Γιάννης Ιωάννου

Αν υπάρχει μία ομάδα που έφυγε με... γλυκόπικρη γεύση από το στάδιο «Αλφαμέγα» στον αποψινό αγώνα του Άρη με την Πάφο, είναι σίγουρα η Λεμεσιανή ομάδα, η οποία με το 1-1 διατήρησε το +1 από τον αντίπαλο της και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της για την 4η θέση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αρκεί να κερδίσει την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στην τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα στον αγώνα Πάφος FC-Ομόνοια στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Βασικά, για να μην σας κουράσουμε πάλι με σενάρια, για να κρατήσει ο Άρης την 4η θέση, θα πρέπει μετά το τέλος της τελευταίας αγωνιστικής να έχει έστω έναν πόντο παραπάνω από την Πάφο, αφού υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία!

Πάντως, οι «πράσινοι» ναι μεν είναι ικανοποιημένοι που δεν έχασαν απόψε, όμως τους μένει μία πικρία για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασαν στις καθυστερήσεις με τον Σεμέδο, η οποία αν κατέληγε στα δίχτυα, θα σφράγιζε και μαθηματικά την 4η θέση, η οποία θυμίζουμε ότι θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο στην ομάδα του Σπιλέφσκι, αν κατακτήσει το κύπελλο η Ομόνοια.

Από την άλλη, στην Πάφος FC τα συναισθήματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για να περάσει η ομάδα στην 4η θέση και να έχει εκείνη το πάνω χέρι στην τελευταία αγωνιστική, όπου θα ήθελε νίκη και κόντρα στην Ομόνοια στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, όμως η Πάφος θεωρητικά πάντα, θα είχε προβάδισμα για το τρίποντο, έχοντας απέναντι της μία ομάδα βαθμολογικά αδιάφορη αφού έχει εξασφαλίσει την 3η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη (χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν θα «κτυπούσε» τη νίκη), η οποία θα είχε και αποκλειστικά το μυαλό της στον τελικό κυπέλλου της 18ης Μαΐου, συν το ότι ο Αναστασίου θα κάνει λογικά και ροτέισιον, προκειμένου να προφυλάξει ή να μοιράσει το χρόνο σε παίκτες-κλειδιά της ομάδας του... 

Πλέον, ρεαλιστικά ομιλούντες, η ομάδα του Καρσέδο ψάχνει ένα «θαύμα» στην τελευταία αγωνιστική για να τερματίσει 4η και να κλειδώσει την Ευρώπη πριν τον τελικό του κυπέλλου, για να έχει και λιγότερη πίεση στον μεγάλο αγώνα που θα κρίνει ένα τρόπαιο το όποιο ονειρεύονται άπαντες στην Πάφο εδώ και χρόνια.

Αν η Πάφος FC τερματίσει 5η, τότε ο δρόμος είναι ένας και είναι ουσιαστικά... μονόδρομος για να γράψει ιστορία. Να κερδίσει την Ομόνοια στον τελικό στις 18/05 στο ΓΣΠ. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί, αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι χρειάζεται το... κάτι παραπάνω απ' ολους, να υπερβάλουν εαυτούς κόντρα σε μία έμπειρη ομάδα όπως η Ομόνοια, που έχει στο dna της τις κατακτήσεις τίτλων και ξέρει πως να διαχειρίζεται τέτοια ματς. Συν τοις άλλοις, είναι και η κάτοχος των δύο τελευταίων κυπέλλων και ουσιαστικά, θα αγωνιστεί στην έδρα της, γεγονός που της δίνει ένα προβάδισμα...

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΥΜΑΣ: «Μονά ματς στο β' γκρουπ, επαφές για να έχουμε κόσμο εντός κι εκτός έδρας»-ThemaSports
13/05 @ 22:55

ΚΟΥΜΑΣ: «Μονά ματς στο β' γκρουπ, επαφές για να έχουμε κόσμο εντός κι εκτός έδρας»

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας μίλησε στο ΡΙΚ και τον δημοσιογράφο Αντώνη Κωνσταντινίδη.

Κορυφαίος διαιτητής ο Φελλάς!-ThemaSports
13/05 @ 20:45

Κορυφαίος διαιτητής ο Φελλάς!

Ο Κωνσταντίνος Φελλάς αναδείχθηκε κορυφαίος διαιτητής για τη σεζόν 2023-24.

Με Φαμπιάνο και Στεπίνσκι!-ThemaSports
13/05 @ 20:30

Με Φαμπιάνο και Στεπίνσκι!

Στην εκπομπή Total Green, έγινε η σχετική ενημέρωση πως οι Φαμπιάνο και Στεπίνσκι που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού είναι έτοιμοι για την μεγάλη μάχη απέναντι στην Πάφο.

Κούμας για μετακίνηση φιλάθλων, πρωτάθλημα και Κύπριους-ThemaSports
13/05 @ 20:25

Κούμας για μετακίνηση φιλάθλων, πρωτάθλημα και Κύπριους

Στην ετ΄ήσια βράβευση της ΚΟΠ έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμα.

Η ΚΟΠ βράβευσε τους κορυφαίους της σεζόν 2023/24 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
13/05 @ 21:02

Η ΚΟΠ βράβευσε τους κορυφαίους της σεζόν 2023/24 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στο Παβίλιον στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη γιορτή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, η ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων της ΚΟΠ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ