Οι πιτσιρικάδες που σήκωσαν το League Cup, τα έσπασαν στο Κύπελλο Αγγλίας και αποτελούν την κληρονομιά του Γίργκεν Κλοπ στην Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Κυριακή απόγευμα, στο zapping ανάμεσα στις ματσάρες για το ελληνικό πρωτάθλημα πέφτεις πάνω στον τελικό του League Cup. Τον πετυχαίνεις στην παράταση, βλέπεις την Λίβερπουλ. Διαπιστώνεις ότι δεν ξέρεις τη μισή ομάδα. «Τι έγινε ρε φίλε, τελικός U-23 είναι;». Όχι, ήταν οι teenagers που έριξε μέσα ο Γίργκεν Κλοπ, παίκτες που για πολλούς αποτελούν το μέλλον του club και πριν μερικές μέρες διέλυσαν την Σαουθάμπτον στο Κύπελλο.

Σίγουρα, αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί ο Γερμανός τεχνικός ίσως να μην είχε χρησιμοποιήσει τόσους, όμως όπως και να ‘χει, είναι εκπληκτικό να βλέπεις πολλούς πιτσιρικάδες να παίρνουν χρόνο να να βοηθούν σε νίκες και τίτλους. Ο Κλοπ το καλοκαίρι θα φύγει, όμως κάποιοι από αυτούς ίσως μείνουν για καιρό. Πάμε να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε όσους είδαμε τις τελευταίες μέρες…

Λιούις Κούμας. Ο 18χρονος ήταν στο βασικό σχήμα και εκείνος που άνοιξε το σκορ. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, συνέκλινε από αριστερά και πλάσαρε στην αντίθετη γωνία από εκείνη που περίμενε ο τερματοφύλακας. Τόσο μικρός και βάζεις γκολ στο Anfield, αξία ανεκτίμητη. Ο Λιούις είναι γιος του παλιού παίκτη της Premier League, Τζέισον, με θητεία σε Γουέστ Μπρομ και Γουίγκαν.

Αποκτήθηκε πριν 8 χρόνια από την Τρανμίρ, στην οποία έπαιζε ο μπαμπάς και από τότε όλη η youth-career του είναι στην Λίβερπουλ. Μέχρι στιγμής, ήταν στον πάγκο στο Europa League και στον τελικό του League Cup. Ο Κούμας είναι εξτρέμ και έχει πετύχει 7 γκολ στην PL2 φέτος, έχοντας τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής από το top-8. Αξίζει να αναφερθεί ότι έκανε χατ-τρικ στον αγώνα των μικρών με την Άρσεναλ.

Και πάμε σε αυτόν με την αφάνα. Τζέιντεν Ντανς

Μπήκε αλλαγή στη θέση του προαναφερθέντα στο 63’ και πέτυχε δύο γκολ κλέβοντας τη δόξα. Και ειδικά το πρώτο ήταν τρομερό αφού 10 λεπτά την είσοδό του στο ματς πήρε την κάθετη του Έλιοτ και με τελείωμα με σκάψιμο στο τετ-α-τετ έκανε το 2-0. Στο 88’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με κοντινό πλασέ καθώς ακολούθησε ξανά τη φάση και πάτησε περιοχή.

Και αυτός 18 ετών και γιος πρώην παίκτη, βρίσκεται όλη του τη ζωή στην Λίβερπουλ και στις δηλώσεις μετά τα δύο γκολ του είπε ότι υποστηρίζει το club από πάντα και ότι ακόμα δεν το έχει συνειδητοποιήσει. Παίζει από τη μέση και μπροστά και όσοι παρακολούθησαν τον τελικό στο Wembley είδαν ότι έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ πριν το πετύχει ο Φαν Ντάικ.

Ντεμπούτο στην Premier League έχει κάνει ήδη καθώς μπήκε στο πρόσφατο 4-1 κόντρα στην Λούτον στο Anfield και μάλιστα είχε συμμετοχή στο γκολ του Έλιοτ. Εντυπωσιακό αν αλαγογιστεί κανείς ότι μόλις πριν λίγο καιρό έκανε και ντεμπούτο στην U-21 αφού σκόραρε ασταμάτητα με την U-18.

Πέρα όμως από τους σκόρερς με την Σαουθάμπτον, οι πιτσιρικάδες στην Λίβερπουλ, ειδικά φέτος, δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Όταν πέρυσι ο Τζάρελ Κουάνσα πήγαινε δανεικός στην Μπρίστολ Ρόβερς, ούτε οι κολλητοί του Κλοπ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τι θα συμβεί έναν χρόνο μετά.

Aν και 21 ετών, πλέον μπορεί να νιώθει «πάλιουρας» με τόσους teenagers συμπαίκτες. Ήδη μετρά 15 ματς ως βασικός και 21 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Μια από τα ίδια για τον Κόνορ Μπράντλεϊ. Ο δεξιός μπακ αποκτήθηκε το 2021 από την Βόρειο Ιρλανδία και έκανε ντεμπούτο μερικούς μήνες αργότερα για να δοθεί δανεικός αμέσως μετά.

Η περσινή σεζόν του στην Μπόλτον ήταν σούπερ γεμάτη με 53 αγώνες και ενδεικτικό του ταλέντου του ήταν ότι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της League One. Φέτος ήταν η χρονιά του καθώς εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Αλεξάντερ-Άρνολντ, τον Ιανουάριο έδωσε την πρώτη του ασίστ στην PL με την Μπόρνμουθ και πριν μερικές εβδομάδες βρήκε δίχτυα σε βάρος της Τσέλσι.

Πέρα όμως από αυτούς τους τέσσερις, υπάρχουν και άλλοι τόσοι μικροί τους οποίους ο Κλοπ βάζει σιγά-σιγά στο κόλπο και θα τους αφήσει με τις πρώτες παραστάσεις πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι από το Anfield.

Ο Μπόμπι Κλαρκ είναι 19χρονος μέσος, Νο2 σε chances-created στην PL2 φέτος. Και αυτός γιος παλιού παίκτη, αποκτήθηκε το 2021 από την Νιούκαστλ, έκανε ντεμπούτο έναν χρόνο μετά, έχει φέτος παίξει σε 4 ματς αλλαγή όπως και στη νίκη στο Λονδίνο στο FA Cup κόντρα στην Άρσεναλ. Χαφ είναι και ο συνομίλικός του, Τζέιμς ΜακΚόνελ.

Αυτός ήρθε από την Σάντερλαντ το 2019 και φέτος έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα με την Λίβερπουλ στη φάση των ομίλων του Europa League κόντρα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Ήταν βασικός στον 4ο γύρο με την Νόριτς και έδωσε ασίστ, ενώ μπήκε αλλαγή στο πρωτάθλημα στο 3-0 κόντρα στην Μπρέντφορντ. Πάσες και ανάκτηση είναι τα πιο δυνατά του σημεία σύμφωνα με τους αριθμούς.

Και πάμε ακόμα πιο κάτω. Σε ηλικία. Στο Wembley ήταν για 120 λεπτά στον πάγκο, όμως δεν ήταν και μικρή εμπειρία για έναν 16χρονο. Ο Τρέι Νιόνι αφίχθη το καλοκαίρι από την Λέστερ και παρότι ακόμα δεν έχει πάρει λεπτά συμμετοχης, έχει καθίσει στον πάγκο σε κάμποσους αγώνες της PL. Μέσος και αυτός, τεχνίτης λένε τα reports, μέχρι στιγμής ξεχωρίζει στην U-18.

Κλείνουμε με τον Κάιντ Γκόρντον, έναν μεσοεπιθετικό 19 ετών, τον οποίο οι Reds πήραν από την Ντέρμπι Κάουντι το 2021 δίνοντας ένα εκατ. ευρώ. Έπαιξε για πρώτη φορά στο League Cup και τον Ιανουάριο του 2022, στα 17 του έγινε ο 2ος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ. Νοt a bad start…

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ