Το Περιστέρι BWIN βρίσκεται στο Final 4 του Basketball Champions League και το ευρωπαϊκό μπάσκετ μιλά και πάλι για τον Βασίλη Σπανούλη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όταν το καλοκαίρι του 2021 ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, οι περισσότεροι θα πόνταραν ότι αργά ή γρήγορα ο σπουδαίος γκαρντ θα γινόταν προπονητής. Λίγοι πίστευαν ωστόσο ότι ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ θα γινόταν σπουδαίος με το κοστούμι του τόσο γρήγορα. Το βράδυ της Τρίτης 16 Απριλίου το Περιστέρι BWIN επικράτησε με 89-77 της Βόννης στη Γερμανία και κάνοντας το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών, προκρίθηκε στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Η «μέτρια» σεζόν και η υπομονή μέχρι την κορυφή

Ο Βασίλης Σπανούλης στην περυσινή παρθενική του σεζόν σε πάγκο, πέτυχε αμέσως μερικά milestones, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, κατακτώντας τελικά την τρίτη θέση στην Basket League και φτάνοντας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Από την περυσινή ομάδα όμως σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές αποχώρησαν. Ακόμα και για τον ίδιο τον Σπανούλη υπήρξαν φήμες ότι βρισκόταν στο στόχαστρο ομάδων της Euroleague, εκεί όπου είχε στείλει ήδη τους Silvain Francisco (Μπάγερν Μονάχου) και Δημήτρη Μωραΐτη (Παναθηναϊκός).

Τα σύννεφα αυτά διαλύθηκαν νωρίς και ο Σπανούλης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κλήθηκε να γίνει recruiter μιας νέας ομάδας, αφού όλοι οι ξένοι της ομάδας είχαν αποχωρήσει. Το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από δικαιολογημένο. Ο Βασίλης Σπανούλης στο μεταξύ ανέλαβε και την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος και πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να σχολιάζουν την αξία του και το αν και κατά πόσο πήρε αυτή τη θέση καθαρά λόγω της αγωνιστικής του αξίας.

Δεν ακολούθησε την «τρέλα» της Stoiximan Basket League

 

Βασίλης ΣπανούληςΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

 

Με τη σεζόν να προχωρά, το Περιστέρι έδειχνε να ανακάμπτει, αλλά πριν από το Final 8 έχασε τον καλύτερο του παίκτη. Ο Jaylen Hands αποχώρησε για την Παλένσια της ACB, ο Σπανούλης είχε «σπρώξει» άλλον έναν παίκτη του προς την επιτυχία, αλλά όλοι πίστεψαν ότι η χρονιά θα πάει χαμένη.

Όμως οι ξένοι άρχισαν σιγά – σιγά να ανακάμπτουν και το Περιστέρι να βρίσκει την ταυτότητά του. Ο Σπανούλης δεν αντικατέστησε τον Hands με κάποια μεταγραφή, αλλά αναβάθμισε τους υπάρχοντες παίκτες του. Πήγε κόντρα στην τρέλα της Stoiximan Basket League με τις ομάδες να αλλάζουν τους παίκτες τους σαν τα πουκάμισα και επένδυσε σε εκείνους που γνώριζε ήδη καλά και αυτό του βγήκε.

Ο Joe Ragland είναι πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα, οι Nate Renfro και Trevor Thompson συνιστούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών τόσο στην Basket League, όσο και στο BCL και ο Jermain Love μαζί με τον Elijah Mitrou Long έχουν δει τον ρόλο τους να ανεβαίνει μετά την αποχώρηση του Hands. Ταυτόχρονα όμως, μερικοί από τους σημαντικότερους παίκτες στο πλάνο του Σπανούλη είναι Έλληνες.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν μία από τις πρώτες επιλογές του Σπανούλη κατά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Περιστερίου και παραμένει πυλώνας της ομάδας, ενώ ιδιαίτερα χρήσιμος είναι και ο Νίκος Χουγκάζ που προέρχεται από τον Παναθηναϊκό καθώς επίσης και ο Βασίλης Ξανθόπουλος με την εμπειρία του. Στα forward και κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, έχουν δώσει πολλά οι Nemanja Dangubic και Kenny Williams, αμφότεροι προερχόμενοι από το ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Ο Σπανούλης είχε φέτος και τις πρώτες του viral στιγμές στους πάγκους με τα ξεσπάσματα να σχολιάζονται ποικιλοτρόπως, αλλά δεν σταμάτησε να βελτιώνεται. Σε κάθε τομέα. Από την οργάνωση των αγώνων και τη στόχευση σε συγκεκριμένες αδυναμίες της κάθε ομάδας, μέχρι και τα αγγλικά του, τα οποία έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό. Όσο για τον σεβασμό που εμπνέει σε κάθε παίκτη, αυτός δεν είναι παρά δεδομένος.

Το Final 4 του Βελιγραδίου έρχεται «βήμα-βήμα»

Το Final 4 του Βελιγραδίου (26-28 Απριλίου) θα είναι η πρώτη πραγματικά μεγάλη στιγμή στην ευρωπαϊκή πορεία της ιστορικής ομάδας των δυτικών προαστίων και φέρει την υπογραφή του Kill Bill. Ο 41χρονος τεχνικός στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα, «έσβησε» το όνομα της Βόννης από τον πίνακά του και πλέον περιμένει την αντίπαλό του (Τενερίφη ή Τόφας) στον ημιτελικό.

 

Αμέσως μετά αποθεώθηκε από τους παίκτες του, ενώ στην Αθήνα, οι φίλοι της ομάδας είχαν στήσει το δικό τους πάρτι. Στο γήπεδο δε, υπήρχαν φίλαθλοι τόσο με φανέλες του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού, δείχνοντας ότι ο σπουδαίος Βασίλης Σπανούλης μπορεί να διακόψει έστω και για λίγο το τοξικό κλίμα του ελληνικού μπάσκετ. Στις 26 Απριλίου πάντως, είναι δεδομένο ότι όλη η χώρα θα τον παρακολουθήσει στην πρώτη του μεγάλη στιγμή στους πάγκους, ενώ το Περιστέρι BWIN ανακοίνωσε ότι θα ναυλώσει πτήση τσάρτερ για όσους θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας.

 

oneman.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τραγούδι της Ζήνα το μήνυμα DPG: «Νααν-Ναααν δε θα πας πουθενά»-ThemaSports
30/04 @ 01:11

Με τραγούδι της Ζήνα το μήνυμα DPG: «Νααν-Ναααν δε θα πας πουθενά»

Το… ξαφνικό story του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε ενθουσιασμό των πράσινων φιλάθλων στα social media καθώς τραγούδησε με έμφαση στον… Ναν ένα πολύ σημειολογικό τραγούδι της Πέγκυ Ζήνα.

Παναθηναϊκός: Με 14 παίκτες και χωρίς Χουάντσο στο Βελιγράδι-ThemaSports
29/04 @ 11:05

Παναθηναϊκός: Με 14 παίκτες και χωρίς Χουάντσο στο Βελιγράδι

Με μια μεγάλη αλλά αναμενόμενη απουσία αναχώρησε ο Παναθηναϊκός AKTOR για το Βελιγράδι, εν όψει του τρίτου και τέταρτου αγώνα των playoffs με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η συγκίνηση του Σπανούλη: «Δεν είναι εύκολο, μετά από τέτοια καριέρα ως παίκτης, να αφήσω ξανά το σπίτι μου»!-ThemaSports
27/04 @ 14:31

Η συγκίνηση του Σπανούλη: «Δεν είναι εύκολο, μετά από τέτοια καριέρα ως παίκτης, να αφήσω ξανά το σπίτι μου»!

Ο Βασίλης Σπανούλης, που οδήγησε το Περιστέρι bwin στο Final 4 του BCL, μόλις στη δεύτερη σεζόν της καριέρας του ως head coach, είναι ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στη διοργάνωση!

Ναν: «Ο Σλούκας μας πήγε σε άλλο επίπεδο, ξέρουμε ότι μας στηρίζει ο Γιαννακόπουλος»-ThemaSports
27/04 @ 11:35

Ναν: «Ο Σλούκας μας πήγε σε άλλο επίπεδο, ξέρουμε ότι μας στηρίζει ο Γιαννακόπουλος»

Ο Κέντρικ Ναν μίλησε για το career high του Κώστα Σλούκα στην ισοφάριση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ.

Η ένταση του Αταμάν με έναν Ισραηλινό μετά το ματς: «Ποιος είναι αυτός; Τι κάνεις εσύ στα αποδυτήριά μου;» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
26/04 @ 13:18

Η ένταση του Αταμάν με έναν Ισραηλινό μετά το ματς: «Ποιος είναι αυτός; Τι κάνεις εσύ στα αποδυτήριά μου;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το VIDEO με την ένταση ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και έναν Ισραηλινό στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το φινάλε του Game 2 της σειράς του Παναθηναϊκού AKTOR με την Μακάμπι.

Μάγκας Ολυμπιακός, πάτησε τη Μπαρτσελόνα και έκανε μπρέικ με το «καλησπέρα» στο καυτό Παλάου Μπλαουγκράνα-ThemaSports
25/04 @ 00:11

Μάγκας Ολυμπιακός, πάτησε τη Μπαρτσελόνα και έκανε μπρέικ με το «καλησπέρα» στο καυτό Παλάου Μπλαουγκράνα

Εκπληκτικό σαραντάλεπτο από τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 77-73 τη Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και πήρε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Γουίλιαμς-Γκος και Κάναν οι κορυφαίοι για τους Πειραιώτες.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ