Συνέντευξη σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας παραχώρησε ο Πέδρο Μάρκες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τη συνύπαρξή του με το Ματιέ Βαλμπουενά, που παρότι είναι 39 ετών διαθέτει ακόμα πολλή ποιότητα: «Αναμφίβολα. Ο άνθρωπος δουλεύει σκληρά. Είναι ικανός να έρχεται πρώτος στο σύλλογο, ενώ ακόμα και τις μέρες που κάνουμε αποθεραπεία είναι στο γυμναστήριο και δουλεύει. Πιστεύω ότι αυτό είναι μέρος του μυστικού της επιτυχίας. Δεν έχει καμία έλλειψη ποιότητας και παρά την ηλικία του συνεχίζει να αποδεικνύει ότι έχει την ικανότητα να… λάμψει στον αγωνιστικό χώρο. Ως άνθρωπος, επειδή ξέρω ότι ήσουν έτοιμος να μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι εξαιρετικός. Λατρεύει να μας βοηθάει όταν νιώθει πως πρέπει να μιλήσει. Του αρέσει να βρίσκεται στη δική του γωνιά και με τους δικούς του όρους και όταν χρειαστεί κάνει ένα βήμα μπροστά ως ηγέτης, εκτελώντας καλά το ρόλο του και είμαστε πολύ ευγνώμονες γι’ αυτό. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν».

Για τη συνύπαρξή του με παγκόσμιας κλάσης παίκτες που αποτελεί ένα σημαντικό λόγο στην ωρίμανσή του ως ποδοσφαιριστής: «Με έχει βοηθήσει στον απόλυτο βαθμό. Είχε πολύ μεγάλη σημασία στην ωρίμανσή μου ως παίκτης και ως άνθρωπος. Το γεγονός ότι είχα επαφή με παίκτες όπως ο Βαλμπουενά, ο Γιάσπερ (Σίλεσεν), ο Λάσε (Σένε), ακόμα και με παίκτες από την ομάδα της Σπόρτινγκ είχε μεγάλη επίδραση σ’ εμένα… Αν αρχίσω να λέω ονόματα δεν θα τελειώσω ποτέ Όλες αυτές οι μικρές στιγμές που πέρασα μαζί τους, εντός κι εκτός γηπέδου, με βοήθησαν να γίνω πιο έμπειρος, πιο έξυπνος και πιο προσγειωμένος άνθρωπος. Σε συνδυασμό με τη δουλειά που είχα κάνει πιο παλιά, γιατί δεν είναι μόνο να γνωρίζεις, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να μπορείς να το υποστηρίζεις, θεωρώ ότι αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία».

Για το ποια είναι η σχέση με τους φιλάθλους, μετά από την αποτυχία να μπουν στο πρώτο γκρουπ στο πρωτάθλημα: «Ποτέ δεν μας εγκατέλειψαν αυτή τη σεζόν, πάντα είχαμε τη στήριξή τους. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Είναι κάτι που πραγματικά μ’ εξέπληξε. Πίστεψα πως θα σταματούσαν να μας στηρίζουν τόσο πολύ, αλλά όταν τους είχαμε πιο πολύ ανάγκη, ακόμα πιο πολλοί άνθρωποι θα έκαναν θόρυβο και θα μας υποστήριζαν. Δυστυχώς, δεν δούλεψε και δεν καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου, μας βοήθησαν πολύ».

Για το αν είναι πολύ διαφορετική η πραγματικότητα σε σχέση με τις εμπειρίες που είχε σε Πορτογαλία και Ολλανδία: «Στην Πορτογαλία υπάρχουν τεράστια στάδια χωρητικότητας 40-50 χιλιάδων θέσεων, ενώ εδώ δεν έχουμε κάποιο στάδιο με αυτή τη χωρητικότητα. Το δικό μας χωράει 12 χιλιάδες, αλλά με το πάθος και την ένταση με την οποία ζουν ένα παιχνίδι οι φίλαθλοί μας σε κάνει να νομίζεις ότι είναι 2 ή 3 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με την πραγματική χωρητικότητα του σταδίου. Είναι ένα περιβάλλον στο οποίο αξίζεις να ζεις».

Για το αν του βάζουν πίεση για να παραμείνει, μετά από το τέλος το μονοετούς του δανεισμού και ποιες είναι οι προοπτικές για το μέλλον: «Φυσικά και κάνουν τέτοιες ερωτήσεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος στον Απόλλωνα, αλλά είναι επίσης πολύ νωρίς για να κάνουμε αυτή την κουβέντα. Έχει απομείνει 1,5 μήνας μέχρι και το τέλος της σεζόν και πολλά μπορούν να συμβούν ακόμα. Τώρα είναι ώρα να επικεντρωθούμε στην κατάκτηση του κυπέλλου και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στη β΄ φάση του πρωταθλήματος, κάνοντας συντήρηση».

Για τον προσωπικό του στόχο: «Έχω θέσει ως στόχο να φτάσω τα 20 γκολ αυτή τη σεζόν. Είμαι στα 7 και θέλω να φτάσω αυτό το νούμερο».

Για το ότι στα 25 του έχει ήδη κάποιες εμπειρίες στο εξωτερικό κι αν σκέφτεται μία πιθανή επιστροφή στην Πορτογαλία: «Ποτέ μην πεις ποτέ, αλλά στο εγγύς μέλλον, η Πορτογαλία δεν είναι στα πλάνα μου. Δεν βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφει σύντομα στην Πορτογαλία. Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό μπορεί να είναι πιο ελκυστικό και γι’ αυτό θα συνεχίσω ν’ αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Ποτέ, όμως, δεν ξέρεις αν σε δύο χρόνια για παράδειγμα δεν θα σκέφτομαι διαφορετικά απ’ ότι τώρα».

Για το αν έχει κάποιο άλλο προσωπικό στόχο, εκτός από το να φτάσει τα 20 γκολ: «Είμαι δανεικός στον Απόλλωνα και πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Μπορεί να επιστρέψω στη Ναϊμέγκεν, μπορεί να με αγοράσει ο Απόλλωνας, μπορεί να με πουλήσουν. Δεν είναι δυνατόν να κάνω μακροπρόθεσμα πλάνα. Έχω λίγα πράγματα στο μυαλό μου, αλλά δεν έχουν σημασία αυτή τη στιγμή, γιατί πρόκειται για υποθετικά σενάρια τα οποία μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μόνο όταν τελειώσει αυτή η σεζόν».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόλλων: Το παλεύει… -ThemaSports
17/05 @ 21:06

Απόλλων: Το παλεύει…

Ο Απόλλωνας δεν παράτησε την περίπτωση του Γκόντσγουιλ Εκπολό.

Αλλάζει προσανατολισμό με Γκούλα… -ThemaSports
17/05 @ 18:00

Αλλάζει προσανατολισμό με Γκούλα…

Ο Άντριαν Γκούλα αναλαμβάνει εκτός απροόπτου τον Απόλλωνα.

Ξεχώρισε Αντριάν Γκούλα ο Απόλλωνας-ThemaSports
16/05 @ 15:01

Ξεχώρισε Αντριάν Γκούλα ο Απόλλωνας

Ο Σλοβάκος Αντριάν Γκούλα είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του Απόλλωνα για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μάρκες... 2026!-ThemaSports
16/05 @ 13:31

Μάρκες... 2026!

Στον Απόλλωνα μέχρι το 2026 ο Πέδρο Μάρκες.

Ανάρτηση Γιοβάνοβιτς: Δεν ξεχνά τον Απόλλωνα ο Σέρβος!(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/05 @ 23:50

Ανάρτηση Γιοβάνοβιτς: Δεν ξεχνά τον Απόλλωνα ο Σέρβος!(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δεν ξεχνά τον Απόλλωνα ο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ