Η Premier League προχωρά σε μια σημαντική αλλαγή, αφού θα δοθούν στα ball boys οδηγία ώστε να σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους ποδοσφαιριστές. Ποιος ο λόγος που γίνεται αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μια σημαντική αλλαγή αναμένεται να προχωρήσει η Premier League.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Telegraph», η διοργανώτρια αρχή θα δώσει οδηγία στα ball boys & girls να σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους ποδοσφαιριστές, όταν αυτή βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ο λόγος είναι ότι η διοργανώτρια αρχή θεωρεί πως τα ball boys ευνοούν τη γηπεδούχο ομάδα, δημιουργώντας ένα… αθέμιτο πλεονέκτημα.

Είτε δίνοντας την μπάλα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και μπορούν με αυτόν τον τρόπο να πιάσουν στον ύπνο τον αντίπαλο, είτε καθυστερώντας εσκεμμένα σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι προπορεύονται στο σκορ.

Πλέον, οι μπάλες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και πάνω σε κώνους και οι ποδοσφαιριστές θα καλούνται να πάρουν μόνη τους την μπάλα για την εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ ή ακόμη και ενός γρήγορου κόρνερ ή φάουλ που μπορεί να φέρει το γκολ.

Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το τέρμα της Λίβερπουλ με τον Οριγκί, με το οποίο οι «Reds» έκαναν το 4-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα και προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League το 2019.

Την ίδια ώρα, τα ball boys θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα γήπεδα του αγγλικού πρωταθλήματος, έχοντας πλέον την υποχρέωση να επαναφέρουν τις μπάλες στους κώνους όταν ένας ποδοσφαιριστής την αφαιρεί από εκεί.

Προσφάτως, είχε δημιουργηθεί ένα μικρό επεισόδιο, όταν ο προπονητής της Κόβεντρι, Μαρκ Ρόμπινς, ζήτησε συγγνώμη που πανηγύρισε μπροστά σε ένα 13χρονο αγόρι στο τέλος της δραματικής νίκης της ομάδας του στο Κύπελλο Αγγλίας επί της Γουλβς.

Ο Ρόμπινς είχε πει ότι ήταν «πραγματικά ενοχλημένος» από το ball boy, το οποίο είχε ρίξει νωρίτερα μια μπάλα κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, ενώ ο Γκάρι Ο’ Νιλ είχε τονίσει πως ο Ρόμπινς ενήργησε «αηδιαστικά».

Νωρίτερα αυτή τη σεζόν, ο τερματοφύλακας της Φούλαμ, Μπερντ Λένο, εθεάθη να σπρώχνει ένα ball boy κατά τη διάρκεια της ήττας της ομάδας του στο Μπόρνμουθ, με τον Μάρκο Σίλβα να προσπαθεί να τον δικαιολογήσει λέγοντας πως τα παιδιά εκτός των γραμμών του γηπέδου καθυστερήσουν επιδεικτικά.

Και φυσικά, άπαντες θυμούνται το επεισόδιο του Εντέν Αζάρ το 2013, όταν εκνευρίστηκε από ένα ball boy που δεν του έδινε την μπάλα και για να την πάρει από την αγκαλιά του το έριξε στο έδαφος και το κλώτσησε, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Φραπάρ: «Ζηλεύουν οι άνδρες διαιτητές, δεν θέλουν μια γυναίκα στη θέση τους»-ThemaSports
27/04 @ 15:10

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Φραπάρ: «Ζηλεύουν οι άνδρες διαιτητές, δεν θέλουν μια γυναίκα στη θέση τους»

Η απουσία της Στεφανί Φραπάρ από τη λίστα των διαιτητών του προσεχούς EURO, αλλά και αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Τσεκάρει Λοπετέγκι για τον πάγκο της! -ThemaSports
27/04 @ 13:56

Τσεκάρει Λοπετέγκι για τον πάγκο της!

Ο Χουλέν Λοπετέγκι είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Στέφανο Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν!

Ο Νταφ τράβηξε οπαδό απ’ την κερκίδα για να κάνει την ομιλία προς τους παίκτες (BINTEO)-ThemaSports
27/04 @ 13:31

Ο Νταφ τράβηξε οπαδό απ’ την κερκίδα για να κάνει την ομιλία προς τους παίκτες (BINTEO)

Ένα ασυνήθιστο συμβάν σημειώθηκε έπειτα από αγώνα ποδοσφαίρου στην Ιρλανδία.

Μια ανάσα από τον Αντόνιο Κόντε! -ThemaSports
27/04 @ 13:18

Μια ανάσα από τον Αντόνιο Κόντε!

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο αθλητικό πρόγραμμα ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Rai, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον Αντόνιο Κόντε και τη Νάπολι, με τον έμπειρο τεχνικό να ετοιμάζεται να υπογράψει το συμβόλαιό του!

Επιβεβαίωση από τον Χένες: «Η Μπάγερν συζητά με τον Ράνγκνικ»-ThemaSports
27/04 @ 12:40

Επιβεβαίωση από τον Χένες: «Η Μπάγερν συζητά με τον Ράνγκνικ»

Ο Ούλι Χένες επιβεβαίωσε τις επαφές της Μπάγερν Μπονάχου με τον Ραλφ Ράνγκνικ ώστε να είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο της ομάδας.

Ποτσετίνο: «Δεν ξέρω αν έχω την υποστήριξη της διοίκησης, ρωτήστε τους!»-ThemaSports
27/04 @ 11:09

Ποτσετίνο: «Δεν ξέρω αν έχω την υποστήριξη της διοίκησης, ρωτήστε τους!»

O Μαουρίσιο Ποτσετίνο στη συνέντευξη Τύπου, πριν την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Άστον Βίλα, προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ