Η Πορτογαλία επικράτησε 2-0 της Ισλανδίας και ολοκλήρωσε με το απόλυτο τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro. Με «διπλά» ολοκλήρωσαν Σλοβακία και Λουξεμβούργο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πήρε δέκα με τόνο η Πορτογαλία.

Η παρέα του Κριστιάνο επικράτησε 2-0 της Ισλανδίας εντός έδρας, έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά στον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro και ολοκλήρωσε με το απόλυτο τις υποχρεώσεις της στη διαδικασία. Αφού νίκησε από δύο φορές Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Λουξεμβούργο και Λιχτενσταϊν, έχοντας γκολ 36-2.

Το σκορ άνοιξε στο 37ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες με τρομερό σουτ εκτός περιοχής και από πλάγια θέση, ενώ αγκαλιά με τη νίκη ήρθαν οι Ίβηρες στο 66’, με το γκολ του Ρικάρντο Όρτα. Ο Φέλιξ έκανε συρτό σουτ, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε ασταθώς και ο Κριστιάνο προσπάθησε να σκοράρει από κοντά, αλλά του πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα ο άσος της Μπράγκα.

Η Σλοβακία είναι, ως γνωστόν, η ομάδα που θα ακολουθήσει την Πορτογαλία στο Euro, ως 2η από το 10ο γκρουπ, έχοντας εξασφαλίσει εδώ και λίγες ημέρες το εισιτήριο για Γερμανία. Ωστόσο, δεν έδειξε αδιάφορη κόντρα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας με ανατροπή. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν για σχεδόν μισή ώρα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 49’ με αυτογκόλ του Χροσόβσκι. Τρία λεπτά μετά, ο Μποζένικ έφερε την αναμέτρηση στα ίσα, ενώ στο 63’ ο Γκοΐκοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Σάτκα στο 71ο λεπτό.

Μια ιστορική πορεία ολοκλήρωσε το Λουξεμβούργο, το οποίο επικράτησε 1-0 του Λιχτενσταϊν εκτός έδρας, φτάνοντας τους 17 βαθμούς στον όμιλο. Με δέκα παίκτες από το 5ο μόλις λεπτό αγωνίστηκε η ομάδα του Χολτζ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 69ο λεπτό ο Ροντρίγκες με κεφαλιά.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής (19/11)
Πορτογαλία-Ισλανδία 2-0
(37' Φερνάντες, 66' Όρτα)

Βοσνία-Ερζεγοβίνη-Σλοβακία 1-2
(49' αυτ. Χροσόβσκι - 52' Μπόζενικ, 71' Σάτκα)

Λιχτενσταϊν-Λουξεμβούργο 0-1
(69' Ροντρίγκες)

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EURO Κ-17: Οι δηλώσεις των προπονητών της Τσεχίας, Ουκρανίας και Σερβίας-ThemaSports
19/05 @ 15:44

EURO Κ-17: Οι δηλώσεις των προπονητών της Τσεχίας, Ουκρανίας και Σερβίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο της Εθνικής μας, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων της τελικής φάσης του EURO under-17.

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος-Τσεχία!-ThemaSports
19/05 @ 15:05

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος-Τσεχία!

Η ΚΟΠ ανακοινώνει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τον αυριανό πρώτο αγώνα της Εθνικής μας με την Τσεχία για τον πρώτο όμιλο του EURO U-17.

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες του EURO Κ-17»-ThemaSports
19/05 @ 14:27

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες του EURO Κ-17»

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του EURO under 17 και οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο μας, μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου της UEFA.

Ο Κωστάκης Αρτυματάς κοντά στην αποστολή της Εθνικής Παίδων Κ-17 - «Τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα στην Κύπρο»-ThemaSports
19/05 @ 12:58

Ο Κωστάκης Αρτυματάς κοντά στην αποστολή της Εθνικής Παίδων Κ-17 - «Τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα στην Κύπρο»

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Ανδρών Κωστάκης Αρτυματάς επισκέφτηκε σήμερα την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Παίδων Κ-17 ενόψει της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενούμε στην Κύπρο.

Αρχίζει το EURO U-17, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στην Κύπρο!-ThemaSports
19/05 @ 12:07

Αρχίζει το EURO U-17, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στην Κύπρο!

Αναμονή τέλος! Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του EURO U-17 φτάνει στο τέλος της!

Οι αγώνες της τελικής φάσης του EURO U-17-ThemaSports
18/05 @ 13:03

Οι αγώνες της τελικής φάσης του EURO U-17

Σε ρυθμούς πρεμιέρας της τελικής φάσης του EURO U-17, της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ