Ένα έργο σταθμός για το Ποδόσφαιρο μας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανδρέας Μουσκάλλης

Προπονητής Ποδοσφαίρου

7 Απριλίου 2024

Διάβασα στις εφημερίδες ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος  της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε την έγκριση για την δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) στην τοποθεσία «Κάννες» στον Κόρνο. Το τμήμα Περιβάλλοντος είχε παρατηρήσεις για την εν λόγω ανάπτυξη και υπέβαλε τις απόψεις και εισηγήσεις του, καθώς και την διαφοροποίηση των σχεδίων του Αθλητικού Κέντρου. Μετά τις παρατηρήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος, υποβλήθηκε αναθεωρημένος σχεδιασμός του έργου. Δεν θα αναφερθώ στις αρχικές ενστάσεις και παρατηρήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος για την δημιουργία του σημαντικού αυτού Αθλητικού Κέντρου.

Αναφέρω όμως, ότι Ποδόσφαιρο, Αθλητισμός είναι συνώνυμο με την ευαισθησία και την Περιβαλλοντική συνείδηση. Ποδόσφαιρο, Αθλητισμός είναι συνώνυμα με το Περιβάλλον, είναι αδέλφια δίδυμα. Οι άνθρωποι του Ποδοσφαίρου – Αθλητισμού είναι θιασώτες του περιβάλλοντος και σαν τέτοιο ο Αθλητισμός το προστατεύει και το σέβεται. Πολλά Αθλητικά Κέντρα του εξωτερικού  , έχουν δημιουργηθεί σε δασώδεις περιοχές , κυρίως έξω από τις πόλεις, σε χώρους οι οποίοι εμπνέουν τους Αθλητές και τους ηρεμούν μέσα σ’ ένα όμορφο, καθαρό, υγιεινό, περιβάλλον.

Θεωρώ ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος σωστά έδωσε την συγκατάθεση του, μέσα από τις ενδεδειγμένες διαφοροποιήσεις των σχεδιασμών, για την δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου της ΚΟΠ στον Κόρνο. Η Περιβαλλοντική Αρχή αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του Κέντρου, για την Κύπρο και τους Αθλούμενους, μέσα από συμβιβαστικές επιστημονικές αναλύσεις και μέσα από διάφορες αλλαγές ενέκρινε την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου του « σπιτιού του ποδοσφαίρου».

Θεωρώ ότι με την δημιουργία του σύγχρονου αυτού  οικοδομήματος, η Κύπρος , όχι μόνο το ποδόσφαιρο της, αναβαθμίζεται και ανεβαίνει επίπεδο. Ευχή όλων των Κυπρίων , τώρα μέτα την έγκριση  των Σχεδίων, σύντομα να αρχίσει η δημιουργία του.

Δεδομένης και της οικονομικής βοήθειας από την UEFA , η ΚΟΠ και οι Αξιωματούχοι της, οφείλουν να επισπεύσουν την δημιουργία του Κέντρου.

Γνωρίζοντας την αναβλητικότητα, αργοπορία,  διστακτικότητα και γραφειοκρατία των Κυπρίων, νοιώθω την ανάγκη να προειδοποιήσω ότι η δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου της ΚΟΠ, είναι θέμα προτεραιότητας, είναι θέμα υπερηφάνειας και μοναδικής αναπτυξιακής ποδοσφαιρικής υποδομής.

Νοιώθω την ανάγκη, να συγχαρώ την ηγεσία της ΚΟΠ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της, ο οποίος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα , για την έγκριση της οικονομικής ενίσχυσης της UEFA για το μεγάλο αυτό Αθλητικό έργο στον τόπο μας.

 

Η έμπνευση και το όραμα για την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός Αθλητικού-Ποδοσφαιρικού Κέντρου στον τόπο μας και για τις ανάγκες των Εθνικών μας ομάδων, ανδρών, γυναικών και νέων, υπήρχε από πολλά χρόνια πριν. Όμως η σημερινή ηγεσία της ΚΟΠ, κατόρθωσε με τις άοκνες προσπάθειες της όχι μόνο να εξασφαλίσει ένα υπέροχο και μοναδικό χώρο, αλλά και να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια, χρηματοδότηση από την UEFA για την κατασκευή του μεγάλου αυτού Αθλητικού Κέντρου που θα τιμά το Ποδόσφαιρο, τον Αθλητισμό και την Ιστορία του Αθλητισμού της Κύπρου μας.

Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να αρχίσουν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου και να μην μείνει η μεγάλη αυτή προσπάθεια θεωρητική και αμφίβολη. Όλοι οι φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επικεφαλής την ηγεσία της ΚΟΠ, να συνεργασθούν εποικοδομητικά και δημιουργικά, για να μπει πολύ σύντομα ο θεμέλιος λίθος του έργου.

 

Καλό Πάσχα. Καλή Ανάσταση.

 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμορφο κλίμα μετά το ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
29/04 @ 18:49

Όμορφο κλίμα μετά το ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια νίκησε τον ΑΠΟΕΛ και κλείδωσε την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και οι γαλαζοκίτρινοι θα παίξουν για δύο αποτελέσματα για τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Μίντσεφ ισοφάρισε στο 90΄+5΄ και έστειλε και μαθηματικά τη Δόξα στη Β' κατηγορία-ThemaSports
29/04 @ 21:29

Ο Μίντσεφ ισοφάρισε στο 90΄+5΄ και έστειλε και μαθηματικά τη Δόξα στη Β' κατηγορία

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στο γήπεδο της Περιστερώνας ανάμεσα στη Δόξα και την ΑΕΛ για τη 12η αγωνιστική των πλέι-άουτ και με αυτό το σκορ, η ομάδα της Κατωκοπιάς υποβιβάζεται και μαθηματικά στη Β' κατηγορία, αφού ανέβηκε στους 32 πόντους και παρέμεινε στο -8 από την Καρμιώτισσα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμη της οικογένειας Νεοφύτου-ThemaSports
29/04 @ 12:47

Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμη της οικογένειας Νεοφύτου

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, οι Διαιτητές Λάρνακας και Αμμοχώστου, η ΣΕΚ Λάρνακας σε συνεργασία με συναδέλφους από την Επαρχιακή διοίκηση Λάρνακας διοργανώνουν αιμοδοσία εις μνήμη του Παναγιώτη Νεοφύτου και τον γονέων του.

ΒΙΝΤΕΟ: Η αντίδραση των ΑΕΚτζήδων στο γκολ του Σίμιτς στο... ΓΣΠ!-ThemaSports
28/04 @ 20:53

ΒΙΝΤΕΟ: Η αντίδραση των ΑΕΚτζήδων στο γκολ του Σίμιτς στο... ΓΣΠ!

Οι οπαδοί της ΑΕΚ χάρηκαν για το γκολ της Ομόνοιας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ καθώς με το συνδυασμό των αποτελεσμάτων οι Λαρνακείς ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ποστάρισμα Σούρτου για τον τίτλο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
27/04 @ 23:26

Ποστάρισμα Σούρτου για τον τίτλο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανηγυρικό ποστάρισμα από τον πρώην Απολλωνίστα για την κατάκτηση του τίτλου από την Στεάου στη Ρουμανία.

ΑΝΟΔΟΣ για Λειβάδια! - Τα αποτελέσματα στην Επίλεκτη Κατηγορία-ThemaSports
27/04 @ 19:06

ΑΝΟΔΟΣ για Λειβάδια! - Τα αποτελέσματα στην Επίλεκτη Κατηγορία

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ