ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΕ: ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΟΛΩΝ ΚΕΣΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑ!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι εξαιρετικές επιδόσεις των αθλητών του στίβου και στο 2023, εκτιμήθηκαν και ανταμείφθηκαν από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία το βράδυ της Τρίτης (26/3/24) πραγματοποίησε την ετήσια τελετή βραβεύσεων των καλύτερων έφηβων και νεάνιδων αθλητών, από όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις και το ήθος τους στο 2023. Οι κορυφαίοι σφυροβόλοι στον κόσμο στην ηλικιακή κατηγορία τους, Ιωσήφ Κεσίδης και Βαλεντίνα Σάββα, τιμήθηκαν με το βραβείο του καλύτερου έφηβου αθλητή και νεάνιδας αθλήτριας αντίστοιχα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΕ «Η επιλογή των καλυτέρων Εφήβων - Νεανίδων έγινε μέσα από τις προτάσεις που έκαναν οι αθλητικές ομοσπονδίες. Συνολικά προτάθηκαν από 39 Ομοσπονδίες, 40 έφηβοι και 37 νεάνιδες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων». Η επιβράβευση των δύο αθλητών μας σημαίνει πάρα πολλά για την ΚΟΕΑΣ, καθώς αποδεικνύεται έμπρακτα η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες των Γυμναστικών Συλλόγων μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο του κυπριακού στίβου σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Στο 2023, ο Ιωσήφ Κεσίδης, προτού συμπληρώσει 18 χρόνια ζωής, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που διεξήχθη στα Ιεροσόλυμα, έχοντας με το τέλος της χρονιάς την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με την αντρική σφύρα (7.26κ.) με 71,43μ. Ο Κεσίδης το 2022 ήταν χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης κάτω των 18 ετών, και χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 20 ετών. Η Βαλεντίνα Σάββα από πλευράς της έκανε το ντάμπολ στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς μετά την ανάδειξή της σε χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 18 ετών το 2022, στο 2023 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό κάτω των 20 ετών. Η 18χρονη Σάββα τα τελευταία χρόνια είναι η κορυφαία σφυροβόλος στον κόσμο στην ηλικία της και πέρσι ήταν για ακόμη μία φορά στην κορυφή της κατηγορίας κάτω των 20 ετών με 67,73μ.
Εκτός από τη βράβευσή τους ως οι κορυφαίοι νεαροί αθλητές της Κύπρου από όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα, ο Ιωσήφ Κεσίδης παρέλαβε και το έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ως ο καλύτερος έφηβος αθλητής του στίβου, ενώ η Βαλεντίνα Σάββα βραβεύτηκε και με το έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη» ως η κορυφαία νεάνιδα αθλήτρια του στίβου (τα έπαθλα παρέλαβε η μητέρα της Οξάνα, αφού η Βαλεντίνα ζει και προπονείται στην Αθήνα).
Επιπρόσθετα, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή επιβράβευσε και την Ελένα Κουλιτσένκο, ως την καλύτερη γυναίκα αθλήτρια στο 2023. Η 21χρονη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια στις ΗΠΑ, είχε φανταστική περσινή χρονιά, ούσα η μοναδική αθλήτριά μας που προκρίθηκε σε τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (13η συνολικά). Νωρίτερα, η Κουλιτσένκο κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, καθώς και το ασημένιο μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα. Η Κουλιτσένκο σε οπτικογραφημένο μήνυμά της στην εκδήλωση, ευχαρίστησε την ΚΟΕ για τη βράβευσή της και ανέφερε ότι στόχος της είναι η πρόκριση και η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το βραβείο της παρέλαβε από την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου και τον πρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Χρυσοστόμου, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης.
* Συγχαρητήρια Ιωσήφ Ιωσήφ Κεσίδης, Βαλεντίνα Vale Hammerthrow και Ελένα Elena Kulichenko για τις βραβεύσεις σας, καθώς και στους προπονητές σας που σας οδήγησαν στις σπουδαίες επιτυχίες του 2023, Πανίκο Χαραλάμπους, Γιώργο Αρέστη George Arestis και Τζέιμς Τόμας.
* Φωτογραφίες: ΚΟΕ

 

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΙΔΑΣ των κρίκων: Ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ Πετρούνιας κατέκτησε το 7ο ΧΡΥΣΟ σε Ευρωπαϊκό και έγραψε ιστορία!-ThemaSports
26/04 @ 21:37

ΜΙΔΑΣ των κρίκων: Ο ΑΝΙΚΗΤΟΣ Πετρούνιας κατέκτησε το 7ο ΧΡΥΣΟ σε Ευρωπαϊκό και έγραψε ιστορία!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε ξανά το θαύμα του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ρίμινι.

Πρόκριση για το Παρίσι για τη Μαριλένα Μακρή στην Ιστιοπλοΐα-ThemaSports
26/04 @ 14:13

Πρόκριση για το Παρίσι για τη Μαριλένα Μακρή στην Ιστιοπλοΐα

Η Μαριλένα Μακρή εξασφάλισε την Ολυμπιακή Κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» στην κατηγορία ILCA6 στην Ιστιοπλοΐα.

Πράξη δεύτερη στους τελικούς του Χάντμπολ-ThemaSports
26/04 @ 12:57

Πράξη δεύτερη στους τελικούς του Χάντμπολ

Tη Δευτέρα (28/04) το βράδυ συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στον Παρνασσό και την Sabbianco Aνόρθωση, για τη διεκδίκηση του τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας στο Χάντμπολ.

Πρώτη επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων-ThemaSports
25/04 @ 18:33

Πρώτη επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Η μεγαλύτερη διοργάνωση που ανατέθηκε ποτέ στην ΚΟΕΑΣ είναι αναμφίβολα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου έχει ψηλά στη λίστα των κορυφαίων διοργανώσεων υπό την ευθύνη της.

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!-ThemaSports
24/04 @ 22:54

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!

Πρωταθλητής Ευρώπης και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες #Paris2024 για τον Μάριο Γεωργίου!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ