«Bουτιά» στην ιστορία της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαν σήμερα το 1992, έλαβε χώρα το GP Βραζιλίας για τη Formula 1, στην πίστα του Ιντερλάγκος. Το αγωνιστικό τριήμερο χαρακτηρίστηκε από ακόμη μία κυριαρχία της Williams και της πανίσχυρης FW14B, με τους Νάιτζελ Μάνσελ και Ρικάρντο Πατρέζε να κατατάσσονται για τρίτη σερί φορά στην πρώτη σειρά εκκίνησης και να κάνουν το 1-2 στον αγώνα. Ο Μίκαελ Σουμάχερ της Benetton ήταν αυτός που τους πλαισίωσε στο βάθρο. Επίσης, ο αγώνας αυτός σηματοδότησε την τελευταία μέχρι και σήμερα απόπειρα πρόκρισης σε Grand Prix της Formula 1 από γυναίκα οδηγό. Ο λόγος για την Ιταλίδα, Τζιοβάνα Αμάτι, η οποία τελικά έμεινε εκτός όντας πέντε δευτερόλεπτα πιο αργή από τον ομόσταυλό της στη Brabham, Έρικ Βαν Ντε Πόλε.



Σαν σήμερα το 2000, απεβίωσε σε ηλικία 86 χρονών ο θρύλος του NASCAR, Λι Πέτι. Κατέγραψε 54 νίκες στο διάστημα 1949-1961, μεταξύ αυτών και ο επικός του θρίαμβος στα πρώτα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, το 1959.

Σαν σήμερα το 2009, πραγματοποιήθηκε το χαοτικό GP Μαλαισίας της Formula 1, στην πίστα της Σεπάνγκ. Η καταρρακτώδης βροχή στα μέσα του αγώνα οδήγησε σε διακοπή του, με την αυξανόμενη έλλειψη φωτός να οριστικοποιεί την πρόωρη ολοκλήρωσή του. Συμπληρώθηκαν οι 31 από τους 56 γύρους, λιγότεροι από το 75% της συνολικής απόστασης του αγώνα.

 

Ως αποτέλεσμα απονεμήθηκαν οι μισοί βαθμοί. Νικητής αναδείχθηκε ο Τζένσον Μπάτον, συνεχίζοντας το ονειρικό ξεκίνημα στη σεζόν για την Brawn GP, με τους Νικ Χέιντφελντ και Τίμο Γκλοκ να συμπληρώνουν το βάθρο.

.

 

 

Επίσης, το συγκεκριμένο Grand Prix έχει μείνει στην ιστορία για τις εμβληματικές στιγμές που προσέφεραν οι οδηγοί της FerrariΦελίπε Μάσα και Κίμι Ράικονεν, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας - στιγμές που κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι σήμερα.

 

gazzetta.gr

 

Tags
F1
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι-ThemaSports
07/05 @ 15:35

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι

Για πρώτη φορά η Aston Martin F1, μέσω του διευθυντή της Μάικ Κρακ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες του Άντριαν Νιούι - έπειτα από τη νέα συνάντηση του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1 με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ, στο Μαϊάμι.

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"-ThemaSports
07/05 @ 13:05

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"

Ο διευθυντής της Scuderia μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe για όλα όσα πιστεύει ότι θα φέρει στην ιταλική ομάδα το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον, και ξεκαθάρισε ότι στόχος του Βρετανού επτάκις πρωταθλητή είναι να κερδίζει με το cavallino, στο τεράστιο τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας του.

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
06/05 @ 08:11

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ! Ο Λάντο Νόρις μετά από 15 βάθρα στην καριέρα του χωρίς νίκη, κατάφερε να πάρει την καρό σημαία στο Μαϊάμι. Δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)-ThemaSports
02/05 @ 09:40

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)

Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!-ThemaSports
01/05 @ 20:44

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!

1 Μάϊου 1994: Ο Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα, ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τα μονοθέσια της Formula 1, αφήνει την τελευταία του ανάσα στο όνομα της μεγαλύτερης του αγάπης στην Ιταλία και την πίστα της Ίμολα!

Όταν ο Σένα δεν προκρίθηκε σε Grand Prix-ThemaSports
06/05 @ 17:54

Όταν ο Σένα δεν προκρίθηκε σε Grand Prix

Ο κόσμος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε (ή να μάθουμε) τι έγινε σαν σήμερα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ