Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Ο Κώστας Τσιμίκας συνεχίζει στη Λίβερπουλ. Μένει στο «Άνφιλντ» και δικαιολογεί τον τίτλο του «Greek Scouser» για την επόμενη τετραετία. Κορυφαία του στιγμή; Φυσικά και είναι εκείνο το πέναλτι απέναντι στην Τσέλσι, στον τελικό που σηματοδότησε τα 150 χρόνια του FA Cup.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέο συμβόλαιο, πλήρης εμπιστοσύνη, δικαίωση της δουλειάς του και η απόλυτη αναγνώριση. Ο Κώστας Τσιμίκας συνεχίζει στη Λίβερπουλ, θα βρίσκεται στο «Άνφιλντ» μέχρι το καλοκαίρι του 2027, με την κορυφαία του στιγμή να μη χωρά φυσικά αμφισβήτηση.

Στην ανάγνωση και μόνο της εν λόγω φράσης, όλοι έχετε στο μυαλό σας το ίδιο πράγμα. Εκείνο το πέναλτι, στον τελικό του FA Cup απέναντι στην Τσέλσι, με τον Έλληνα να σκοράρει και τη Λίβερπουλ να «γράφει» ιστορία, βάζοντας τέλος σε μία… κατάρα, που κρατούσε 16 χρόνια!

Μάλιστα, σημειολογικά ήταν πολύ σημαντικό για τη Λίβερπουλ, αφού ήταν και το πρώτο της στο Wembley στον 21ο αιώνα, διότι το πιο πρόσφατο, αυτό με την Γουέστ Χαμ, το 3-3 του 2006 που οδηγήθηκε στα πέναλτι και τα «σφυριά» έχασαν τα τρία από τα τέσσερα χτυπήματα που εκτέλεσαν, είχε λάβει χώρα στο «Millennium» στο Κάρντιφ! Αυτός, ήταν και ο τελευταίος τελικός στην Ουαλία πριν ανοίξει το νέο Wembley!

Σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός πως ναι μεν το πέναλτι του Τσιμίκα ήταν για τον 141ο τελικό του FA Cup, αλλά την ίδια μέρα ο θεσμός έκλεισε 150 χρόνια από την ίδρυσή του. Η πιο παλιά ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη και εκείνη τη μέρα σε αυτό το ολοστρόγγυλο νούμερο, που θα μνημονεύεται μετά και από μισό αιώνα, ο «Greek Scouser» θα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του! Δεν το λες και μικρό πράγμα να ανήκεις στην αιωνιότητα…

Συνεπώς, η Λίβερπουλ δεν είχε παρά να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Τον ήθελε εκεί, του πρότεινε ανανέωση πιο νωρίς από ό,τι και ο ίδιος θα περίμενε, καθώς η συνεργασία τους ολοκληρωνόταν το 2025 και ο «Τσίμι» θα είναι κάτοικος… Άνφιλντ, για την επόμενη τετραετία.

Αν αυτό συμβεί και το συμβόλαιό του τηρηθεί κατά… γράμμα, ο Κώστας Τσιμίκας θα συμπληρώσει επτά χρόνια στο Λίβερπουλ και το «Νησί». Σημαντικό επίτευγμα, Το ίδιο και η καθοριστική εκτέλεση πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι. Το ίδιο και η εξαιρετική του σχέση με τον Γιούργκεν Κλοπ. Να φύγει λοιπόν, να πάει πού;

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΓκουαρδιόλα: Μυθικός Πεπ, ανέβηκε στη 2η θέση των προπονητών με τους περισσότερους τίτλους στην Premier-ThemaSports
19/05 @ 20:13

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΓκουαρδιόλα: Μυθικός Πεπ, ανέβηκε στη 2η θέση των προπονητών με τους περισσότερους τίτλους στην Premier

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του τίτλου της Premier League από την Μάντσεστερ Σίτι, αφού έφτασε τα 6 τρόπαια και έπιασε τον θρυλικό Μπομπ Πέισλι στη 2η θέση των προπονητών με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία.

Premier League: Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος Αγγλίας-ThemaSports
19/05 @ 20:10

Premier League: Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος Αγγλίας

Η Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Premier League, φτάνοντας τα έξι πρωταθλήματα σε επτά χρόνια και ανεβαίνοντας μόνη στην 4η θέση της "χρυσής Βίβλου", πάνω από την Έβερτον.

Premier League: Η αχτύπητη Μάντσεστερ Σίτι έγραψε ιστορία με το τέταρτο σερί πρωτάθλημα-ThemaSports
19/05 @ 20:05

Premier League: Η αχτύπητη Μάντσεστερ Σίτι έγραψε ιστορία με το τέταρτο σερί πρωτάθλημα

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επιβλήθηκε με 3-1 της Γουέστ Χαμ με πρωταγωνιστή τον Φόντεν (δύο γκολ), για να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα.

Λίβερπουλ: Το εντυπωσιακό coreo των οπαδών με το όνομα του Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 19:57

Λίβερπουλ: Το εντυπωσιακό coreo των οπαδών με το όνομα του Κλοπ

Ο κόσμος της Λίβερπουλ αποχαιρέτησε τον Γιούργκεν Κλοπ στο Laste Dance του στο Άνφιλντ με ένα εντυπωσιακό coreo με το όνομά του.

Ρεσιτάλ από Τζόλη, πέτυχε χατ-τρικ και βγήκε πρώτος σκόρερ στην Bundesliga 2-ThemaSports
19/05 @ 19:35

Ρεσιτάλ από Τζόλη, πέτυχε χατ-τρικ και βγήκε πρώτος σκόρερ στην Bundesliga 2

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν μία ομάδα μόνος του στο ματς της Φορτούνα με το Μαγδεμβούργο, αφού πέτυχε χατ-τρικ και την οδήγησε στην επικράτηση με 3-2 στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga 2, πριν τα ματς με την Μπόχουμ με στόχο την άνοδο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ