Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποδράσει με σπουδαία νίκη από το «Καμπ Νόου» και ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε έναν από τους πιο εμβληματικούς πανηγυρισμούς όλων των εποχών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν η εποχή που το παγκόσμιο ποδόσφαιρο κινούνταν σε ώρα… Ισπανίας και οι λόγοι ήταν εύλογοι και προφανείς. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούσαν το απόλυτο δίπολο εκείνης της περιόδου, καθώς εκτός από την κληρονομιά που φέρουν οι φανέλες των δύο ομάδων, υπήρχαν και οι κορυφαίες προσωπικότητες.

Οι δύο κορυφαίοι προπονητές, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζοσέ Μουρίνιο, διασταύρωναν τα ξίφη τους σε μια κόντρα που πολλές φορές ξέφευγε κατά πολύ τα όρια της… ευγένειας, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στην απόλυτη ακμή τους και πραγματικά το να τους παρακολουθεί κάποιος στο ίδιο γήπεδο ήταν μια απόλαυση, ενώ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούσαν μαζί μία… μεικτή κόσμου και μια μικρή ανάγνωση των ρόστερ μπορεί να πείσει και τους πιο δύσπιστους.

Ντάνι Άλβες, Πικέ, Φάμπρεγας, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια, Σάντσες, Μασεράνο, Μπουσκέτς από τη μία και από την άλλη υπήρχαν οι Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μπενζεμά, Οζίλ, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Ιγκουαΐν, Ντι Μαρία. Κι όλοι αυτοί στην πιο παραγωγική τους ηλικία.

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, 21 Απριλίου του 2012, διεξήχθη ένα από τα πιο σπουδαία «κλάσικο» όλων των εποχών στο κατάμεστο «Καμπ Νόου», καθώς έπειτα τρία χρόνια απόλυτης κυριαρχίας της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν έτοιμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά για να το κάνει έπρεπε να αποδράσει αλώβητη από τη Βαρκελώνη, έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών τους «μπλαουγράνα».

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους Μαδριλένους, με τον Σάμι Κεντίρα στο 17’ να ανοίγει το σκορ και στη συνέχεια να ακολουθεί το… σφυροκόπημα των γηπεδούχων. Πολλές ευκαιρίες, πολλές στιγμές και τελικά ο Αλέξις Σάντσες ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς αντί του Τσάβι βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα στο 70’.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα η μαγική ασίστ του Οζίλ για τον Κριστιάνο, έφερε το 2-1 υπέρ της «βασίλισσας», το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο πανηγυρισμός του, με τον οποίο ζητούσε από τους 100.000 οπαδούς της Μπαρτσελόνα να χαλαρώσουν έχει μείνει στην ιστορία. Ήταν η πρώτη νίκη του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, με τη Ρεάλ να παίρνει τότε διαφορά επτά βαθμών ελάχιστες αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Εκείνη η νίκη αποτέλεσε ουσιαστικά το… κύκνειο άσμα του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αφού τέσσερις μέρες αργότερα ακολούθησε η ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Τσέλσι για το Champions League, που έφερε και τον αποκλεισμό από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον πετυχημένο τεχνικό να ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του ομάδας.

 

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ