Το είχε πει ο Κατσουράνης...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μερικές εβδομάδες πριν έρθει το καλοκαίρι του 2024, ένα από τα πιο hot-topics στο διεθνές ποδόσφαιρο είναι η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Λίβερπουλ. Ο Γίργκεν Κλοπ θα λείψει πολύ στους fans και ακόμα πιο πολύ στους παράγοντες του club που ήδη χτενίζουν την πιάτσα για να βρουν τον άνθρωπο που θα κληθεί να καλύψει το μεγάλο κενό που θα υπάρχει από τον Ιούλιο.

Ο πρώην παίκτης των Reds, Τσάμπι Αλόνσο, έριξε άκυρο τουλάχιστον για φέτος ξεκαθαρίζοντας ότι θα μείνει στην Λεβερκούζεν για έναν ακόμα χρόνο και έτσι τα πιο αξιόπιστα ρεπορτάζ θέλουν τον Ρούμπεν Αμορίμ, τον τεχνικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να είναι ο επικρατέστερος για να πάρει τη μεγάλη δουλειά στο Anfield. Σήμερα, όλος ο κόσμος ξέρει τον Πορτογάλο, που παίζει για κάθε top-clubπου ψάχνει προπονητή, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μόλις πριν μερικά χρόνια βρέθηκε πολύ κοντά στην Ελλάδα για την ΑΕΚ.

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 

«Παρακαλούσε» να έρθει στην ΑΕΚ: Ο αντικαταστάτης του Κλοπ στη Λίβερπουλ έφτασε μια ανάσα από την Ελλάδα

Ξεκίνησε την πορεία του στους πάγκους αμέσως μόλις κρέμασε τα παπούτσια του και τη σεζόν 2018-19 ήταν στην Κάζα Πία στην 3η κατηγορία, όμως αναγκάστηκε να φύγει καθώς τιμωρήθηκε αφού προπονούσε χωρίς να έχει ακόμα πάρει το απαιτούμενο δίπλωμα. Επόμενη δουλειά ήταν στις Reservesτης Μπράγκα τον Σεπτέμβριο του 2019 και όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάστηκε ο πρώτος τεχνικός να απολυθεί για να φανεί το ταλέντο κάποιου ανερχόμενου.

Τρεις μήνες αργότερα, ο Ρικάρντο Σα Πίντο, πρώην προπονητής των ΟΦΗ και Ατρόμητου, είδε την πόρτα της εξόδου και το club έδωσε τα κλειδιά στον 34χρονο, τότε, Αμορίμ. Μέσα στους επόμενους μήνες, οδήγησε την Μπράγκα στη κατάκτηση του Κυπέλλου με νίκη σε βάρος της Πόρτο στον τελικό και στο πρώτο «διπλό» των τελευταίων 65 ετών κόντρα στην Μπενφίκα στο Da Luz. Τον Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε η «απογείωση», με την Σπόρτινγκ να πληρώνει τη ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ και να του αναθέτει την τύχη της ομάδας.

Πριν καν εξελιχθεί στο όνομα που είναι σήμερα στην Σπόρτινγκ, πριν της χαρίσει νταμπλ με το πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από 20 χρόνια και την οδηγήσει στους ομίλους του Champions League, το ταλέντο του Αμορίμ και το εκπληκτικό μέλλον του είχε σποτάρει ένας Έλληνας. Ο Κώστας Κατσουράνης, με θητεία στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Μπενφίκα είχε «δει» το potential του Αμορίμ από τις μέρες του στην Μπράγκα και ανέφερε την περίπτωση στους ανθρώπους της ΑΕΚ. «Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν, είναι το next-big-thing των πάγκων».

«Παρακαλούσε» να έρθει στην ΑΕΚ: Ο αντικαταστάτης του Κλοπ στη Λίβερπουλ έφτασε μια ανάσα από την Ελλάδα

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο νεαρός manager είχε όντως καλή επαφή με την Ένωση και το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι είχε επιδιώξει να βρεθεί στην Ελλάδα και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του από έναν άνθρωπο που εργαζόταν στον Δικέφαλο. Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2019. Ο Αμορίμ μίλησε τότε με τον ξάδερφό του και τότε παίκτη της ΑΕΚ, Νταβίδ Σιμάο, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόθεσή του να έρθει στη χώρα μας για να δει από κοντά τη δουλειά του Μιγκέλ Καρδόσο. «Από Σεπτέμβριο» ήταν αυτό που άκουσε ο Αμορίμ, όμως η έννοια του χρόνου στο ποδόσφαιρου είναι περίεργο πράγμα.

Κόντρα σε ό,τι μπορεί να είχαν πει Ρούμπεν και Νταβίδ, ο Καρδόσο δεν είχε καθόλου καλά αποτελέσματα, οι κρίσεις άγχους δεν βοήθησαν και, δυστυχώς για εκείνον, έσπασε κάθε ρεκόρ καθώς απολύθηκε πριν καν βγει ο Αύγουστος. Ο Αμορίμ δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα και [μάλλον για καλό του] δεν είδε τι έκανε στην προπόνηση της Ένωσης ο συμπατριώτης του. Το hint που έδωσε ο legendτης ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας, Κατσουράνης, δεν έπιασε τόπο.

«Παρακαλούσε» να έρθει στην ΑΕΚ: Ο αντικαταστάτης του Κλοπ στη Λίβερπουλ έφτασε μια ανάσα από την Ελλάδα

Για έναν άνθρωπο που αποτέλεσε την 3η πιο ακριβή «μεταγραφή» προπονητή στην ιστορία, που έχει κάνει απίστευτα πράγματα με Μπράγκα και Σπόρτινγκ και που σήμερα το μέλλον του συζητά όλη η Ευρώπη, υπήρχαν οι προϋποθέσεις να βρεθεί στην ΑΕΚ. Ίσως καλύτερα για εκείνον αφού τους επόμενους μήνες η έκρηξη στην καριέρα του ήταν τεράστια, σίγουρα όχι καλύτερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο που θα μπορούσε ίσως να ζήσει έστω για λίγο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της προπονητικής…

 

menshouse.gr

 

 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'», με κιτρινόμαυρα γράμματα και «φόντο» την ΑΕΚ-ThemaSports
29/04 @ 20:07

«Δεν θα ξαναφάω γκολ στο 89'», με κιτρινόμαυρα γράμματα και «φόντο» την ΑΕΚ

Πάνω που θέλεις να πεις, ότι έχεις δει τη φετινή ΑΕΚ να χάνει βαθμούς με κάθε πιθανό τρόπο, σε διαψεύδει. Κι εκείνο το επικό πρωτοσέλιδο της SportDay πριν από 19 χρόνια, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Το πιο «σαδιστικό», όμως, είναι πως οι υπόλοιποι την βλέπουν να πετά δικούς της βαθμούς, αλλά και πάλι, να έχει το «πάνω χέρι»!

Όποιος «ξέγραψε» τον Πανιώνιο, το πλήρωσε: Ο Ναλιτζής, το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και μία... μεθυσμένη Νέα Σμύρνη!-ThemaSports
29/04 @ 19:10

Όποιος «ξέγραψε» τον Πανιώνιο, το πλήρωσε: Ο Ναλιτζής, το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό και μία... μεθυσμένη Νέα Σμύρνη!

Πριν από ακριβώς 26 χρόνια (29/04/1998), ο Πανιώνιος κατέκτησε το δεύτερο, αλλά εξίσου... γλυκό με το πρώτο, Κύπελλο της ιστορίας του, «σοκάροντας» τον Παναθηναϊκό στον τελικό του «Γ. Καραισκάκης».

Στο... μυαλό του Τζολάκη: Ο ήρωας του Ολυμπιακού «ξαναζεί» την ιστορική διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε! -ThemaSports
29/04 @ 19:48

Στο... μυαλό του Τζολάκη: Ο ήρωας του Ολυμπιακού «ξαναζεί» την ιστορική διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε!

Μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης περιγράφει τη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και όσα συνέβησαν για να προκριθούν οι «ερυθρόλευκοι»!

«Ντάνιελ Ποντένσε 2.0»: Καλύτερος και με διαφορά, από την προηγούμενη version του στον Ολυμπιακό!-ThemaSports
29/04 @ 18:32

«Ντάνιελ Ποντένσε 2.0»: Καλύτερος και με διαφορά, από την προηγούμενη version του στον Ολυμπιακό!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε διανύει την καλύτερη σεζόν σκοραρίσματος της καριέρας του, φτάνοντας τα 14 γκολ, δηλαδή ένα περισσότερο από… την πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό! Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο το «πόσα γκολ έβαλε», αλλά και το «πόσο χρόνο χρειάστηκε»!

Παναθηναϊκός: Ξανά ατομικό ο Μπερνάρ-ThemaSports
29/04 @ 14:35

Παναθηναϊκός: Ξανά ατομικό ο Μπερνάρ

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ακόμη μία ημέρα ο Μπερνάρ. Μπήκε ο Χουάνκαρ.

Οριστικά στις 25 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου-ThemaSports
29/04 @ 13:41

Οριστικά στις 25 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου

«Κλείδωσε», έστω και αργά, η ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου Bettson.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ