Με συνδυασμό λαθών από Καζεμίρο και Ονάνα η Γιουνάιτεντ πρόσθεσε ακόμα ένα πάθημα στη φετινή λίστα της με το 1-1 κόντρα στην Μπέρνλι, η οποία συνεχίζει να διεκδικεί την παραμονή της. Η Νιούκαστλ με πεντάρα (5-1) έριξε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Championship. Δεν σταματιέται η Πάλας που πήρε βαθμό (1-1) και στην έδρα της Φούλαμ, η Γουλβς επικράτησε της μαχητικής Λούτον 2-1.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 1-1

Ο Μπρούνο Φερνάντες κινούσε τα νήματα γι' ακόμα μια φορά, οι ΓκαρνάτσοΈρικσεν και Άντονι προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν και να εκτελέσουν άρτια τις οδηγίες του, με τη Γιουνάιτεντ να έχει το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες, ο Πορτογάλος αρχηγός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στη φετινή Πρέμιερ που καταγράφει 100+ φάσεις για σκοράρισμα για την ομάδα του, ωστόσο, η Μπέρνλι δεν ήταν εντελώς παραιτημένη από το ματς. Ο Αντρέ Ονάνα χρειάστηκε να επέμβει σε επικίνδυνες καταστάσεις που διαμορφώθηκαν για την εστία του.

Η Γιουνάιτεντ έπρεπε να βρει πιο δυνατή σπίθα στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει το γκολ ή τα γκολ που θα χρειαζόταν για να πάρει τους βαθμούς και να μη διατρέξει κίνδυνο για κάποιο πιθανό κάζο. Αυτή η σπίθα όμως δεν εμφανιζόταν. Ο Τεν Χαγκ σκέφτηκε να ρίξει στο ματς τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ που τις περισσότερες φορές «ξελασπώνει» την ομάδα, όμως, ο κόσμος δυσανασχέτησε με την έξοδο του Κόμπι Μέινου από την αναμέτρηση. Η Μπέρνλι κρατιόταν αρκετά καλά στο παιχνίδι, ο Γκαρνάτσο προσπαθούσε αρκετές φορές υπερβολικά και δίχως καθαρή σκέψη και τελικά ο προσωρινός λυτρωτής θα γινόταν ο Άντονι.

Στο 79ο λεπτό ο Μπέργκε έκανε μεγάλο λάθος, ο Βραζιλιάνος έκλεψε, έτρεξε μέχρι την περιοχή και προτού πέσει πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0 της Γιουνάιτεντ. Οι «clarets» πίεσαν και μετά το γκολ που δέχθηκαν, η άμυνα των γηπεδούχων άλλωστε δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Και κάπως έτσι στο 85' από ένα μεγάλο λάθος του Καζεμίρο που σε γεμάτη περιοχή έκανε κεφαλιά – γύρισμα προς τον Ονάνα, ο τελευταίος γκρέμισε αντίπαλο με την έξοδό του, ο ρέφερι είδε το on-field review, έδειξε το πέναλτι και από εκεί ευστόχησε ο Αμντουνί για το τελικό 1-1!

Νιούκαστλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-1

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν φανταστική στο St. James' Park. Καθοδηγούμενη από το ένστικτο της επιβίωσης και με το σκεπτικό πως πλέον τα παίζει όλα για όλα σε κάθε ματς για να διατηρήσει τις λιγοστές πιθανότητες παραμονής, η ομάδα του Γουάιλντερ προηγήθηκε στο Νιούκαστλ! Μόλις στο 5ο λεπτό με κεφαλιά ο Αχμέντοντζιτς έβαλε μπροστά τις «λεπίδες» με 1-0, ωστόσο, αν υπήρχε κάποιος να ντυθεί ήρωας για τις «καρακάξες» σε εντός έδρας ματς, αυτός θα ήταν ο Αλεκσάντερ Ίσακ. Και από υπέροχη μπαλιά από δεξιά του Μέρφι, ο Σουηδός με υποδειγματικό πλασέ στο 26' έκανε το 1-1, σκοράροντας σε 6ο διαδοχικό ματς μπροστά στο κοινό της Νιούκαστλ. Μάλιστα, έσπασε το ρεκόρ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για τα περισσότερα γκολ από Σουηδό ποδοσφαιριστή σε μια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, φτάνοντας στα 18 έναντι των 17 του «Ίμπρα» από τη σεζόν 2016-2017 στο «Ολντ Τράφορντ». Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν άξια θαυμασμού με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση και αντιμετώπισε τις συνθήκες του ματς. Μάλιστα, είχε δοκάρι με τον Χόλγκεϊτ και τρομερή χαμένη ευκαιρία στην επαναφορά από τον Μπρουκς για το δεύτερο τέρμα.

Ο Έντι Χάου είχε αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου μια μέρα πριν από το ματς ότι θέλει να χτίσει μια ομάδα γύρω από τον Μπρούνο Γκιμαράες κι εκείνος έδειξε ότι συμφωνεί. Στο 54ο λεπτό έπιασε κεφαλιά – ψαράκι από το δεύτερο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γκόρντον, έπιασε το σήμα στη φανέλα και ύψωσε το σημαιάκι του κόρνερ ψηλά, δείχνοντας πως θα γίνει... λοχαγός. Στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος η Νιούκαστλ έκανε το 2-1 και αμέσως μετά στο 60' ο Γκόρντον κέρδισε πέναλτι, ο Ίσακ εκτέλεσε εύστοχα και η νίκη σιγουρεύτηκε με το 3-1 στο St. James' Park. Ήρθε και το αυτογκόλ του Όσμπορν σε φάση σύγχυσης στα καρέ των «λεπίδων» από εκτέλεση κόρνερ της Νιούκαστλ για το 4-1, με το σύνολο του Γουάιλντερ ν' αποχαιρετά την Πρέμιερ Λιγκ, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν. Το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε στο 72ο λεπτό από τον Καλούμ Γουίλσον που ήρθε από τον πάγκο και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα από το υπέροχο σκάψιμο του Μπαρνς για να του ετοιμάσει το γκολ.

Γουλβς – Λούτον 2-1

Μήπως «σβήνει» το όνειρο της Λούτον για παραμονή στην Premier League; Ενδεχομένως όχι ακόμη, αν αναλογιστεί κανείς πως και η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει δύσκολο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι σε μερικές ώρες, και η διαφορά τους είναι μόλις ένας βαθμός.

Ωστόσο, η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς δεν ήταν ανταγωνιστική για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι για 700 λεπτά, μείωσε στο 81ο λεπτό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο Χουάνγκ έδωσε προβάδισμα στη Γουλβς στο 39ο λεπτό και απέδειξε για ακόμη μία φορά για ποιον λόγο είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του φέτος. Το 2-0 έλαβε χώρα από τον Τότι στο 50’, οι «λύκοι» είχαν τις στιγμές τους να «καθαρίσουν» το τρίποντο, αλλά δεν σημείωσαν και τρίτο γκολ.

Η Λούτον έμεινε στο παιχνίδι, μείωσε εννέα λεπτά πριν το τέλος με τον Μόρις, αλλά ο χρόνος τελείωνε. Το εν λόγω αποτέλεσμα διατηρήθηκε μέχρι τέλους και η Γουλβς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Premier League μετά από τις 9 Μαρτίου!

Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας 1-1

Μπορεί ο Όλιβερ Γκλάσνερ να είχε επισημάνει πως ο στόχος της Κρίσταλ Πάλας μέχρι και το φινάλε της σεζόν είναι να πανηγυρίσει μόνο νίκες, μπορεί οι «αετοί» να πετούσαν το τελευταίο διάστημα, όμως κάποια στιγμή θα έκανε και η κούραση την εμφάνισή της.

Αυτό ακριβώς συνέβη στο «Κρέιβεν Κότατζ» απέναντι στη Φούλαμ, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να φτάνει κοντά στη νίκη με 1-0, αλλά στο φινάλε να μην το καταφέρνει.

Το ήθελε το τρίποντο η Φούλαμ, θα ήταν σημαντικό για αυτήν, καθώς δεν είχε κερδίσει στο «σπίτι» της από τις 16 Μαρτίου. Αλλά η Πάλας άντεξε, ο Σλουπ ισοφάρισε στο 87’ το γκολ του Μουνίζ και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσά τους.

Δεύτερη διαδοχική ισοαλία σε αυτό το γήπεδο, δεν έχει κερδίσει τους φιλοξενούμενους η Φούλαμ σε αυτό το γήπεδο, από το 2016!

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έχετε αντιληφθεί ποια ομάδα απέκλεισε ο Ολυμπιακός;-ThemaSports
10/05 @ 05:47

Έχετε αντιληφθεί ποια ομάδα απέκλεισε ο Ολυμπιακός;

Μπορεί να είναι στα κάτω της εσχάτως, αλλά...

«Οι Έλληνες ολοκλήρωσαν το... Brexit!»: Τα ΜΜΕ της Αγγλίας υποκλίνονται στον Ολυμπιακό!-ThemaSports
10/05 @ 06:44

«Οι Έλληνες ολοκλήρωσαν το... Brexit!»: Τα ΜΜΕ της Αγγλίας υποκλίνονται στον Ολυμπιακό!

Διθύραμβοι για τον Ολυμπιακό, επικοί τίτλοι και σκληρή κριτική στην Άστον Βίλα! Η ιστορική βραδιά για την Ελλάδα, ήταν ένας ακόμα εφιάλτης για την Αγγλία, όπως φαίνεται και στις αντιδράσεις των κορυφαίων ΜΜΕ του «Νησιού»!

Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference, Φιορεντίνα!-ThemaSports
10/05 @ 00:20

Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference, Φιορεντίνα!

«Ερυθρόλευκο» έπος γράφτηκε το βράδυ της Παρασκευής (09/05) ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε για δεύτερη φορά την Άστον Βίλα, αυτή τη φορά στο… φλεγόμενο «Γ. Καραϊσκάκης», πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Αν το σηκώσει ο Ολυμπιακός, η Ελλάδα παίρνει την 15η θέση!-ThemaSports
10/05 @ 00:12

Αν το σηκώσει ο Ολυμπιακός, η Ελλάδα παίρνει την 15η θέση!

Με τις δύο νίκες του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα, η Ελλάδα πάει να πάρει στο φώτο-φίνις την 15η θέση και να επανακτήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αρνήθηκε να αναλάβει ο Πότερ!-ThemaSports
09/05 @ 23:27

Αρνήθηκε να αναλάβει ο Πότερ!

Απάντησε αρνητικά σε πρόταση του Άγιαξ ο Γκρέιχαμ Πότερ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ