίπτωση τον τόνο της φωνής του. Εκτός αν κάποιος είναι ασυνεπής και δεν είναι στην ώρα του, σε δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Έτσι λειτουργούσε ο Άρνε Σλοτ στην Ολλανδία, με τον ίδιο τρόπο επιθυμεί να πορευτεί και στη Λίβερπουλ!

Πάρντιου: Θέλει πρώην παίκτη του Πανιωνίου στον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ!-ThemaSports
30/04 @ 17:25

Πάρντιου: Θέλει πρώην παίκτη του Πανιωνίου στον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ!

Ο πρώην τεχνικός του Άρη, Άλαν Πάρντιου εξέφρασε την άποψη πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να προσλάβει στην τεχνική ηγεσία τον άλλοτε παίκτη της, αλλά και του Πανιωνίου, Μαρκ Ρόμπινς!

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της Λέστερ για την επάνοδό της στην Premier League έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό!-ThemaSports
30/04 @ 15:13

Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της Λέστερ για την επάνοδό της στην Premier League έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό!

Έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της στην Championship, η Λέστερ πανηγύρισε την επάνοδό της στην Premier, με τις «αλεπούδες» να στήνουν ένα μεγάλο πάρτι για την πρόκριση στα μεγάλα σαλόνια της χώρας!

Ο Elite Μάρκο Γκουίντα διαιτητής στο Άστον Βίλα-Ολυμπιακός-ThemaSports
30/04 @ 12:41

Ο Elite Μάρκο Γκουίντα διαιτητής στο Άστον Βίλα-Ολυμπιακός

Ο Ιταλός Μάρκο Γκουίντα, κατηγορίας Elite, ορίστηκε στο Άστον Βίλα-Ολυμπιακός. Ο Μάρκο Γκουίντα από την Ιταλία, διαιτητής κατηγορίας Elite, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό του Conference League ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Ολυμπιακό την Πέμπτη (22:00).

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: «Ας είμαι εγώ ο φάρος για να δείξουμε στο εξωτερικό, ότι υπάρχει και ο Κύπριος προπονητής στην αγορά»-ThemaSports
30/04 @ 11:16

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: «Ας είμαι εγώ ο φάρος για να δείξουμε στο εξωτερικό, ότι υπάρχει και ο Κύπριος προπονητής στην αγορά»

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο Κύπριος προπονητής, Ηλίας Χαραλάμπους, ο οποίος οδήγησε την Στεάουα Βουκουρεστίου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ