Ακολουθήστε μας στο Google news

Πάει πέρασε μία βδομάδα από τον αποκλεισμό της Απόλλων Ladies από το Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών. Όπως το είχε προαναγγείλει η ίδια η παίκτρια, Μαργαρίτα Σοφοκλέους, στην κάμερα του Themasports.com με το πέρας του τελικού κυπέλλου της σεζόν 2016-2017 στο κοινοτικό γήπεδο Παρεκκλησιάς απέναντι στην Barcelona FA, θα αγωνιζόταν και στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ με την Απόλλων Ladies και ακολούθως θα κρέμαζε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Έτσι και έγινε την περασμένη Τετάρτη με την ίδια να αφήνει να νοηθεί όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Απόλλων Ladies στη Σουηδία απέναντι στη Λινκόπινγκ την 11η Οκτωβρίου ότι η ποδοσφαιρική της καριέρα έλαβε τέλος. Η Μαργαρίτα Σοφοκλέους αποτέλεσε ένα στολίδι του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο.  Μία εξ αυτών των γυναικών, όπου εδώ και χρόνια, με παρουσία στη γυναικεία ομάδα της Νέας Σαλαμίνας και ακολούθως σε αυτήν του Απόλλων Ladies έδειξε ένα τέτοιο χαρακτήρα που θα ζήλευε η κάθε μία.  Ήταν μία πραγματική αδερφή για όλες τις συμπαίκτριες της, ενώ ήταν και ένα παράδειγμα προς μίμηση για fair play και κυρίως στο κεφάλαιο ήθος εντός και εκτός αγωνιστικών γραμμών. Δικαίως είχε για χρόνια στο μπράτσο της το περιβραχιόνιο της αρχηγού της Απόλλων Ladies και κρίμα όπου το μέγα της όνειρο να δει κάποτε ως παίκτρια τη Λεμεσιανή ομάδα στη φάση, τουλάχιστον, των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών δεν έγινε πραγματικότητα. Ως επιβράβευση, ανταμοιβή, της όλης παρουσίας της Μαργαρίτας Σοφοκλέους στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο, και όχι μόνο, ήταν ο ορισμός της από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA) ως Πρέσβειρα του γυναικείου ποδόσφαιρου στην Κύπρο. «Είναι κάτι το οποίο δεν έχω ποτέ ονειρευτεί και ούτε το είχα προβλέψει. Σιγουρά με το άκουσμα αυτού του γεγονότος δεν θα κρύψω πως βούρκωσα από χαρά, περηφάνια και τόσα αλλά ανεξήγητα συναισθήματα.  Το να ορίζεσαι από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, πρέσβειρα της χωράς σου για το γυναίκειο ποδόσφαιρο τότε νιώθεις την απολυτή ικανοποίηση στα τόσα χρόνια προσφοράς στο χώρο αυτό! Η συγκίνηση που ένιωσα εκείνη τη μέρα όταν το έμαθα νομίζω πως δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια» ήταν η πρώτη της επίσημη τοποθέτηση της Μαργαρίτας Σοφοκλέους όταν της έγινε γνωστό ότι έγινε πρέσβειρα από την ΟΥΕΦΑ του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Το γυναικείο ποδόσφαιρο, το άθλημα γενικότερα, ο αθλητισμός έχασε μία σπουδαία αθλήτρια, παίκτρια, κάπτεν με τα όλα της, που ουδείς είχε κάτι κακό, άσχημο να πει για την αξία και τον χαρακτήρα της. «Μαργαρίτα σε ευχαριστούμε για όλα...»!!! Ό,τι της ζητούσαμε δεν μας έλεγε όχι, πάντως. Το ποδόσφαιρο χάνει μία εξαιρετική σε όλα παίκτρια, ας αξιοποιηθεί σωστά με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχει για το άθλημα η Μαργαρίτα Σοφοκλέους. Η UEFA την επιβράβευσε, εμείς...;
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ