Ο Παναθηναϊκός έπαιζε μόνος του για ένα ημίχρονο, ο Μπρινιόλι τον κρέμασε ξανά όπως στη Γαλλία και ο Άρης σε μια αντεπίθεση έκανε το 2-0 στέλνοντας ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ σε διαφορά ενός αποτελέσματος.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Μπλόκο» έστησε απόψε στο «Κλ. Βικελίδης» ο Αρης στον Παναθηναϊκό, νικώντας τον με 2-0 χάρη στα γκολ του Μορόν (43’) και του Μενέντες (72’) και βάζοντας γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος όλους τους διεκδικητές του.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Αρη μετά από επτά συνεχόμενα ματς, πληρώνοντας τα τραγικά ατομικά λάθη των παικτών του και δη αυτό του Μπρινιόλι στο 43’ με το οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε ένα ακόμα σε αντεπίθεση του Αρη στο 72’ που κλείδωσε το πολύτιμο τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πιέζοντας ψηλά τον Αρη και έχοντας την κατοχή της μπάλας που ειδικά στο πρώτο τέταρτο του ματς άγγιζε το 70%.

Η στόχευση των πράσινων ήταν να εκμεταλλευτεί τα ρήγματα στην αριστερή πλευρά του Αρη, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα ο Αρης ισορροπούσε κάπως την κατάσταση, ποντάροντας σε μακρινές μπαλιές στην πλευρά του Μλαντένοβιτς ή σε γρήγορες μεταβάσεις, ιδίως από τη στιγμή που ο Νταρίντα ήταν «εγκλωβισμένος» στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά με αξιώσεις στο 21’ μετά από έξοχο συνδυασμό του Ιωαννίδη με τον Βέρμπιτς που έβγαλε τετ α τετ με τον Κουέστα τον Ελληνα επιθετικό του τριφυλλιού, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό «κίπερ».

Η απάντηση του Αρη ήρθε στο 28’ μετά από διπλό αβίαστο λάθος του Κώτσιρα που έδωσε τη δυνατότητα στον Παναγίδη να βγει μόνος με τον Μπρινιόλι που έδωσε την εστία του.

Ο Κοέστα στο 32’ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ιωαννίδη από πλάγια αριστερά, όπως αντέδρασε σωστά και στο 37’ στο σουτ του Μπερνάρ από το ύψος τη μεγάλης περιοχής μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια των πράσινων.

Ωσπου στο 43’ ο Αρης κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα ακόμα ατομικό λάθος, αυτή τη φορά από τον Μπρινιόλι που καθυστέρησε να απομακρύνει τη μπάλα προ του Μορόν, ο οποίος έβαλε την κόντρα και εν συνεχεία έστειλε τη μπάλα στο βάθος της κενής εστίας του Παναθηναϊκού (1-0).

Πριν οι δύο ομάδες μεταβούν τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων, οι πράσινοι κατέγραψαν ακόμα μία υποσχόμενη ευκαιρία στο ενεργητικό τους, με τον Ιωαννίδη να στρώνει στον Μπερνάρ και τον Βραζιλιάνο να σουτάρει λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης έκλεισε ακόμα περισσότερο τους χώρους και ο Παναθηναϊκός έδειχνε πελαγωμένος έχοντας ανούσια κατοχή της μπάλας. Το τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο 60’ με μακρινό σουτ του Τσέριν που πέρασε άουτ, ενώ τα πολλά κερδισμένα κόρνερ περνούσαν ανεκμετάλλευτα.

Οι κιτρινόμαυροι, αντιθέτως, «χτύπησαν» στην πρώτη τους επίσκεψη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπρινιόλι να σώζει το σουτ του Μορόν όχι όμως κι αυτό του Μενέντες που κατέληξε στο αριστερό του «παράθυρο» στο 72’ (2-0).

Στο 89’ ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Μορόν που είχε βρεθεί μόνος του από αριστερά, σε γρήγορο τρανζίσιον του Αρη, όπως και ο Κουέστα σε σουτ του Βαγιαννίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος / 4-2-3-1): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+4’ Πάρντο), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Σουλεϊμάνοφ (90+3’ Καρλσον), Μορόν (90+4’ Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90+2’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Μπερνάρ, Μαντσίνι (75’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (61’ Τζούρισιτς).

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 24 ώρες που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη και τον λαό του ΠΑΟΚ: Το VIDEO που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις-ThemaSports
20/05 @ 17:52

Οι 24 ώρες που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη και τον λαό του ΠΑΟΚ: Το VIDEO που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας και στη Θεσσαλονίκη στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι. Δείτε το VIDEO του SPORT24 που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις.

Η ΑΕΚ πήρε ένα «σκληρό μάθημα», αλλά φέτος επισφράγισε πως το DNA της αλλάζει! -ThemaSports
20/05 @ 22:01

Η ΑΕΚ πήρε ένα «σκληρό μάθημα», αλλά φέτος επισφράγισε πως το DNA της αλλάζει!

Έδωσε μια μάχη… μέχρι τελικής πτώσεως στη Stoiximan Super League, ο τίτλος χάθηκε, αλλά από την επόμενη ημέρα κιόλας, υπάρχει ένας βασικός λόγος αισιοδοξίας! Κι αυτό, γιατί στη μεγάλη εικόνα, η ΑΕΚ απέβαλε μία από τις χειρότερες συνήθειές της στον 21ο αιώνα.

Το ξέσπασμα στην λήξη, το «campeones» στα αποδυτήρια και το «σ’αγαπώ» του Λουτσέσκου στον Ιβάν Σαββίδη-ThemaSports
20/05 @ 16:00

Το ξέσπασμα στην λήξη, το «campeones» στα αποδυτήρια και το «σ’αγαπώ» του Λουτσέσκου στον Ιβάν Σαββίδη

Την παρακάμερα του αγώνα με τον Άρη δημοσίευσε ο ΠΑΟΚ, με τις αντιδράσεις στο φινάλε του αγώνα και τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια να ξεχωρίζουν από όσα έγιναν στο Χαριλάου για τους Πρωταθλητές.

Μητσοτάκης: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, μπορεί και ο Άρης να πάρει το Κύπελλο» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
20/05 @ 13:10

Μητσοτάκης: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, μπορεί και ο Άρης να πάρει το Κύπελλο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και το μήνυμα στον Άρη εν όψει του τελικού Κυπέλλου.

Αστυνομικός πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης και... τρώει πέσιμο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
20/05 @ 12:12

Αστυνομικός πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης και... τρώει πέσιμο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομικός έφαγε πέσιμο στο Βικελίδης, επειδή πανηγύρισε γκολ του ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αποστολή εξετελέσθη στη Λεωφόρο και τώρα... ο ευρωπαϊκός τελικός με διπλό κίνητρο!-ThemaSports
20/05 @ 08:48

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αποστολή εξετελέσθη στη Λεωφόρο και τώρα... ο ευρωπαϊκός τελικός με διπλό κίνητρο!

Ο Ολυμπιακός στρέφει από σήμερα την προσοχή του στον τελικό της επόμενης Τετάρτης για το Conference League. Το διπλό κίνητρο για τον αγώνα με τη Φιορεντίνα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ