Είναι γεγονός πως στην ΑΕΚ υπήρξαν πολλές φορές τάσεις «αυτοκτονίας». Στιγμές που εάν έπραττε το αυτονόητο, θα μπορούσε να είχε κατακτήσει μεγάλες επιτυχίες.

Ακολουθήστε μας στο Google news


Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα συνέβησαν στις 8 Μαΐου του 2005…

Τότε που η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ, σε μια εκπληκτική σεζόν που έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα, το οποίο εν τέλει κρίθηκε στην τριπλή ισοβαθμία υπέρ του Ολυμπιακού. Με νίκη η «Ένωση» έκανε βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, μία αγωνιστική πριν το καθοριστικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο. Ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί στην ιδέα του τίτλου, συνέρρευσε μαζικά στο στάδιο, όπου η ΑΕΚ είχε διοργανώσει μία άτυπη φιέστα.



Η πίεση είχε αποδειχθεί υπερβολική για την άπειρη ομάδα εκείνης της σεζόν, που στο συγκεκριμένο ματς δεν είχε και τον Κατσουράνη (στο ξεκίνημα, καθώς ο Σάντος τον έριξε άρον – άρον στο δεύτερο ημίχρονο). Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, ένα μοναδικό τετ α τετ από τον Σοάρες, δοκάρι από τον Λυμπερόπουλο, ανύπαρκτο οφσάιντ με τον Σοάρες και το «πάρτι» που ετοιμαζόταν μετατράπηκε σε «κηδεία».

Τρία λεπτά πριν το φινάλε ο Νατσούρας νίκησε τον Χιώτη και η ΑΕΚ έχασε το ματς και το πρωτάθλημα. Τα μπλουζάκια που είχαν τυπωθεί αναφέροντας πως: «δεν πάμε για πρωτάθλημα», αποδείχθηκαν πολύ πικρό αστείο. Ο κόσμος απογοητεύθηκε, η τεράστια ευκαιρία να αλλάξει ο ρους της ιστορίας απωλέσθηκε και λίγο μετά η ΑΕΚ έχανε και το Champions League στη Λεωφόρο.

Κάπως έτσι, και σε συνδυασμό με το 0-0 της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό, η «Ένωση» έμεινε τρίτη στους 62 βαθμούς, οι «πράσινοι» δεύτεροι με 64, ενώ είδε τον Ολυμπιακό να τερματίζει πρώτος με 65 και έναν 3/3 στις τελευταίες αγωνιστικές!

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Χιώτης, Κόντης, Κωστένογλου, Μόρας, Γεωργέας, Πετκόφ (46’ Κατσουράνης) Πάουλο Ασουνσάο, Κρασσάς (75’ Ρούσεφ) Β. Ιβιτς (46’ Κωνσταντινίδης) Λυμπερόπουλος, Σοάρες

ΙΩΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Σιημήτρας, Οφρυδόπουλος, Ισά, Βουρεξάκης, Νατσούρας, Κένταλ, Τσιμπλίδης (70΄ Ζίφκοβιτς), Γκούτμαν, Ρόκας (83΄ Κοτίτσας), Κοΐμπρα (64΄ Μακόρ), Γαβριλόπουλος

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Live streaming η απονομή στον ΠΑΟΚ (Βίντεο)-ThemaSports
19/05 @ 23:35

Live streaming η απονομή στον ΠΑΟΚ (Βίντεο)

Πλησιάζει η ώρα της στέψης για τον Δικέφαλο του Βορρά

Βγήκε πρώτος σκόρερ και έσπασε... κατάρα 43 ετών ο Μορόν!-ThemaSports
19/05 @ 23:30

Βγήκε πρώτος σκόρερ και έσπασε... κατάρα 43 ετών ο Μορόν!

Με 20 γκολ, ο Λορέν Μορόν ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ στη Stoiximan Super League, όντας ο πρώτος παίκτης του Άρη που τα καταφέρνει μετά από 43 χρόνια.

Το μήνυμα της ΑΕΚ προς τους φιλάθλους: "Θα είμαστε όλοι ένα και την επόμενη σεζόν, αλλά και όσες ακολουθήσουν, εδώ στο σπίτι μας"-ThemaSports
19/05 @ 23:16

Το μήνυμα της ΑΕΚ προς τους φιλάθλους: "Θα είμαστε όλοι ένα και την επόμενη σεζόν, αλλά και όσες ακολουθήσουν, εδώ στο σπίτι μας"

Μετά της οριστικά αποτυχημένης προσπάθειας της ΑΕΚ να κάνει το back to back στο πρωτάθλημα, από τα μεγάφωνα της OPAP Arena η Ένωση μετέφερε μήνυμα ενότητας προς τον κόσμο εν όψει της νέας σεζόν.

Αλμέιδα: "Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, είμαι ευγνώμων στον κόσμο μας"-ThemaSports
19/05 @ 23:11

Αλμέιδα: "Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, είμαι ευγνώμων στον κόσμο μας"

Ο Ματίας Αλμέιδα συνεχάρη στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο της ΑΕΚ για τη στήριξη.

Μεντιλίμπαρ: "Μας βοήθησαν οι αλλαγές μας για να γυρίσουμε το παιχνίδι"-ThemaSports
19/05 @ 23:05

Μεντιλίμπαρ: "Μας βοήθησαν οι αλλαγές μας για να γυρίσουμε το παιχνίδι"

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος αλλά τόνισε πως βελτιώθηκε στο δεύτερο με τις αλλαγές που έγιναν, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ποντένσε για το υπέροχο γκολ του στην Λεωφόρο.

Κόντης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι μετά το 2-1, θα πάρουμε το Κύπελλο"-ThemaSports
19/05 @ 23:00

Κόντης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι μετά το 2-1, θα πάρουμε το Κύπελλο"

Ο Χρήστος Κόντης εξήγησε τι πήγε λάθος και δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τους πράσινους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ