Ο Ζαν Τοντ μίλησε για την κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στις 28 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ημέρα που ο Μίχαελ Σουμάχερ είχε ατύχημα κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη τον καθήλωσαν έκτοτε και ο ίδιος είναι απομονωμένος στο σπίτι του στην Ελβετία, με την οικογένειά του να μην παρέχει πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του. Από τους ελάχιστους ανθρώπους που συναντούν ακόμη τον θρύλο της Formula 1 είναι ο Ζαν Τοντ, επιστήθιος φίλος του και άλλοτε αφεντικό της Ferrari.

Μιλώντας στην L’ Equipe αναφέρθηκε στο πώς είναι ο «Σούμι», χωρίς πάντως να δώσει πολλές λεπτομέρειες. «Ο Μίχαελ είναι εδώ, συνεπώς δεν μου λείπει. Απλά δεν είναι όπως ήταν. Είναι διαφορετικός και η οικογένειά του, η σύζυγος και τα παιδιά του, τον προστατεύουν. Είναι πια διαφορετικός και έχω το προνόμιο να μοιράζομαι κάποιες στιγμές μαζί του. Αυτό μόνο έχω να πω. Δυστυχώς η μοίρα τον χτύπησε πριν δέκα χρόνια και δεν είναι πια ο Μίχαελ που γνωρίζαμε στη Formula 1», τόνισε.

Ο Ζαν Τοντ ήταν επικεφαλής της Ferrari όταν ο Σουμάχερ κέρδισε πέντε συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους στη Formula 1 μεταξύ 2000 και 2004, προτού υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος από το 2004 έως το 2008.

Στις 28 Δεκεμβρίου και με αφορμή τα δέκα χρόνια από το ατύχημα του Σουμάχερ, το γερμανικό δίκτυο ARD θα προβάλει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θρύλου της Formula 1 παρουσιάζοντας και σπάνιο υλικό.

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φερστάπεν κέρδισε στην Ίμολα την πιο αγχωτική του νίκη της τελευταίας διετίας-ThemaSports
19/05 @ 18:20

Ο Φερστάπεν κέρδισε στην Ίμολα την πιο αγχωτική του νίκη της τελευταίας διετίας

Μέχρι τον 52ο από τους 63 γύρους του GP της Εμίλια Ρομάνια ο Μαξ Φερστάπεν έδειχνε ότι θα κέρδιζε άλλη μία από τις γνωστές του άνετες νίκες - όμως τότε ο Λάντο Νόρις ανέβασε τον ρυθμό της McLaren, απείλησε τον Ολλανδό και τερμάτισε στα μόλις 7 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του στην καρό σημαία! Στο βάθρο και η Ferrari με την 3η θέση του Σαρλ Λεκλέρ.

Σαν κι εκείνον… κανείς: Απόλυτο αφεντικό ο Φερστάπεν, κέρδισε την pole position στο GP της Εμίλια Ρομάνια!-ThemaSports
18/05 @ 20:48

Σαν κι εκείνον… κανείς: Απόλυτο αφεντικό ο Φερστάπεν, κέρδισε την pole position στο GP της Εμίλια Ρομάνια!

Δεν είναι τυχαία πρωταθλητής. Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε ακόμα μία pole position αρκετά δύσκολη και οριακή, για το GP της Εμίλια Ρομάνια στην Ιμόλα.

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari-ThemaSports
16/05 @ 16:58

Όταν ο Σουμάχερ έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημασία τους. Ας δούμε τα κυριότερα της ημέρας.

Τα «γαλλικά» του Μάνσελ με τον Σένα-ThemaSports
17/05 @ 12:26

Τα «γαλλικά» του Μάνσελ με τον Σένα

Ορισμένα γεγονότα της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1 μέχρι σήμερα κάνουν κόσμο να παραμιλούν. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι-ThemaSports
07/05 @ 15:35

Νέα επαφή της Aston Martin με τον Νιούι στο Μαϊάμι

Για πρώτη φορά η Aston Martin F1, μέσω του διευθυντή της Μάικ Κρακ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις υπηρεσίες του Άντριαν Νιούι - έπειτα από τη νέα συνάντηση του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1 με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ, στο Μαϊάμι.

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"-ThemaSports
07/05 @ 13:05

Βασέρ για Χάμιλτον: "Νιώθω ότι έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει με τη Ferrari"

Ο διευθυντής της Scuderia μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe για όλα όσα πιστεύει ότι θα φέρει στην ιταλική ομάδα το 2025 ο Λιούις Χάμιλτον, και ξεκαθάρισε ότι στόχος του Βρετανού επτάκις πρωταθλητή είναι να κερδίζει με το cavallino, στο τεράστιο τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ