Σε καταρχήν συμφωνία οδήγησε η ψηφοφορία των 20 κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ για την τοποθέτηση ορίου σε ό,τι αφορά στην επένδυση χρημάτων για τα ρόστερ! Η Μάντσεστερ Σίτι τάχθηκε κατά του πλάνου, απούσα η Τσέλσι!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται πως θέλουν να υπάρξει μεγαλύτερη ισορροπία σε ό,τι αφορά στο μπάτζετ που βγαίνει από τα ταμεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των ρόστερ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ψηφίστηκε το spending cap, με βάσει του οποίου θα οριστεί ένα ποσό που θα είναι πολλαπλάσιο των εσόδων που έχει λαμβάνειν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα διαφημιστικά deals η τελευταία ομάδα της κατάταξης.

Για παράδειγμα, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η Σαουθάμπτον εισέπραξε 103 εκατομμύρια λίρες από αυτό το κομμάτι των τηλεοπτικών και των commercials και αυτό το ποσό θα μπαίνει σε έναν πολλαπλασιαστή. Πιθανότατα x5. Άρα, θα πρέπει τα ποσά των μεταγραφών, οι μισθοί παικτών και οι μισθοί των ατζέντηδων να μην ξεφύγουν από το νέο πλαίσιο.

Σε αυτή την ψηφοφορία που διενεργήθηκε, τα κλαμπ του Μάντσεστερ και η Άστον Βίλα τάχθηκαν κατά του πλάνου, ενώ, απούσα ήταν η Τσέλσι.

Φυσικά η διαδικασία δεν τελειώνει ακόμα, αφού η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Annual General Meeting του Ιούνη και αν εφαρμοστεί, θα ισχύσει από τη σεζόν 2025-2026.

Πηγή: england365.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέντε χρόνια VAR: Ποιες «ευνοήθηκαν», οι τέσσερις που αδικήθηκαν, η Λίβερπουλ και η... Άρσεναλ!-ThemaSports
16/05 @ 18:34

Πέντε χρόνια VAR: Ποιες «ευνοήθηκαν», οι τέσσερις που αδικήθηκαν, η Λίβερπουλ και η... Άρσεναλ!

Ποιες μπορούν να ψηφίσουν «ναι» στην κατάργηση του VAR; Τέσσερις έχουν... αδικηθεί, τι θα κάνει η Λίβερπουλ; Τι θα κάνει η Άρσεναλ; Πόσους βαθμούς έχει κερδίσει η Μάντσεστερ Σίτι, «παραπονιέται» σωστά για τον VAR ο Έρικ Τεν Χαγκ; Έχουμε όλες τις απαντήσεις, με την «έρευνα» να στρέφει την προσοχή της στις αποφάσεις της τεχνολογίας, στα πέντε χρόνια που υφίσταται στην Premier League!

«Πεπ, μία σεζόν ακόμη και τέλος;» Όλη η Αγγλία «γράφει» για το μεγάλο φινάλε του Γκουαρδιόλα στη Σίτι!-ThemaSports
16/05 @ 18:21

«Πεπ, μία σεζόν ακόμη και τέλος;» Όλη η Αγγλία «γράφει» για το μεγάλο φινάλε του Γκουαρδιόλα στη Σίτι!

Μία μεγάλη είδηση μετέδωσε ο David Ornstein πριν από μερικά λεπτά, η οποία αφορά το μέλλον του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι!

Αδιανόητες καταγγελίες εις βάρος του Αλέγκρι: «Ξέρω πού θα σε βρω!»-ThemaSports
16/05 @ 14:04

Αδιανόητες καταγγελίες εις βάρος του Αλέγκρι: «Ξέρω πού θα σε βρω!»

Κανονικός... πόλεμος ανάμεσα στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και τον διευθυντή της Tuttosport! «Θα έρθω να σου κόψω και τα δύο αυτιά!» φέρεται να του φώναξε, ο προπονητής της Γιουβέντους.

«Ο Φρίμπονγκ σε τιμή... ευκαιρίας για έναν μήνα»: Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ «τρέχουν» να προλάβουν το EURO!-ThemaSports
16/05 @ 13:45

«Ο Φρίμπονγκ σε τιμή... ευκαιρίας για έναν μήνα»: Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ «τρέχουν» να προλάβουν το EURO!

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοιτούν «ζεστά» τον Τζέρεμι Φρίμπονγκ, σε μια λίστα ομάδων που δεν αποκλείεται να μεγαλώσει. Θα πρέπει, όμως, να κινηθούν γρήγορα, ώστε να εκμεταλλευτούν την πολύ ευνοϊκή ρήτρα του συμβολαίου του!

Το μήνυμα του Χάαλαντ ενόψει του «τελικού» τίτλου με Γουέστ Χαμ: «Η δουλειά δεν τελείωσε»-ThemaSports
16/05 @ 09:47

Το μήνυμα του Χάαλαντ ενόψει του «τελικού» τίτλου με Γουέστ Χαμ: «Η δουλειά δεν τελείωσε»

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα, με τον Χάαλαντ μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της Premier League να στέλνει το μήνυμα για την κατάκτησή του.

Κλείδωσε το Champions League με τρομερό Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
16/05 @ 01:30

Κλείδωσε το Champions League με τρομερό Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Με τον Γκριεζμάν να κάνει χατ τρικ, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 3-0 τη Χετάφε και εξασφάλισε την έξοδο στο Champions League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ