Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η χθεσινή ανατροπή, όμως, ήταν εντυπωσιακή και χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να πετύχει κάτι αντίστοιχο ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2004 οι Θεσσαλονικείς είχαν νικήσει και τότε με 3-2 τους «κιτρινόμαυρους», όμως τότε είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 με τα γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τα γκολ του Γιασεμάκη Γιασουμή. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και με εκείνο το «τρίποντο», η ομάδα είχε καταφέρει να τερματίσει την τρίτη θέση και να παίξει στα προκριματικά του Champions League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε κερδίσει ξανά με 3-2 την ΑΕΚ, με αντίστοιχη με τον χθεσινό αγώνα εξέλιξη, αφού είχε ανοίξει το σκορ ο Γιώργος Γεωργιάδης, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα με γκολ του Νικολαΐδη και του Λάκη και οι γηπεδούχοι με γκολ του Κατσαμπή και Οκκά πήραν μία μεγάλη νίκη μέσα στην Τούμπα.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τα 127 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της ιστορίας τους, που άντεχε από τη σεζόν 2000/01. Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει 79 γκολ στο πρωτάθλημα, 14 στο Κύπελλο και 34 στην Ευρώπη, τότε η ομάδα είχε 66 στο πρωτάθλημα, 52 στο Κύπελλο και 9 στην Ευρώπη.

Τώρα η ομάδα του Λουτσέσκου, στα τρία ματς που απομένουν, έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ σκοραρίσματος.

Sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stoiximan Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, έτσι το παίρνουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ThemaSports
15/05 @ 23:25

Stoiximan Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, έτσι το παίρνουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Αυτό είναι το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη Stoiximan Super League και τα σενάρια κατάκτησης του τίτλου για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Με γκολάρες του Όρτα την γκρέμισε από την κορυφή και πηγαίνει στη Λεωφόρο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο-ThemaSports
15/05 @ 23:12

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Με γκολάρες του Όρτα την γκρέμισε από την κορυφή και πηγαίνει στη Λεωφόρο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Ολυμπιακός "χαμογέλασε" στο ντέρμπι του Καραϊσκάκης, επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ με γκολάρες του Όρτα στο 65' και στο 90+2' και την γκρέμισε από την κορυφή της Stoiximan Super League.

Διέλυσε και τον Παναθηναϊκό στο «κάστρο» της Τούμπας ο ΠΑΟΚ, πέρασε πρώτος και πάει... φουλ για πρωτάθλημα!-ThemaSports
15/05 @ 22:34

Διέλυσε και τον Παναθηναϊκό στο «κάστρο» της Τούμπας ο ΠΑΟΚ, πέρασε πρώτος και πάει... φουλ για πρωτάθλημα!

Τώρα όλα είναι στα πόδια του. Ο ΠΑΟΚ έχει αγκαλιά το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας μετά το 4-1 επί του Παναθηναϊκού και πάει να το σηκώσει με νίκη μέσα στο Βικελίδης!

Επέστρεψε από το 2-0 ο Άρης και με ΤΕΣΣΕΡΑ γκολ στο δεύτερο μέρος έκανε την ανατροπή!-ThemaSports
15/05 @ 20:01

Επέστρεψε από το 2-0 ο Άρης και με ΤΕΣΣΕΡΑ γκολ στο δεύτερο μέρος έκανε την ανατροπή!

Η Λαμία προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο όμως ο Άρης ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέν Μορόν (2 γκολ), πήρε εμφατική νίκη (2-4).

«Ντόπες» από εκατοντάδες οπαδούς της ΑΕΚ έξω από το ξενοδοχείο παρά την απαγόρευση!-ThemaSports
15/05 @ 17:51

«Ντόπες» από εκατοντάδες οπαδούς της ΑΕΚ έξω από το ξενοδοχείο παρά την απαγόρευση!

Εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν έξω από το Caravel για να εμψυχώσουν την ομάδα εν όψει Ολυμπιακού, παρά την απαγόρευση των αρχών.

Το συνεχίζουν για Πίττα και Λοΐζου!-ThemaSports
15/05 @ 16:23

Το συνεχίζουν για Πίττα και Λοΐζου!

Νέο δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sportdog.gr, αναφέρεται στο... φημολογούμενο ενδιαφέρον της ΑΕΚ Αθηνών για τους Κύπριους διεθνείς ποδοσφαιριστές Ιωάννη Πίττα και Λοΐζο Λοΐζου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ