Ένα γκολ του Χούμελς χάρισε στην Ντόρμουντ τη νίκη, 1-0, ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν και την έστειλε στον τελικό του Champions League! Ασύλληπτη ατυχία για τους Γάλλους, που είχαν τέσσερα δοκάρια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από έντεκα χρόνια, η Ντόρτμουντ θα παίξει σε τελικό Champions League!

Οι Βεστφαλοί επικράτησαν 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν εκτός έδρας χάρη σε γκολ του Χούμελς στο 50’ και με συνολικό σκορ 2-0 πέρασαν στον τελικό του Γουέμπλεϊ, όπου περιμένουν Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπάγερν Μονάχου.

Ασύλληπτα άτυχη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, που είχε τέσσερα δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο...

Το ματς

Οι Παριζιάνοι μπήκαν δυνατά ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, με τις προσπάθειες των Ράμος (4’) και Εμπαπέ (7’) να μην αγχώνουν ιδιαίτερα τον Κόμπελ.

Το σουτ του Αντεγέμι στο 12’ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, με τον Ράμος να στέλνει την μπάλα άουτ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με σουτ από τα δεξιά.

Στο 19’ ο Ράιερσον σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή μα είδε την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά της εστίας, με τον Ντεμπελέ να είναι κι αυτός άστοχος στο 31’.

Η σημαντικότερη φάση του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 35’, όταν ο Αντεγέμι έκανε τρομερή προσπάθεια και βρέθηκε απέναντι στον Ντοναρούμα, ο οποίος σταμάτησε το σουτ του Αυστριακού.

Μια μακρινή προσπάθεια του Βιτίνια στο 43’ κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται δίχως σκορ.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχαν δοκάρι με τον Ζαΐρ-Εμερί στο 47’, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα είδαν τον Χούμελς να σκοράρει ανενόχλητος με κεφαλιά μετά από κόρνερ δίνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην Μπορούσια!

Στο 61’, το δοκάρι σταμάτησε ξανά τους Γάλλους και συγκεκριμένα το ωραίο σουτ του Μέντες, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να πιέζει ασφυκτικά για το γκολ της ισοφάρισης.

Ένα γκολ της Ντόρτμουντ στο 77’ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, με την Παρί να απειλέι ξανά με τον Εμπαπέ (80’), που όμως νικήθηκε από τον Κόμπελ.

Στο 86’, μια φάση διαρκείας στα καρέ της Ντόρτμουντ είχε ως αποτέλεσμα ένα σκαστό σουτ του Γάλλου σταρ, με τον τερματοφύλακα της Μπορούσια να αγγίζει την μπάλα και να την στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 88’ ήρθε και το τέταρτο δοκάρι για την Παρί, σε σουτάρα του Βιτίνια έξω από την περιοχή, με ένα άστοχο σουτ του Λι δευτερόλεπτα αργότερα να αποτελεί την τελευταία αξιοσημείωτη φάση.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί (76’ Λι), Βιτίνια, Ρούιθ (63’ Ασένσιο), Ντεμπελέ, Ράμος (63’ Μπαρκολά), Εμπαπέ.

Στον πάγκο: Νάβας, Τένας, Ουγκάρτε, Ντανίλο, Κολό Μουανί, Μουκιέλε, Σολέρ, Σκρίνιαρ, Ζαγκέ.

Ντόρτμουντ (Έντ. Τέρζιτς): Κόμπελ, Ράιερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τζαν, Ζάμπιτσερ, Σάντσο (67’ Ζίλε), Μπραντ (84’ Ενμέτσα), Αντεγέμι (56’ Ρόις), Φίλκρουγκ.

Στον πάγκο: Μέγερ, Λότκα, Οζκάν, Αλέ, Βολφ, Μουκοκό, Μάλεν, Βάτιεν, Μπάινο-Γκίτενς.

Πηγή: sport-fm.gr

Η LIVE ενημέρωση από το ThemaSports.com

90΄+4΄ Λήξη αγώνα, νίκη για την Ντόρτμουντ με 0-1 και πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ με δύο νίκες επί της Παρί!

88΄ Ωραίο σουτ του Λι, η μπάλα λίγο άουτ.

88΄ Νέο δοκάρι για την Παρί, απίστευτο! Μακρινό σουτ από τον Βιτίνια, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι... Τέσσερα δοκάρια στο αποψινό ματς και δύο στο πρώτο, έξι συνολικά!

86΄ Τρίτο δοκάρι για την Παρί! Φάση διαρκείας και τρομερή επέμβαση Κόμπελ, που βοηθήθηκε και από το οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Εμπαπέ!

80΄ Καλή στιγμή για την Παρί, ο Εμπαπέ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά αλλά νικήθηκε από τον Κόμπελ.

61΄ Δοκάρι για την Παρί! Δυνατό σουτ του Μέντες έξω από την περιοχή, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κόμπελ!

60΄ Καλή στιγμή για την Παρί με τον Ράμος, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ.

50΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛ, 0-1 Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΜΕΛΣ! Αμαρκάριστος στην περιοχή ο πολύπειρος Γερμανός στόπερ, σκόραρε με κεφαλιά και έβαλε μπροστά στο σκορ τους Βεστφαλούς!

47΄ Δοκάρι για την Παρί! Ο Ράμος έκανε άτσαλη προβολή μετά την μπαλιά που έγινε από τα αριστερά και στη συνέχεια ο Ζαΐρ-Εμερί δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

46΄ Έναρξη Β' ημιχρόνου.

45΄+1΄ Τέλος Α' ημιχρόνου, Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ 0-0.

42΄ Μακρινό σουτ του Βιτίνια, μαζεύει ο Κόμπελ.

35΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ! Τρομερή επέμβαση του Ντοναρούμα σε τετ α τετ του Αντεγέμι, ο οποίος έκανε τρομερή ενέργεια και έφτασε κοντά στο 0-1!

31΄ Σουτ του Ντεμπελέ, πάνω απο τα δοκάρια.

27΄ Πολύ άστοχο το μακρινό σουτ του Βιτίνια.

19΄ Σουτ του Ράιερσον εντός περιοχής, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

13΄ Σουτ του Ράμος έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

Σουτ του Εμπαπέ, μπλόκαρε ο Κόμπελ.

1΄ Έναρξη αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Βιτίνα, Ζαΐρ-Εμερί, Ρουίθ, Ντεμπελέ, Ράμος, Εμπαπέ.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ράιερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν, Ζάμπιτσερ, Σάντσο, Μπραντ, Αντεγέμι, Φίλκρουγκ.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 20 από τις 36 ομάδες του νέου Champions League εχουν γίνει ήδη γνωστές!-ThemaSports
13/05 @ 00:45

Οι 20 από τις 36 ομάδες του νέου Champions League εχουν γίνει ήδη γνωστές!

Βρισκόμαστε ήδη σε θέση να γνωρίζουμε παραπάνω από τις μισές ομάδες του νέου Champions League, καθώς οι 20 εκ των 36 έχουν ήδη κλείσει θέση.

Οριστικό: Ιταλία και Γερμανία κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο επόμενο Champions League-ThemaSports
10/05 @ 21:34

Οριστικό: Ιταλία και Γερμανία κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο επόμενο Champions League

Μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης, η Ιταλία και η Γερμανία οριστικοποίησαν από μία επιπλέον θέση στο επόμενο Champions League.

Φιάσκο: Η διοίκηση της Παρί είχε έτοιμα τσάρτερ και μπλουζάκια για τον τελικό του Champions League στο Λονδίνο!-ThemaSports
09/05 @ 22:24

Φιάσκο: Η διοίκηση της Παρί είχε έτοιμα τσάρτερ και μπλουζάκια για τον τελικό του Champions League στο Λονδίνο!

Για μια ακόμη φορά η Παρί Σεν Ζερμέν βίωσε τη μεγάλη αποτυχία στο Champions League.

Η φάση που δικαιώνει απόλυτα την Μπάγερν πριν το... 2-2 (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
09/05 @ 13:15

Η φάση που δικαιώνει απόλυτα την Μπάγερν πριν το... 2-2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονα παράπονα έχει η Μπάγερν Μονάχου από την διαιτησία του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ βράζουν για το γκολ του Ντε Λιχτ στο φινάλε που έστελνε το ματς στην παράταση

Τούχελ: «Οι διαιτητές έχουν τη δική τους σημασία στις ανατροπές της Ρεάλ»!-ThemaSports
09/05 @ 10:46

Τούχελ: «Οι διαιτητές έχουν τη δική τους σημασία στις ανατροπές της Ρεάλ»!

Σε έξαλλη κατάσταση ο Τούμας Τούχελ μετά τον αποκλεισμό της Μπάγερν Μονάχου από τη Ρεάλ.

Ντε Λιχτ: «Ο επόπτης ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του»-ThemaSports
09/05 @ 09:50

Ντε Λιχτ: «Ο επόπτης ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του»

Την στιχομυθία που είχε με τον βοηθό διαιτητή στο φινάλε του ημιτελικού με την Ρεάλ, αποκάλυψε ο κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν, Ματίας Ντε Λιχτ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ