Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα, Γιώργος Μερκής, ο οποίος μίλησε ανάμεσα σε άλλα, για την Εθνική Κύπρου, το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας και για τα δύο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη ζωή του μετά την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο: «Μετά το ποδόσφαιρο, προσπαθείς να βρεις τα πατήματα σου. Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι μέλος μιας ομάδας. Διαφορετικοί οι ρυθμοί ζωής και η καθημερινότητα. Ασχολήθηκα ως βοηθός προπονητής, αλλά προς το παρόν απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Μου λείπουν όλα όσα περάσαμε, γιατί η ζωή μου είναι όλη ποδόσφαιρο. Άρχισα από τα έξι μου και σταμάτησα στα 37 μου. Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσω διακόπτη και να ασχοληθώ με κάτι άλλο».

Για την Εθνική Κύπρου: «Η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή και όλους μας λυπεί. Δυστυχώς δεν έχει αρχίσει τώρα επί Τιμούρ Κετσπάγια αυτό το θέμα. Βλέπαμε τα σημάδια εδώ και τρία χρόνια και θεωρώ πως η ΚΟΠ έπρεπε να πάρει τα μέτρα της για να μην φτάσουμε ένα βήμα πριν τον πάτο, για να παίζουμε με το Γιβραλτάρ για να παραμείνουμε κατηγορία. Έχουμε ταλέντο, ίσως να έχουμε και καλύτερους παίκτες τώρα από την εποχή μου, αλλά δεν ξέρω τι τους λείπει. Ρώτησα έναν παίκτη που πρόλαβε και τις δύο εποχές γιατί συμβαίνει αυτό και μου είπε “Ξέρει ότι μπορεί να υπάρχει παραπάνω ταλέντο, αλλά δεν υπάρχει η προσωπικότητα”. Και όντως αν δεν υπάρχουν 4-5 τέτοιοι παίκτες που θα βγουν μπροστά, θα τους πάρει και αυτούς ο ποταμός και όλα τα πυρά πέφτουν πάνω τους. Πρέπει επιτέλους να μπουν σωστοί άνθρωποι και σωστές βάσεις. Εγώ έχω κουραστεί με τις δικαιολογίες. Όλες οι χώρες κάνουν βήματα μπροστά, οφείλουμε να βρούμε το λάθος».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Στα κάτω η Δόξα και η Καρμιώτισσα προβληματίζουν, ενώ η ΑΕΖ είναι η ευχάριστη έκπληξη. Και ο Οθέλλος και ο Εθνικός τα πηγαίνουν καλά. Όσον αφορά την κορυφή, το ΑΠΟΕΛ, ο Άρης και η Πάφος είναι εκεί, ενώ η Ανόρθωση είναι η ευχάριστη έκπληξη. Μπορεί όντως ο προπονητής της να μην είχε τις ευκαιρίες του στο παρελθόν, όμως στην Ανόρθωση του έδειξαν εμπιστοσύνη και θεωρώ ότι η Ανόρθωση μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο».

Για το ντέρμπι κορυφής Άρης-ΑΠΟΕΛ: «Ο ΑΠΟΕΛ υπερέχει γιατί είναι μια ισορροπημένη ομάδα, αμυντικά είναι δύσκολο να του βάλεις γκολ, όμως δυσκολεύεται να βάλει γκολ. Ο Άρης είναι μια δυναμική ομάδα, με πολύ γρήγορους παίκτες που μπορούν να σε τιμωρήσουν με το παραμικρό λάθος, όμως το μειονέκτημα του είναι η κούραση της Ευρώπης».

Για το ντέρμπι Απόλλων-Ανόρθωση: «Είναι πολύ καθοριστικό, πρωτίστως για τον Απόλλωνα που προέρχεται από τρεις σερί ήττες. Αν δεν κερδίσει, θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα στην ψυχολογία των παικτών, θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις και θα χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου. Ο κόσμος του Απόλλωνα είναι απαιτητικός. Όσον αφορά την Ανόρθωση, θεωρώ πως και να μην κερδίσει, δεν θα χαθεί».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ