Τις ομορφιές παραδοσιακών χωριών της Κύπρου θα αναδείξει γι’ ακόμη μια χρονιά το Skoda Cyprus Gran Fondo, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαρτίου με επίκεντρο την Πάφο. Η τριήμερη δράση θα κρατήσει για τρεις ημέρες, από τις 29 μέχρι τις 31 του μήνα, με τις τρεις διαδρομές να τονίζουν την ομορφιά του νησιού, υποστηρίζοντας την τουριστική έκταση που δίνει κάθε χρόνο η διοργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Το Skoda Cyprus Gran Fondo, διοργανωτής του οποίου είναι η Activate Cyprus, περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του UCI Gran Fondo World Series και κάθε χρόνο μαζεύει στην Πάφο και τα περίχωρά της πέραν των 400-500 ποδηλατών/τριών από Κύπρο και εξωτερικό ενισχύοντας τον τουριστικό και οικονομικό τομέα του νησιού. Παράλληλα διαφημίζει τις ομορφιές και την φιλοξενία που προσφέρουν τα χωριά της περιοχής.

Την πρώτη ημέρα οι Expert (αθλητές) θα κάνουν ατομική χρονομέτρηση απόστασης 28.6χλμ ξεκινώντας από τα Νικόκλεια και θα κατευθυνθούν στο Πραστειό προτού επιστρέψουν πίσω στο σημείο όπου θα γίνει η εκκίνηση.

Στη δεύτερη ημέρα η δράση θα εξελιχθεί από την Πάφο μέχρι τα Κούκλια με τους συμμετέχοντες να καλούνται να διανύσουν 103χλμ δια μέσου των χωριών Νικόκλεια, Χολέτρια, Νατά, Τραχυπέδουλα, Κιδάσι, Άρσος, Αγ. Νικόλας, Πραιτώρι, Μαμώνια, ξανά Νικόκλεια για να φθάσουν στον τερματισμό στα Κούκλια.

Η τρίτη διαδρομή, στην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, έχει και πάλι αφετηρία την Πάφο και οι ποδηλάτες/τριες θα περάσουν από τα γραφικά χωριά Αχέλια, Τίμη, Αναρίτα, Νατά, Αμαργέτη, Στατός, Άγιος Φώτιος, Χούλου, Λεμύθου και Καλλέπεια προτού τερματίσουν στην Τσάδα. Η συγκεκριμένη απόσταση είναι 59.2χλμ.

Όσον αφορά στους Sportive (αθλούμενους) την Παρασκευή, στην έναρξη της διοργάνωσης, θα διανύσουν 55,5χλμ από την Πάφο μέχρι τα Νικόκλεια περνώντας από Αχέλεια, Τίμη, Αναρίτα, Νατά, Τραχυπέδουλα και Μαμώνια. Τις άλλες δυο ημέρες θα ακολουθήσουν το ίδιο δρομολόγιο που προβλέπεται για τους Expert. Επιπλέον, Σάββατο και Κυριακή θα γίνουν και οι δυο διαδρομές του Medio Fondo Race, που απόστασης 89.3χλμ και 50.6χλμ αντίστοιχα. Ο αγώνας που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του Cyprus Gran Fondo.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η Skoda και μεγάλος χορηγούς το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι η UNICARS, η ασφαλιστική Atlantic, ο Δήμος Πάφου, το Cyclo Shop και η ΕΤΑΠ Πάφου ενώ υποστηρίζουν η Motolife Tours και ο ΣΥ.ΚΑ.ΝΑ. Τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση, τις διαδρομές και τα πακέτα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο https://www.activatecyprus.com/granfondocyprus.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/05 @ 09:07

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ τροχοκαθίσματος, ο Κεραυνός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά από εκείνον του κυπελλούχου, καθώς στον 3ο αγώνα για την τελική φάση των πλέι-οφ, που έγινε στο «Κ. Παπαέλληνας», κέρδισε τον Απόλλωνα με 58-36 και έτσι με σκορ νικών / ηττών 2-1, έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ