Εν αρχή ην τα σπουδαία. Σε τι είδους «νέο ποδοσφαιρικό τουρνουά συλλόγων» αναφέρεται το (μιντιακό) ρεπορτάζ που θα διαβάσετε παρακάτω; Μα, στη νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα διεξάγεται (σαν τα Μουντιάλ) ανά 4ετία πια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αρχή θα γίνει στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2025 με τη συμμετοχή 32 ομάδων! Αμ, πώς… H FIFA δίνει βέβαια (κλασικά εικονογραφημένα…) περισσότερο χώρο στους Ευρωπαίους, που θα έχουν 12/32 ομάδες: οι 3 πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2021-23 και άλλες 9 ομάδες βάσει UEFA ranking: και Ρεάλ, και Σίτι, και Παρί, και Μπάγερν μα και οι Τσέλσι, Ιντερ, Πόρτο, Μπενφίκα, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Ατλέτικο και… Σάλτσμπουργκ (ναι, πουθενά η Μπαρτσελόνα).

Κατά τα λοιπά, άλλες 4 ομάδες θα στείλει η Ασία (εξασφαλισμένες ως τώρα Ουλσάν, Αλ Χιλάλ και Ουράβα), 4 και η Αφρική (Καζαμπλάνκα και Αλ Αχλι ήδη τσέκαραν τα εισιτήρια), 4 και η CONCACAF (Μοντερέι, Σιάτλ, Λεόν και εκκρεμεί άλλη μία), 6 η COMNEBOL (Παλμέιρας, Φλαμένγκο, Φλουμινένσε και εκκρεμούν άλλες 3 με φαβορί για τις δύο θέσεις τις Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς), μία η Ωκεανία (η Οκλαντ Σίτι) και μια από τις ΗΠΑ ως διοργανώτρια που θα κριθεί μελλοντικά.

Οι 32 αυτές ομάδες θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 4, μετά νοκ άουτ, τα… γνωστά.

Και που έγκειται η είδησις; Ότι η FIFA, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Apple για να δώσει στην εταιρεία τεχνολογίας τα τηλεοπτικά δικαιώματα του εν λόγω νέου τουρνουά!

Η συμφωνία με την Apple θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός του Απριλίου και να αποτιμηθεί σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, το ένα τέταρτο των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε υπολογίσει αρχικά η FIFA. Και θα δώσει στην Apple πλεονέκτημα εν μέσω ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ροής για την απόκτηση δικαιωμάτων για αθλητικά γεγονότα μεγάλου ενδιαφέροντος – και να προσελκύσει νέους συνδρομητές.

Ανώτερα στελέχη της FIFA, ωστόσο, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα «δικαιωμάτων ελεύθερης μετάδοσης», τα οποία θα καταστήσουν τη διοργάνωση διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές του Apple TV+.

Τα σχέδια να πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο των Συλλόγων στην Κίνα το 2021 ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας και εντέλει το πλάνο ξεκινά από τις ΗΠΑ το 2025 (με την Ισπανία φαβορί για τη διοργάνωση του 2029).

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα είναι η πρώτη φορά που η FIFA θα συμφωνήσει σε ένα ενιαίο παγκόσμιο συμβόλαιο!

Σημειώνεται ότι η Apple υπέγραψε το 2022 μια 10ετή συμφωνία 2,5 δισ. δολαρίων για τα παγκόσμια τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ (της Major League Soccer).

dailymedia.com

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιούργκεν, εσύ την «πλήγωσες»: Μήπως τελικά, η σεζόν της Λίβερπουλ τελείωσε στις... 26 Ιανουαρίου;-ThemaSports
03/05 @ 21:19

Γιούργκεν, εσύ την «πλήγωσες»: Μήπως τελικά, η σεζόν της Λίβερπουλ τελείωσε στις... 26 Ιανουαρίου;

Θέλει να φύγει, το έχει αποφασίσει, το κρύβει από όλους και το ανακοινώνει ξαφνικά, ένα πρωί, στα τέλη Ιανουαρίου. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αφήσει τη Λίβερπουλ, ο «κύκλος» έκλεισε.

«Αυτό είναι ντροπή»: Το email που έστειλε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!-ThemaSports
03/05 @ 20:48

«Αυτό είναι ντροπή»: Το email που έστειλε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Εκνευρισμός, νεύρα και έντονη δυσαρέσκεια από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για το προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Γουάντα Νάρα υπέγραψε συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
03/05 @ 20:23

Η Γουάντα Νάρα υπέγραψε συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Γουάντα Νάρα επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, με την Αργεντινή επιχειρηματία και μοντέλο να υπογράφει συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans!

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 17:52

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αναμένεται να επιστρέψει στη δράση για την Άστον Βίλα στο ματς με την Μπράιτον, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιθανότατα διαθέσιμος για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!-ThemaSports
03/05 @ 17:35

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!

Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος θεωρεί πως έφερε περισσότερα προβλήματα στον σύλλογο, από όσα κατάφερε να λύσει.

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 16:21

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μεγάλα κέφια ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, δεν φίλτραρε τίποτα από τα λεγόμενα του! Σχολίασε το πρόγραμμα που είχε η ομάδα του μέχρι και την περασμένη εβδομάδα και τόνισε πως πολύ θα ήθελε να παρακολουθεί τα γέλια στις συνεδριάσεις όταν αποφασίζουν πως οι «κόκκινοι» θα παίζουν Σάββατο στις 14:30 μετά από μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ