Σαν Σήμερα στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαν σήμερα το 1958, γεννήθηκε ο Κρίστιαν Ντάνερ. Ο Γερμανός εισήλθε στη Formula 1 στα τέλη του 1985 με την Zakspeed. Μέχρι το 1989, εκκίνησε σε 36 Grand Prix οδηγώντας και για άλλες αδύναμες ομάδες όπως η Osella, η Arrows και η Rial. Ο καλύτερος τερματισμός του ήρθε στο GP ΗΠΑ του 1989, με μια άκρως αναπάντεχη 4η θέση, με μια αργή Rial ARC2. Μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες πρόκρισης στους επόμενους αγώνες, ο Ντάνερ παραιτήθηκε από την ομάδα και εγκατέλειψε το πρωτάθλημα.

 



Σαν σήμερα το 1973, γεννήθηκε ο βετεράνος του MotoGP και τωρινός Σύμβουλος Ασφάλειας της Dorna Sports, Λόρις Καπιρόσι. Στα 17 του χρόνια, ο Ιταλός προκάλεσε αίσθηση κατακτώντας αμέσως τον τίτλο με τη Honda στα 125cc, επίτευγμα που τον καθιστά τον νεότερο παγκόσμιο πρωταθλητή στους αγώνες μοτοσικλετών μέχρι και σήμερα. Ο δεύτερος συνεχόμενος τίτλος τον προβίβασε στα 250cc το 1992 και έπειτα στη μεγάλη τότε κατηγορία 500cc το 1995.

Σαν σήμερα το 1982, το σιρκουί πόλης του Λονγκ Μπιτς φιλοξένησε τον τρίτο αγώνα της σεζόν στη Formula 1. Ο Αντρέα Ντε Τσέζαρις έκανε την έκπληξη στις κατατακτήριες δοκιμές, παίρνοντας μια απροσδόκητη pole position. Ο Ιταλός έγινε τότε ο νεότερος poleman στο πρωτάθλημα, ενώ η Alfa Romeo σημείωσε την πρώτη της pole position μετά το 1951.

Σαν σήμερα το 1988, ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Σαφάρι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC). Νικητής αναδείχθηκε ο Μίκι Μπιαζιόν, ο οποίος οδήγησε μια Lancia Delta Integrale - αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Lancia στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο Ιταλός ξεπέρασε για σχεδόν 13 λεπτά το Nissan 200SX των Κενυατών Μάικ Κίρκλαντ και Ρόμπιν Νίξον.

Ράλλυ Σαφάρι

Σαν σήμερα το 2004, έλαβε χώρα το πρώτο GP Μπαχρέιν στην ιστορία της Formula 1, στην πίστα του Σακχίρ. Η Scuderia Ferrari έκανε ένα άνετο 1-2 χάρη στους Μίκαελ Σουμάχερ και Ρούμπενς Μπαρικέλο. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Τζένσον Μπάτον με την BAR-Honda, εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Χουάν-Πάμπλο Μοντόγια της Williams.

Μίκαελ Σουμάχερ

Σαν σήμερα το 2010, πραγματοποιήθηκε το GP Μαλαισίας στην πίστα της Σεπάνγκ, τρίτος αγώνας εκείνης της σεζόν στη Formula 1. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε καλή εκκίνηση από την τρίτη θέση και βρέθηκε στην πρωτοπορία. Παρέμεινε στην κορυφή και πήρε την πρώτη του νίκη στη χρονιά. Ο ομόσταυλός του στη Red Bull Racing, Μαρκ Ουέμπερ, και ο Νίκο Ρόσμπεργκ της Mercedes τον πλαισίωσαν στο βάθρο, με τον Γερμανό μάλιστα να καταγράφει το πρώτο βάθρο της Mercedes στη σύγχρονη εποχή της στη Formula 1. Οι οδηγοί της McLaren και της Ferrari ανέκαμψαν από τις κακές κατατακτήριες δοκιμές τους, τερματίζοντας στους βαθμούς.


Σεμπάστιαν Φέτελ

Tags
F1
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι-ThemaSports
07/05 @ 15:35

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι

Για πρώτη φορά η Aston Martin F1, μέσω του διευθυντή της Μάικ Κρακ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες του Άντριαν Νιούι - έπειτα από τη νέα συνάντηση του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1 με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ, στο Μαϊάμι.

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"-ThemaSports
07/05 @ 13:05

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"

Ο διευθυντής της Scuderia μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe για όλα όσα πιστεύει ότι θα φέρει στην ιταλική ομάδα το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον, και ξεκαθάρισε ότι στόχος του Βρετανού επτάκις πρωταθλητή είναι να κερδίζει με το cavallino, στο τεράστιο τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας του.

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
06/05 @ 08:11

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ! Ο Λάντο Νόρις μετά από 15 βάθρα στην καριέρα του χωρίς νίκη, κατάφερε να πάρει την καρό σημαία στο Μαϊάμι. Δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)-ThemaSports
02/05 @ 09:40

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)

Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!-ThemaSports
01/05 @ 20:44

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!

1 Μάϊου 1994: Ο Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα, ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τα μονοθέσια της Formula 1, αφήνει την τελευταία του ανάσα στο όνομα της μεγαλύτερης του αγάπης στην Ιταλία και την πίστα της Ίμολα!

Όταν ο Σένα δεν προκρίθηκε σε Grand Prix-ThemaSports
06/05 @ 17:54

Όταν ο Σένα δεν προκρίθηκε σε Grand Prix

Ο κόσμος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε (ή να μάθουμε) τι έγινε σαν σήμερα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ