Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για το θέμα που προέκυψε με την απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού προσφορών για την ανακαίνιση και αναβάθμιση του «Σπύρος Κυπριανού».

Ακολουθήστε μας στο Google news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παλέ Ντε Σπορ: Χτυπήσαμε καμπανάκι πριν 14 μήνες...

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχουν προκηρυχθεί προσφορές από το τμήμα Δημοσίων Έργων για να γίνει κατορθωτή η αναβάθμιση και ανακαίνιση του γηπέδου για να φιλοξενηθεί όμιλος του Eurobasket 2025. Υπάρχουν όμως κάποιες διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα. Αξιολογήθηκαν προσφορές και κρίθηκε ότι υπερέβησαν τον προκαθορισμένο προϋπολογισμό και έπρεπε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες. Θα πρέπει ο διαγωνισμός να ακυρωθεί νομίζω αύριο και θα υπάρχει χρονικό περιθώριο για τυχόν ενστάσεις και παράλληλα θα δουλεύει το τμήμα για τη νέα προκήρυξη του διαγωνισμού.

Αυτό σημαίνει γύρω στον ένα με ενάμισι μήνα καθυστέρηση από την προκαταρκτική προθεσμία χρονοδιαγράμματος που δώσαμε, για να καθησυχάσω. Είναι στενά τα χρονοδιαγράμματα, όμως είχαν περιληφθεί αυτές οι περίπλοκες διαδικασίες. Δεν υπάρχει όμως χρονος για οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή και θεωρούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, αυτή η Κυβέρνηση πιστεύει σε αυτό το έργο, τα οφέλη θα είναι πολλά, θα έχουμε ένα αναβαθμισμένο υπερσύγχρονο στάδιο, θα δοθεί πίσω στις ομάδες και στις ομοσπονδίες πλήρως ανακαινισμένο και σκοπός μας είναι να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Όλα είναι εκεί, στο φως, και η προσυπολογιζόμενη μελέτη κοστολογήθηκε κοντά στα 11.000.000 ευρώ και προνοείται και ένα κόστος για τη συντήρηση του έργου σε βάθος πενταετίας. Το θέμα θα κλείσει, αλλά τους τελικούς αριθμούς δεν τους γνωρίζω εγώ. Εμείς δουλεύουμε απρόσκοπτα για να εκπληρώσουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που με πολλά ρίσκα και κόπους πείσαμε με τους συνεργάτες μας τη FIBA για να μας δώσει αυτήν τη διοργάνωση».

Για ένα πρόβλημα με τα δελτία Υγείας του Απόλλωνα και της ΠΑΕΕΚ με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην Δικαστική επειδή δεν τα πήραν: «Σαφέστατα είναι απαράδεκτα πράγματα και το είχα δηλώσει. Οι δύο ομάδες ήδη παρευρέθηκαν στη Δικαστική που θα κρίνει για την τύχη του αγώνα και τις αυστηρότατες ποινές που προβλέπονται. Πρέπει να σεβόμαστε το άθλημα, το fair play και όσους συμμετέχουν στην Καλαθόσφαιρα, αυτά είναι απαράδεκτα γεγονότα, δεν έχουν ξανασυμβεί και δεν θέλουμε να ξανασυμβούν. Δεν θέλω να προχωρήσω σε άλλους χαρακτηρισμούς, γιατί προχωράμε και στην τελική φάση του πρωταθλήματος με συναρπαστικούς αγώνες να ακολουθούν».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνετη νίκη του Κεραυνού επί της ΑΕΚ στον δεύτερο τελικό και... ισοφάριση! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/05 @ 08:56

Άνετη νίκη του Κεραυνού επί της ΑΕΚ στον δεύτερο τελικό και... ισοφάριση! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με νίκη του Κεραυνού ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας για την τελική φάση των πλέι-οφ της ΟΠΑΠ Basket League.

Πράξη δεύτερη στους τελικούς της Basket League-ThemaSports
18/05 @ 13:17

Πράξη δεύτερη στους τελικούς της Basket League

Πραγματοποιείται την Κυριακή, 19 Μαΐου, ο δεύτερος τελικός της ΟΠΑΠ Basket League, ανάμεσα στον Κεραυνό και την Πετρολίνα ΑΕΚ.

Πρωταθλητής ο Κεραυνός στην Α1 ανδρών Κ18-ThemaSports
16/05 @ 10:10

Πρωταθλητής ο Κεραυνός στην Α1 ανδρών Κ18

Τον τίτλο του πρωταθλητή για την ΟΠΑΠ Α1 ανδρών Κ18, κατέκτησε ο Κεραυνός, καθώς στον δεύτερο αγώνα για την τελική φάση του πρωταθλήματος, κέρδισε μέσα στην αίθουσα του Λυκείου Κύκκου τον γηπεδούχο Άτλαντα με σκορ 55-47.

Πρώτο βήμα ΤΙΤΛΟΥ για την ΑΕΚ κόντρα στον Κεραυνό (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
15/05 @ 22:30

Πρώτο βήμα ΤΙΤΛΟΥ για την ΑΕΚ κόντρα στον Κεραυνό (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

H Πετρολίνα ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έχοντας το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κέρδισε με 71-64 τον Κεραυνό και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League.

Πήρε την πρόκριση για τον τελικό ο Κεραυνός!-ThemaSports
09/05 @ 21:39

Πήρε την πρόκριση για τον τελικό ο Κεραυνός!

Με διπλό πήρε τη νίκη και την πρόκριση για την τελική φάση των πλεϊ οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Basket League ο Κεραυνός. Επικράτησε της Ανόρθωσης με 78-71 και κορυφαίο παίκτη τον Raynolds με 19 πόντους, 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Προκρίθηκε στους τελικούς η ΑΕΚ, 3-0 τον ΑΠΟΕΛ-ThemaSports
08/05 @ 21:14

Προκρίθηκε στους τελικούς η ΑΕΚ, 3-0 τον ΑΠΟΕΛ

Την πρόκριση για την τελική φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Basket League, εξασφάλισε η Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία στην αναμέτρηση που έγινε στο «Κίτιον», κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα με 88-74 και έτσι, με σκορ νικών 3-0, σφράγισε την πρόκριση μέσα από το ζευγάρι των θέσεων 1 & 4.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ