Η ΚΟΕΑΣ ενημερώνει:

Ακολουθήστε μας στο Google news

«ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΔΑΦΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Στο δεύτερο μίτινγκ κλειστού στίβου στο 2024 μετείχε σήμερα (7/2) η Δάφνη Γεωργίου, λαμβάνοντας μέρος στο «ασημένιο» της πόλης Μοντβίγ στη Γαλλία. Η αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη έδειξε σταθερή στην απόδοσή της, ελπίζοντας ότι με την πάροδο του χρόνου θα ρίξει αρκετά τον χρόνο της.

Στη Μοντβίγ, η Γεωργίου τερμάτισε στην 5η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς στα 60μ. με εμπόδια σε 8.44, αφού έφυγε αργά από τον βατήρα (αντίδραση 0.193), καταλαμβάνοντας συνολικά τη 10η θέση.

Αυτό την «υποχρέωσε» να λάβει μέρος στον Τελικό Β, στον οποίο είχε σημαντική βελτίωση και στην εκκίνηση της (αντίδραση 0.124) και στην ταχύτητά της, τερματίζοντας στη 2η θέση σε 8.27, που ήταν συνολικά ο 7ος καλύτερος χρόνος και από τους δύο τελικούς.

Ο επόμενος αγώνας για τη Δάφνη Γεωργίου θα είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου».

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΒΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ

Τις πρώτες δύο κούρσες της στο 2024 έκανε το βράδυ της Τετάρτης (7/2/24) η Ολίβια Φωτοπούλου, λαμβάνοντας μέρος στο «ασημένιο» μίτινγκ κλειστού στίβου στην πόλη Μοντβίγ της Γαλλίας. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη έδειξε πως βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, κάνοντας δύο πολύ γρήγορες κούρσες και όπως φάνηκε θα είναι θέμα χρόνου η κατάρριψη του δικού της παγκύπριου ρεκόρ στα 60μ. (7.26).

Η Φωτοπούλου πέρασε με τον 5ο καλύτερο χρόνο στον «μεγάλο τελικό», τερματίζοντας 2η στη δεύτερη σειρά με 7.31. Στον τελικό, παρά το ότι δεν είχε την εκκρηκτική εκκίνηση (αντίδραση 0.175), εντούτοις έδειξε πως διαθέτει πολύ γρήγορα πόδια, τερματίζοντας στην 4η θέση με 7.27! Επόμενο μίτινγκ που θα λάβει μέρος η πιο γρήγορη Κύπρια αθλήτρια θα είναι το «ασημένιο» κλειστού στο Παρίσι, στις 11 Φεβρουαρίου».

«ΣΤΑ 2,15Μ. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

Βελτιωμένος κατά έναν πόντο στο 2024 ήταν ο Βασίλης Κωνσταντίνου, στο «ασημένιο» διεθνές μίτινγκ άλματος σε ύψος στην πόλη Τρίνετς της Τσεχίας. Ο αθλητής του Φώτη Στεφανή ολοκλήρωσε πριν από λίγο τον αγώνα του, με καλύτερο άλμα του στα 2,15μ., καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Ο Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε τη βοήθεια της νικήτριας στις γυναίκες Τατιάνας Γκούσιν, η οποία τράβαγε βίντεο των προσπαθειών του, πέρασε με την πρώτη τα 2,10μ., με τη δεύτερη τα 2,15μ., ενώ έριξε τρεις φορές τον πήχη στα 2,20μ.

Η δεύτερη προσπάθεια του Κωνσταντίνου στα 2,20μ. ήταν αρκετά καλή, αφού πέρασε καθαρά πάνω από τον πήχη, όμως τον ακούμπησε ελάχιστα με τη φτέρνα και αυτός έπεσε, προς απογοήτευσή του. Σημαντικό για τον Βασίλη Κωνσταντίνου είναι να βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα και να σταθεροποιηθεί σε άλματα πάνω από τα 2,20μ., ιδιαίτερα στον ανοικτό στίβο».

«ΑΡΧΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Τον πρώτο της αγώνα στο 2024 και τον πρώτο της υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της Κυριάκου Ιωάννου, ολοκλήρωσε πριν από λίγο η Δέσποινα Χαραλάμπους. Η πρωταθλήτριά μας έλαβε μέρος στο «ασημένιο» διεθνές μίτινγκ άλματος σε ύψος, στην πόλη Τρίνετς της Τσεχίας, στο κλειστό γήπεδο «Βερκ Αρίνα».

Η Χαραλάμπους πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,72μ. και το 1,77μ., αποτυγχάνοντας τρεις φορές στο 1,82μ., καταλαμβάνοντας τη 10η θέση. Ωστόσο, από τα άλματά της έδειξε ότι έχει προοπτικές για να ανέβει αρκετά ψηλά φέτος και να ξεπεράσει την ατομική της επίδοση (1,84μ.), όταν με το καλό βάλει περισσότερους αγώνες στα πόδια της.

Τον αγώνα κέρδισε η Ελλαδίτισσα Τατιάνα Γκούσιν με 1,90μ., ούσα η μοναδική που είχε καθαρά άλματα μέχρι το 1,90μ. Να σημειώσουμε ότι οι εκφωνητές του αγώνα εξήραν την παρουσία στο γήπεδο τού τρεις φορές κατόχου παγκόσμιων μεταλλίων Κυριάκου Ιωάννου, ενώ τον πρώην πρωταθλητή μας στο ύψος, αξιοποίησαν και η Τατιάνα Γκούσιν, αλλά και η Καναδέζα Μαργαρίτα Λορέντζο παίρνοντας οδηγίες μετά τα άλματα τους».

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο -ThemaSports
16/05 @ 21:11

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και με την παρουσία όλων των Κύπριων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ