Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα καταργηθούν από τον πρώτο γύρο την επόμενη σεζόν ως μέρος μιας εξαετούς συμφωνίας με την Premier League για την ενίσχυση της εγχώριας διοργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα (18/4) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η FA πρόσθεσε ότι όλοι οι γύροι του Κυπέλλου Αγγλίας θα παίζονται τα Σαββατοκύριακα από την επόμενη περίοδο, με τον τέταρτο και τον πέμπτο γύρο, καθώς και τους προημιτελικούς, να διεξάγονται χωρίς να υπάρχουν παράλληλα αγώνες της Premier League.

«Από τον πρώτο γύρο δεν θα υπάρχουν επαναληπτικοί», ανέφερε η FA. «Η τρέχουσα μορφή, η οποία δεν έχει επαναληπτικούς από τον πέμπτο γύρο και μετά, έχει επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης υπό το πρίσμα των αλλαγών στο ημερολόγιο που προέρχονται από τις διευρυμένες διοργανώσεις της UEFA.

Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας θα διεξάγεται πλέον το προτελευταίο Σαββατοκύριακο της σεζόν της Premier League, ένα Σάββατο χωρίς αγώνες της Premier League την ίδια μέρα».

Το διάλειμμα στη μέση της σεζόν αφαιρέθηκε επίσης από το ημερολόγιο, προκειμένου να επιτραπεί στην Premier League να ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου και να δημιουργήσει μεγαλύτερο διάστημα για τη λήξη της σεζόν.

«Αυτή η νέα συμφωνία μεταξύ της FA και της Premier League ενισχύει το Κύπελλο Αγγλίας και δίνει σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο τουρνουά αποκλειστικά Σαββατοκύριακα σε ένα ολοένα και πιο πολυάσχολο ημερολόγιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FA Μαρκ Μπάλιγχαμ.

«Το νέο πρόγραμμα διασφαλίζει ότι η μαγεία του κυπέλλου προστατεύεται και ενισχύεται, ενώ λειτουργεί για το σύνολο του αγγλικού παιχνιδιού».

Ως μέρος της συμφωνίας, η Premier League θα αυξήσει τη χρηματοδότηση που παρέχει στην πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου, δίνοντας επιπλέον 33 εκατομμύρια λίρες για την ανάπτυξη του παιχνιδιού βάσης.

Η Premier League δίνει ήδη 100 εκατομμύρια λίρες σε χρηματοδότηση σε ομάδες κατώτερων πρωταθλημάτων.

Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας της φετινής σεζόν θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, με την Μάντσεστερ Σίτι να αντιμετωπίζει την Τσέλσι το Σάββατο και την Κόβεντρι να αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή.

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσιμίκας: Βόμβα από τους Άγγλους για το μέλλον του!-ThemaSports
01/05 @ 22:04

Κώστας Τσιμίκας: Βόμβα από τους Άγγλους για το μέλλον του!

Τι αναφέρουν στην Αγγλία για το αύριο του Κώστα Τσιμίκα.

Κάνουν... ουρά για τον Τιάγκο Σίλβα οι ομάδες: Και αυτός τις παίζει στα δάχτυλα του!-ThemaSports
01/05 @ 20:51

Κάνουν... ουρά για τον Τιάγκο Σίλβα οι ομάδες: Και αυτός τις παίζει στα δάχτυλα του!

Ο Τιάγκο Σίλβα φαίνεται πως έχει στα χέρια του πολλές και διαφορετικές προτάσεις από ομάδες που ενδιαφέρονται για εκείνον.

Πέρσι ήταν η Μπράιτον, φέτος είναι η Μπόρνμουθ: Αξίζει ο Άντονι Ιραόλα το βραβείο του προπονητή της χρονιάς;-ThemaSports
01/05 @ 20:15

Πέρσι ήταν η Μπράιτον, φέτος είναι η Μπόρνμουθ: Αξίζει ο Άντονι Ιραόλα το βραβείο του προπονητή της χρονιάς;

Άντονι Ιραόλα. Ο προπονητής της χρονιάς. Ακόμη και αν δεν πάρει πρωτάθλημα. Ακόμη και αν δεν βγει στην Ευρώπη. Είναι «επικό» αυτό που πραγματοποιεί φέτος με την Μπόρνμουθ. Από την αδιανόητη συγκομιδή βαθμών, μέχρι το… Champions League που θα διεκδικούσε, αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε τον Νοέμβριο!

Νέο δημοσίευμα για το ΜΕΛΛΟΝ του Κάστανου - Η Σαλερνιτάνα και οι... υποψήφιοι μνηστήρες-ThemaSports
01/05 @ 19:17

Νέο δημοσίευμα για το ΜΕΛΛΟΝ του Κάστανου - Η Σαλερνιτάνα και οι... υποψήφιοι μνηστήρες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας tuttosalernitana.com, το μέλλον του Κύπριου διεθνή μέσου, Γρηγόρη Κάστανου στη Σαλερνιτάνα παραμένει αβέβαιο, παρότι όπως αναφέρει, είναι από τους λίγους παίκτες της ομάδας που διασώθηκε στη φετινή «καταστροφική» χρονιά στη Serie A.

Λίβερπουλ: Κανένα «ευχαριστώ» στον Κλοπ - Ακυρώνει το «αντίο» λόγω... αποτυχίας!-ThemaSports
01/05 @ 18:22

Λίβερπουλ: Κανένα «ευχαριστώ» στον Κλοπ - Ακυρώνει το «αντίο» λόγω... αποτυχίας!

Αγγλικό Μέσο αποκαλύπτει την πρόθεση της Λίβερπουλ... να μην «αποχαιρετήσει» όπως πρέπει τον Κλοπ!

Ράγισε καρδιές ο Ιμπραΐμοβιτς για Ραϊόλα: «Στέρεψα από δάκρυα, μου λείπεις πολύ να ξέρεις»-ThemaSports
01/05 @ 18:08

Ράγισε καρδιές ο Ιμπραΐμοβιτς για Ραϊόλα: «Στέρεψα από δάκρυα, μου λείπεις πολύ να ξέρεις»

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ