Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, σχολίασε τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας: «Αυτή είναι η δουλειά τους. Η Επιτροπή καλείται να βγάζει ανακοινώσεις, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά. Προς το παρόν αποτέλεσμα δεν υπάρχει κανένα. Για να είμαστε και δίκαιοι, η Επιτροπή παραπέμπει τις υποθέσεις πιο κάτω, όμως οι υποθέσεις έμειναν πάνω στην Αστυνομία και στις έρευνες της Αστυνομίας. Αποτελέσματα μηδέν ακόμη. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις. Δυστυχώς είναι αυτό που λέγαμε συνεχώς, σε αυτές τις υποθέσεις δεν μπορείς να ακολουθείς την πεπατημένη. Σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει να βρίσκονται λύσεις. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Οι υποθέσεις πρέπει να διαλευκάνονται γρήγορα. Αν θέλεις δύο ή τρία χρόνια για μία υπόθεση, το “πουλί πέξαξε” σε όλα τα επίπεδα».

Για το μέτρο απαγόρευσης των μετακινήσεων των φιλοξενούμενων οπαδών: «Έπειτα από το συνέδριο που έκανε ο ΠΑΣΠ με την Αστυνομία στη Λεμεσο επικυρώθηκε μετά από επτά χρόνια από τη Βουλή η συνθήκη του «Σεν Ντενίς», άρα από 1η Μαΐου θα ισχύουν τα άρθρα. Ότι ισχύει στη συμφωνία θα είναι νομοθεσία. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν είναι λύση η απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων. Αυτό από τη νέα χρονιά θα πρέπει να σταματήσει, δεν είναι λύση αυτή, σε όλη την Ευρώπη δεν λειτουργεί καθόλου. Τα σωματεία πλήττονται οικονομικά. Δεν θα πω ότι δεν βοήθησε σε έναν βαθμό για να ηρεμήσουν τα πράγματα, όμως δεν είναι λύση. Η “ζημιά” στα σωματεία είναι “μεγάλη”. Το δέυτερο γκρουπ του πρωταθλήματος είναι ζημιογόνο για τα σωματεία. Τεράστιες οικονομικές “ζημιές” στα σωματεία. Οι μόνοι που παρουσιάσαμε πλάνα ήταν ο ΠΑΣΠ. Το πρόβλημα είναι ότι στην Κύπρο βλέπουν την πάρτη τους μόνο για την επόμενη μέρα. Δεν βλέπει το βάθος και τους άλλους.

Ήμασταν ξεκάθαροι, η βάση του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι τα μικρομεσαία σωματεία και η δεύτερη κατηγορία. Όσο δεν αναβαθμίζουμε αυτές τις ομάδες θα έχουμε προβλήματα, θα βλέπουμε αυτό το χάλι στους αγώνες. Δεν είχαμε την στήριξη και την ανταπόκριση για την παρουσίαση μίας έρευνας γι' αυτή την αναβάθμιση της δεύτερης κατηγορίας και των μικρομεσαίων σωματείων. Ξέρουμε και τα ποσά που χρειάζονται, βρήκαμε το ποσό που λείπει για να “ορθοποδήσουν” τα σωματεία, άλλωστε είναι κοντά στα πέντε με έξι εκατομμύρια που μπορούν να μπουν για να δημιουργηθούν δυνατά πρωταθλήματα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία με 24 επαγγελματικές ομάδες. Δεν “σηκώνει” παραπάνω ομάδες η Κύπρος.

Κάποιοι επέλεξαν να ακολουθήσουν άλλη “οδό” και την σεβαστήκαμε ως ΠΑΣΠ. Στη συνέχεια κάναμε μία παρέμβαση και σημειώσαμε ότι δεν είναι συμφέρον το 6-8 της δομής. Θα έπρεπε να ήταν 8-6 για παράδειγμα, ίσως να ήταν καλύτερα βάσει υπολογισμών. Αυτό που βλέπουμε ζημιώνει τα σωματεία και ευνοεί την προκατάληψη. Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο το πλάνο λόγω συμφερόντων του καθενός και πρέπει να τους ικανοποιούμε όλους. Διαλύσαμε τα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε παίκτες, ούτε Εθνικές ομάδες. Μακάρι να πάρουν κάποια μέτρα για την αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να βρεθεί η οικονομική στήριξη των σωματείων της Β' κατηγορίας».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωταθλητές... ΠΑΣΧΑ - Ποιοι έκαναν Ανάσταση στην κορυφή!-ThemaSports
04/05 @ 22:02

Πρωταθλητές... ΠΑΣΧΑ - Ποιοι έκαναν Ανάσταση στην κορυφή!

Ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε την πρώτη θέση καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία (72 βαθμοί) της ΑΕΚ και κάνει Πάσχα στην πρώτη θέση.

Σα Πίντο – Μπεν Σιμόν: Η σημαντικότερη παρτίδα…-ThemaSports
04/05 @ 12:55

Σα Πίντο – Μπεν Σιμόν: Η σημαντικότερη παρτίδα…

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στις 11 Μαΐου στο ΓΣΠ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική-ThemaSports
03/05 @ 15:14

Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών για 9η (Α΄όμιλος) και 12η (Β' όμιλος) αγωνιστική

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR. 

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!-ThemaSports
03/05 @ 11:54

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA - Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!

Έχοντας εξασφαλισμένα περίπου 11,5 εκατ. ευρώ από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία, ο Ολυμπιακός προσβλέπει σε πολύ περισσότερα στο φινάλε της σεζόν!

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»-ThemaSports
03/05 @ 10:55

«Πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχουμε για να φτιάξουμε την κατάσταση...»

Ανάρτηση του Εκτελεστικού Προέδρου ΠΑ.Σ.Π Σπύρου Νεοφυτίδη σχετικά με το πρωτόκολλο που υπογράφτηκε για τις διευκολύνσεις αθλητών.

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!-ThemaSports
02/05 @ 19:30

Όλα υπέρ του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι-τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα παίξει μια ΖΑΡΙΑ για... όλα ή τίποτα!

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στο ντέρμπι της 11ης Μαΐου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και εκτός από τους «γαλαζοκίτρινους», θα έχει «αντίπαλο» και την κακή προϊστορία, αφού αγνοεί τη νίκη στο γήπεδο της πρωτεύουσας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ εδώ και σχεδόν 8,5 χρόνια!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ