Το ευρωπαϊκό Clasico είναι και πάλι εδώ! Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης έρχονται ξανά αντιμέτωπες (30/4, 22:00) και το BN Sports σας θυμίζει πέντε μοναδικές στιγμές που μας έχουν «χαρίσει» οι δύο ομάδες, στους μεταξύ τους αγώνες!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάθε χώρα έχει τα ντέρμπι της, όμως και η Ευρώπη έχει το δικό της! Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης έρχονται αντιμέτωπες (30/4, 22:00) για 27η φορά στην ιστορία τους, τις περισσότερες από κάθε αναμέτρηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες σε κάποιο τελικό, κάτι που δεν θα γίνει ούτε φέτος, προφανώς, αφού οι δύο ομάδες συναντιούνται στα ημιτελικά του Champions League.

Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποτρέψει τις δύο ομάδες να μας «χαρίζουν» μοναδικές στιγμές στα μεταξύ τους παιχνίδια, με το BN Sports να ανοίγει το χρονοντούλαπο των αναμνήσεων και να σας υπενθυμίζει πέντε στιγμές που έχουν ξεχωρίσει… στο ευρωπαϊκό Clasico.


Ο πρώτος «εμφύλιος» που είχε την υπογραφή του Γκερντ Μίλερ!

Για να πάμε στην πρώτη αναμέτρηση των δύο θα πρέπει να ταξιδέψουμε στο μακρινό 1976. Οι δύο ομάδες έρχονταν αντιμέτωπες για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με την Μπάγερν, να θέλει να κάνει το «Three-peat» και την Ρεάλ Μαδρίτης να κυνηγάει το όνειρο του τελικού από το 1966!

Τελικά, οι Βαυαροί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν… και βρέθηκαν στον τελικό της Γλασκώβης, όπου και κατέκτησαν το τρόπαιο, επικρατώντας με 1-0 της Σεντ Ετιέν.

Ωστόσο, για να βρεθούν εκεί χρειάστηκαν την βοήθεια του Γκερντ Μίλερ, που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στους αγώνες απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τι και αν η Μπάγερν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μόλις στο 7ο λεπτό της πρώτης αναμέτρησης; Το γκολ του Μίλερ για το τελικό 1-1 της Μαδρίτης, έφερνε την Μπάγερν σε θέση ισχύος.

Αφού στην ρεβάνς του Μονάχου ο Γερμανός σκόραρε δις, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και οδηγώντας την Μπάγερν στην τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση της διοργάνωσης.


Το όνειρο της Βαλένθια που έσβησε… στην μονομαχία Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης

Η Βαλένθια «πληγωμένη» από τον τελικό του Champions League του 2000, που ηττήθηκε με 3-0 από την Ρεάλ Μαδρίτης, «μάζεψε» τα κομμάτια της και βρέθηκε ξανά στον τελικό της επόμενης σεζόν.

Αντίπαλός της, θα ήταν ο νικητής του ζευγαριού Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Βαυαρούς να μην της δίνουν την ευκαιρία για λύτρωση.

Η Μπάγερν προκρίθηκε με 3-1 συνολικό σκορ στον τελικό του Μιλάνου, όπου και κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι απέναντι στις «νυχτερίδες»!


Το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του 
Champions League!

Πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Champions League; Και πάλι το ευρωπαϊκό Clasico έχει την απάντηση! Μπάγερν και Ρεάλ έρχονταν αντιμέτωπες για την φάση των «16» την σεζόν 2006-07.

Με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά χάρις τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ. Ωστόσο, στην ρεβάνς του Μονάχου, ο Μακάι έγραψε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του θεσμού το όνομά του.

Σκοράροντας στα 10.7 δευτερόλεπτα, έγινε ο άνθρωπος που σκόραρε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Champions League!



To
 show των Ράμος και Ρονάλντο στην Allianz Arena

Τη σεζόν 2013-14, οι δύο ομάδες έδωσαν ξανά «ραντεβού», ξανά για τα ημιτελικά του Champions League. Το 1-0 υπέρ των Μαδριλένων έδειχνε πως θα οδηγηθούμε σε «θρίλερ» στην «Allianz Arena», ωστόσο Σέρχιο Ράμος και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχαν... αντίθετη άποψη!

Με τον Ισπανό αμυντικό να σκοράρει δύο γκολ (16’ και 20’) και να δίνει προβάδισμα στους «μερένχες» με τον Ρονάλντο να κάνει το 3-0 στο 35΄!

Ο «εφιάλτης» της Μπάγερν συνεχίστηκε, αφού στο 90’ ο Πορτογάλος με μία καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, έκανε το 4-0 για την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρεάλ!


Η «ερυθρόλευκη» μονομαχία ανάμεσα σε… Χάμες και Μαρσέλο!

Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες ήταν την σεζόν 2017-18 για τα ημιτελικά του Champions League.

Ρεάλ κατάφερε να φτάσει στον τελικό, αφού ξεπέρασε με 4-3 συνολικό σκορ, τους Βαυαρούς. Ωστόσο, αν προσέξουμε τους σκόρερ των δύο αναμετρήσεων θα παρατηρήσουμε δύο ονόματα που… πέρασαν από την Ελλάδα!

Χάμες Ροντρίγκες και Μαρσέλο έβαλαν το λιθαράκι τους στην τελευταία μονομαχία των δύο ομάδων, σκοράροντας έκαστος από ένα γκολ! Ποιος θα περίμενε ότι πέντε χρόνια αργότερα θα ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό;

Με τους δύο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου να «πιάνουν» λιμάνι την σεζόν 2022-23, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να μείνουν ως το τέλος της.



www.bnsports.gr

 
 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιντς - Νόριτς 4-0: Με άνετη τεσσάρα έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό ανόδου στην Premier League-ThemaSports
17/05 @ 00:00

Λιντς - Νόριτς 4-0: Με άνετη τεσσάρα έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό ανόδου στην Premier League

Η Λιντς πήρε την πρόκριση για τον τελικό των playoffs της Championship. Επικράτησε 4-0 της Νόριτς και έκλεισε εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ. Περιμένει την Γουέστ Μπρομ ή την Σαουθάμπτον.

Προηγήθηκε δις, αλλά δεν αγκάλιασε την 6άδα η Μπέτις-ThemaSports
16/05 @ 23:25

Προηγήθηκε δις, αλλά δεν αγκάλιασε την 6άδα η Μπέτις

Η Μπέτις προηγήθηε δύο φορές στην έδρα της Λας Πάλμας, ωστόσο το τελικό 2-2 δεν την απομάκρυνε από την 7η Ρεάλ Σοσιεδάδ. «Αγκάλιασαν» την παραμονή οι γηπεδούχοι.

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη λίστα για το Euro 2024: Με πλήθος αστέρων και επιστροφή Καντέ-ThemaSports
16/05 @ 22:12

Η Γαλλία ανακοίνωσε τη λίστα για το Euro 2024: Με πλήθος αστέρων και επιστροφή Καντέ

Η εθνική Γαλλίας ανακοίνωσε την λίστα 25 παικτών για το Euro 2024. Πολλοί αστέρες, αλλά και επιστροφή του Καντέ στις κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το Euro 2024-ThemaSports
16/05 @ 22:08

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το Euro 2024

Η εθνική Ολλανδίας ανακοίνωσε την προεπιλογή της για το Euro 2024. Η λίστα περιλαμβάνει 30 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα κοπούν μίνιμουμ τέσσερις.

«Ούτε αφαίρεση βαθμών, ούτε υποβιβασμός»: Το τρίτο ενδεχόμενο «τιμωρίας» της Σίτι για τις... 115 παραβιάσεις!-ThemaSports
16/05 @ 20:53

«Ούτε αφαίρεση βαθμών, ούτε υποβιβασμός»: Το τρίτο ενδεχόμενο «τιμωρίας» της Σίτι για τις... 115 παραβιάσεις!

Μπορεί να μην είναι καν… ένοχη η Μάντσεστερ Σίτι, παρά τις κατηγορίες για τις 115 παραβιάσεις κανονισμών, από το 2009 μέχρι και το 2018. Αν όμως είναι, τα ενδεχόμενα τιμωρίας που προκύπτουν, είναι τρία και όχι… δύο. Δεν είναι μόνο η αφαίρεση βαθμών και ο υποβιβασμός. Υπάρχει και κάτι ακόμη, το οποίο οι Άγγλοι φίλοι άλλων ομάδων της Premier League, αντιμετωπίζουν σαν… χάδι!

Μέρα-νύχτα, με ένα ποδήλατο για να δει τη Γιουνάιτεντ: «Και ξαφνικά, εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ...»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
16/05 @ 20:39

Μέρα-νύχτα, με ένα ποδήλατο για να δει τη Γιουνάιτεντ: «Και ξαφνικά, εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ...»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βράδυ, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, με ένα ποδήλατο, να διασχίζει χώρες, για να καταφέρει να φτάσει στο «Ολντ Τράφορντ». Και εκεί, να εμφανίζεται ο Γουέιν Ρούνεϊ. Και πώς να μην βάλει τα κλάματα, πώς να μην αισθάνεται πως κάποιος τον… κοροϊδεύει; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και δεν λαμβάνει χώρα μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, για 1,5 ώρα, κάθε… Κυριακή!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ