Ο Ολυμπιακός απέχει 90 λεπτά, από την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από μόνο του αυτό συνιστά τεράστια πρόκληση και ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από το 1996 έχουμε να γευτούμε τέτοιες χαρές.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

 

Θα είναι αποτυχία αν τελικά δεν κλείσει θέση στον μεγάλο τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας; Με βάση το όνομα του αντιπάλου όχι, με βάση το σκορ του πρώτου αγώνα, φυσικά και ναι. Με 4-2 εκτός έδρας, ακόμη και στην εποχή που δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ, ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ για την πρόκριση. Και προφανώς το γνωρίζουν καλά στο Λιμάνι.

 

 

Το ζητούμενο είναι άλλο, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκης». Το ματς στο «Βίλα Παρκ», είναι οδηγός για αυτά που θα δούμε στο Φάληρο; Προσωπικά πιστεύουμε πως όχι. Η ομάδα του Έμερι υποτίμησε τη δυναμική του Ολυμπιακού, πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση και το πλήρωσε. Αιφνιδιάστηκε όταν σφύριξε ο διαιτητής για πρώτη φορά και το πλήρωσε διπλά. Το 0-2 τους σόκαρε, αφυπνίστηκαν, το έκαναν σχετικά άνετα 2-2 και τότε ξανά έκαναν το ίδιο λάθος. Υποτίμησαν την ελληνική ομάδα, καθώς σίγουρα σκέφτηκαν «α, εντάξει τελικά τους έχουμε, απλώς εμείς δεν παίζαμε καλά ως τώρα», χαλάρωσαν στιγμιαία και έγινε το 2-3. Το τελικό 2-4 ήρθε ως μεγαλύτερη τιμωρία για την προσέγγιση τους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Οι ερυθρόλευκοι δεν θα ρισκάρουν όσο στην Αγγλία

Πέμπτη βράδυ θα δούμε την ίδια εικόνα; Στοιχηματίζω πως όχι. Ο Ολυμπιακός αρκείται στο να παίξει καλή άμυνα, να μη δεχθεί πάνω από ένα γκολ και οι πανηγυρισμοί θα κρατήσουν ως το ξημέρωμα. Μόνο που τώρα μιλάμε για άλλο ματς. Αν το δούμε ψύχραιμα, χωρίς να βάζουμε το εθνικό φρόνημα σε δεύτερη μοίρα, αλλά κοιτάζοντας τα δεδομένα, η Άστον Βίλα παραμένει ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο. Μία ομάδα που θα παίζει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, επιτυγχάνοντας τον βασικό στόχο και που έρχεται στον Πειραιά για να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Και κυρίως για να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Αποκλείεται ο Έμερι να μην πήρε το μάθημα του. Ο Μεντιλίμπαρ ανέβασε πάρα πολύ ψηλά τις γραμμές, υπερβολικά θα λέγαμε, ο Έμερι δεν το είδε να έρχεται από κάπου, ο Ολσεν και οι υπόλοιποι σάστισαν και έτσι η μπάλα έφτανε με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή. Θα εκπλαγούμε αν η ρεβάνς έχει παρόμοια εικόνα.

Τώρα η Αστον Βίλα οφείλει να ρισκάρει, θα τα παίξει όλα για όλα, έχει δυναμική και ταλέντο, απλώς αν της μπλοκάρεις το μπιλτ-απ, χάνει τη συνοχή και την αψάδα της. Είναι όμως μεγάλο ρίσκο να ανεβάσει ξανά τόσο ψηλά τον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ.

Περιμένουμε οι ερυθρόλευκοι να αφήσουν την μπάλα στους Άγγλους, να αμυνθούν σθεναρά με σκοπό να «μικρύνουν» το γήπεδο, να κλείσουν πολύ καλά το χώρο μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς και φυσικά, να πάνε σε παιχνίδι χαμηλού τέμπο και λίγων φάσεων. Ταυτόχρονα να ψάξουν άμεσο παιχνίδι από την άμυνα για τον Ελ Κααμπί και τον Ποντένσε. Δύσκολο; Ναι, αλλά πιο δύσκολο είναι αυτό που ψάχνει η Βίλα.

Η Άστον Βίλα ζει με την ένταση στο μάξιμουμ

Θα σκεφτεί κάποιος, πως αν γράφουμε εμείς στην Ελλάδα τόσο συγκρατημένα, τι θα πρέπει να κάνουν οι Άγγλοι δημοσιογράφοι; Σωστό, με μία μικρή διαφορά. Στην Αγγλία, κάθε εβδομάδα δίνουν αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου, μεγάλης δυσκολίας σε όλα τα επίπεδα και έχουν την τεχνογνωσία να ξεπερνούν εμπόδια και special situations. Θυμίζω πέρυσι κατέκτησε ευρωπαϊκό η Γουέστ Χαμ του Μόγιες! Στη χώρα μας ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη Λαμία και μετά τη Βίλα είχε….Πάσχα.

Η Άστον Βίλα πάντως είχε εντελώς άνευρη εικόνα στην αναμέτρηση με την Μπράιτον και ας δέχθηκε το γκολ στο 87’ με πέναλτι. Ναι δεν ανησυχεί για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεδομένου πως η Τότεναμ και με ματς λιγότερο δεν πείθει, ωστόσο η έλλειψη ενέργειας και διάθεσης, προξένησαν ποικίλα σχόλια.

Θα δούμε άλλη Βίλα, να είστε σίγουροι. Και να είστε ακόμη πιο σίγουροι πως ο Μεντιλίμπαρ το ξέρει και το περιμένει.

Ο Ιμπόρα σε ρόλο ρυθμιστή

Παίκτης – κλειδί στα ευρωπαϊκά κρίσιμα ματς, αναδεικνύεται (μάλλον αίφνης) ο 36χρονος Ιμπόρα. Παίκτης που διέπρεψε επί Έμερι στη Σεβίλλη, με 4 Γιουρόπα Λιγκ στη συλλογή του και με την απαραίτητη εμπειρία για τέτοιου είδους αγώνες. Μπήκε αλλαγή στην Φενέρ και έφερε ισορροπία στην αναμέτρηση. Έπαιξε από την αρχή στο Μπέρμιγχαμ και έδωσε αυτό που ζήτησε ο προπονητής του. Τον έλεγχο του ρυθμού στο κέντρο. Κανείς παίκτης δεν είναι ξεγραμμένος. Απλώς δεν βρίσκεται πάντα ο προπονητής που θα καταφέρει να πάρει όλα όσα έχει να δώσει ένας άγουρος 20αρης, ένας σιτεμένος 36αρης, μία μπερδεμένη πριμαντόνα. Ο Μεντιλίμπαρ είναι ευλογία για τον Ολυμπιακό και τρανή απόδειξη πως δεν χρειάζεται παρά μερικές εβδομάδες ένας κανονικός προπονητής, για να βάλει την σφραγίδα του και να επιβάλει τους κανόνες του σε ένα κλαμπ.

monobala.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ