Η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει από απόψε το βράδυ το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας και δεύτερο συνεχόμενο. Τι χρειάζεται γι' αυτό; Πηγή: SPORT24

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Stoiximan Super League μετά τη σπουδαία νίκη (από άποψη σκορ και εμφάνισης) που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.

Η Ένωση αγγίζει τον τίτλο σε τέτοιο βαθμό που μπορεί από απόψε το βράδυ (28/04) να τον κατακτήσει και μαθηματικά, δύο στροφές πριν από το φινάλε των playoffs και ενώ φυσικά εκκρεμεί το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Πώς μπορεί να το πετύχει αυτό; Αν επικρατήσει του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ίδια στιγμή τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός δεν νικήσουν τον Άρη και τη Λαμία αντίστοιχα.

Σε περίπτωση νίκης στην Τούμπα η ΑΕΚ θα ανέβει στους 78 βαθμούς αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στους 68, ο οποίος με τρεις αγώνες να απομένουν δεν μπορεί αυτομάτως να φτάσει την Ένωση. Αν ο Παναθηναϊκός έρθει ισόπαλος ή χάσει από τον Άρη θα είναι στους 72 ή τους 71. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΕΚ στους 78 (αν η ΑΕΚ χάσει τα τελευταία ματς κι αυτός τα κερδίσει) υστερεί στην ισοβαθμία.

Ο Ολυμπιακός με ισοπαλία ή ήττα από τη Λαμία θα έχει το βράδυ της Κυριακής είτε 68 είτε 67 βαθμούς, επομένως έχοντας κι αυτός με τη σειρά του τρία ματς δεν μπορεί να φτάσει την ΑΕΚ στους 78.

Ακόμα όμως κι αν αυτό το σενάριο δεν βγει τότε η ΑΕΚ δεδομένα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα χρειάζεται πέντε βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό στους 80, η Ένωση υπερισχύει, ενώ με τον ΠΑΟΚ δεν υφίσταται σενάριο ισοβαθμίας σε αυτούς τους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός από την άλλη αν κάνει το απόλυτο στις τελευταίες αγωνιστικές, φτάνει τους 79 και δεν μπορεί να "ακουμπήσει" την Ένωση στους 80.

 

Ακόμα όμως κι αν αυτό το σενάριο δεν βγει τότε η ΑΕΚ δεδομένα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα χρειάζεται πέντε βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό στους 80, η Ένωση υπερισχύει, ενώ με τον ΠΑΟΚ δεν υφίσταται σενάριο ισοβαθμίας σε αυτούς τους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός από την άλλη αν κάνει το απόλυτο στις τελευταίες αγωνιστικές, φτάνει τους 79 και δεν μπορεί να "ακουμπήσει" την Ένωση στους 80.

Το πρόγραμμα των playoffs μέχρι το τέλος

8η αγωνιστική - Κυριακή 28 Απριλίου

  • 17:00 Ολυμπιακός - Λαμία
  • 19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
  • 20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

Εξ αναβολής 5η αγωνιστική - Κυριακή 12 Μαΐου

  • 20:00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

9η αγωνιστική - Τετάρτη 15 Μαΐου

  • 20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
  • 20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
  • 20:00 Λαμία - Άρης

10η αγωνιστική - Κυριακή 19 Μαΐου

  • 20:00 ΑΕΚ - Λαμία
  • 20:00 Άρης - ΠΑΟΚ
  • 20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα playoffs και τα playouts

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playoffs και τα playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ή τρία ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Super League Κ19: Παράταση στέψης για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, τον νίκησε ο ΠΑΟΚ-ThemaSports
12/05 @ 16:37

Super League Κ19: Παράταση στέψης για τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, τον νίκησε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και έδωσε παράταση στη στέψη του στο πρωτάθλημα Κ19 της Super League.

Ψάχνεται για επιστροφή στη Super League!-ThemaSports
12/05 @ 16:28

Ψάχνεται για επιστροφή στη Super League!

Η Χάιντουκ για ακόμη μια φορά απέτυχε να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο κροατικό πρωτάθλημα με τον Μάρκο Λιβάγια σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα του Σπλιτ.

Παναθηναϊκός: Συνεχίζει το ατομικό ο Ιωαννίδης-ThemaSports
12/05 @ 14:06

Παναθηναϊκός: Συνεχίζει το ατομικό ο Ιωαννίδης

Ούτε σήμερα ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης στο Κορωπί ο Φώτης Ιωαννίδης.

Αναλαμβάνει τα ηνία ο Νικοπολίδης!-ThemaSports
12/05 @ 13:00

Αναλαμβάνει τα ηνία ο Νικοπολίδης!

Ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι ο εκλεκτός του Πανιωνίου για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

EΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ του Αστέρα για τη γιορτή της μητέρας: «Νίκο, ζακέτα να πάρεις»-ThemaSports
12/05 @ 11:51

EΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ του Αστέρα για τη γιορτή της μητέρας: «Νίκο, ζακέτα να πάρεις»

Με ένα εξαιρετικό βίντεο τιμά ο Αστέρας Τρίπολης τη γιορτή της μητέρας.

Θα κάνουν προσπάθεια για Κάρμο και Όρτα στον Ολυμπιακό-ThemaSports
12/05 @ 11:09

Θα κάνουν προσπάθεια για Κάρμο και Όρτα στον Ολυμπιακό

Τέσσερις τελικούς, τρεις για το πρωτάθλημα και κυριολεκτικά εκείνον του Conference League, έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, αρχής γενομένης από το αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ