Έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού» φαίνεται να είναι ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ένας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από χαμηλά, έφτασε στα «σαλόνια» της Premier League και αγωνίζεται εδώ και μία διετία με την Εθνική Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως έχει γίνει γνωστό από την Κυριακή (05/05), ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως ήρθε σε συμφωνία με τον Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος το προσεχές καλοκαίρι θα μείνει ελεύθερος μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Γέννημα-θρέμμα της Μόλτον Κέινς Ντονς, ο Μπάλντοκ ετοιμάζεται να γίνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας για χάρη του Παναθηναϊκού, μόλις δύο χρόνια μετά την επιλογή του να αγωνίζεται με τα χρώματα της «γαλανόλευκης».

Το BN Sports αρπάζει έτσι την ευκαιρία και κάνει μία μικρή αναδρομή στην καταγωγή του διεθνή Έλληνα μπακ και την πορεία της καριέρας του στο «Νησί».

«Η γιαγιά μου, η οποία είχε πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι και εγώ, Έλληνας έστω και κατά το 1/4. Έχω το δικαίωμα να παίξω για την Ελλάδα και θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνειας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Τζόρτζ Μπάλντοκ, προτού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και γίνει με τη… βούλα Έλληνας, τον Μάιο του 2022.

Από εκεί κρατούν οι ελληνικές του ρίζες, αφού ο ίδιος έχει γεννηθεί στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας, εκεί όπου μεγάλωσε. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε με την Μίλτον Κέιν Ντονς, παίζοντας εκεί από τις ακαδημίες μέχρι και σε όλες τις βαθμίδες του συλλόγου. Από εξτρέμ, ο ρόλος του μετατοπίστηκε σε δεξί μπακ, θέση που τον βοήθησε να εξελιχθεί και να φτάσει να αγωνίζεται να με την πρώτο ομάδα το 2009.

Η αρχή της καριέρας του ήταν γεμάτη δανεισμούς, ώσπου ήρθε η μεγάλη μεταγραφή στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το 2017 έναντι 740.000 ευρώ. Με την παρουσία του βοήθησε τις «λεπίδες» να επιστρέψουν στην Premier League το 2019, πραγματοποιώντας δύο «γεμάτες» σεζόν.

Η εξέλιξή του δεν σταμάτησε εκεί και τη σεζόν 2019/2020 έκανε την καλύτερή του σεζόν με δύο γκολ και τρεις ασίστ σε 38 συμμετοχές, δηλαδή έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα ματς της σεζόν!

Παρότι η Σέφιλντ υποβιβάστηκε ένα χρόνο μετά, ο Μπάλντοκ ήταν πάντα εκεί, ο βασικός της δεξιός μπακ, που την βοήθησε πέρυσι να ανέβει ξανά στην πρώτη κατηγορία. Συνολικά, αυτά τα επτά χρόνια που αγωνίζεται με τις «λεπίδες» έχει 219 συμμετοχές, έξι γκολ και 16 ασίστ. 

Όσον αφορά το κεφάλαιο Εθνική, έγινε Έλληνας το 2022, όπως προαναφέραμε, και έκτοτε μετράει 12 συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ, έχοντας πλέον γίνει βασικός στη θέση του.

Εάν θα βγει ο Παναθηναϊκός κερδισμένος από την εν λόγω μεταγραφή; Σίγουρα, αφού μιλάμε για έναν παίκτη με εμπειρία που έχει παίξει στο κορυφαίο επίπεδο. Πειθαρχημένος και παίκτης ομάδας, με ένταση στο παιχνίδι του και «έκρηξη» στην επίθεση, απόλυτα συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν.

Οι «πράσινοι» προσθέτουν έτσι έναν ακόμη Έλληνα στο ρόστερ τους, μετά τις αφίξεις των Μπακασέτα και Λημνιού, ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη μεταγραφή τους μετά από τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ταυτόχρονα, ενισχύονται στη θέση του δεξιού μπακ με τον Μπάλντοκ να πλαισιώνει τους Γιώργο Βαγιαννίδη και Γιάννη Κώτσιρα.

Μάλιστα, με τη διαφαινόμενη απόκτηση του Έλληνα διεθνή, ο Παναθηναϊκός θα είναι κερδισμένος και από οικονομικής πλευράς, αφού θα έρθει στο «τριφύλλι» ως ελεύθερος.  

Το μόνο που μένει να δούμε είναι το ποιες θα είναι οι εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση και πότε θα… πέσουν οι υπογραφές.

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης: Φραστική επίθεση σε Καρυπίδη από θαμώνες σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης...-ThemaSports
19/05 @ 12:33

Άρης: Φραστική επίθεση σε Καρυπίδη από θαμώνες σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης...

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρος Καρυπίδης, δέχθηκε φραστική επίθεση από δύο θαμώνες σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης και κάλεσε την αστυνομία. Ακολούθως οδηγήθηκαν στο τμήμα αλλά κανείς δεν προχώρησε σε μήνυση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι αιωνίων με φόντο την Ευρώπη-ThemaSports
19/05 @ 10:55

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι αιωνίων με φόντο την Ευρώπη

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνουν αυλαία στο πρωτάθλημα με την 3η θέση να διακυβεύεται στη Λεωφόρο.

Άρης-ΠΑΟΚ: Βγαίνει πρωταθλητής στο… clasico του «Κλεάνθης Βικελίδης»-ThemaSports
19/05 @ 09:11

Άρης-ΠΑΟΚ: Βγαίνει πρωταθλητής στο… clasico του «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο Άρης στις 20:00 υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, για την τελευταία αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League στο ματς που θα βγάλει τον πρωταθλητή.

Δεδομένη η αγορά του Όρτα από τον Ολυμπιακό-ThemaSports
19/05 @ 10:00

Δεδομένη η αγορά του Όρτα από τον Ολυμπιακό

Από τον Ολυμπιακό δεν προκύπτει το παραμικρό για την επόμενη μέρα της ομάδας και τα σχέδια της επόμενης σεζόν, αφού το μυαλό όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της χρονιάς.

Σπουδαία κίνηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός: Κάλεσε τον μικρό Γιαννάκη στον τελικό του Conference League!-ThemaSports
19/05 @ 01:00

Σπουδαία κίνηση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός: Κάλεσε τον μικρό Γιαννάκη στον τελικό του Conference League!

Ο Ολυμπιακός, με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, κάλεσε στον τελικό του Conference League και τον μικρό Γιαννάκη, το παιδί που υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ και είχε μια υπέροχη στιγμή με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη στην Τούμπα!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ