Themasports

Ενημέρωση από την ΚΟΕΑΣ:

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει όπως θα ήθελε η Δάφνη Γεωργίου, την τελευταία προσπάθειά της για μάζεμα βαθμών για την παγκόσμια κατάταξη των 100μ. με εμπόδια, στην προσπάθειά της να προλάβει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη ταξίδευσε με τον προπονητή της μέχρι το Λεβερκούζεν της Γερμανίας, για να λάβει μέρος στο «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ στίβου «True Athletes Classics», στοχεύοντας σε πολύ καλό χρόνο για τη βαθμολογική της άνοδο.

Μόνο που η θέληση και η προσπάθεια δεν μπορούν από μόνα τους να σε οδηγήσουν στην επιτυχία, αφού οι καιρικές συνθήκες στάθηκαν ανασταλτικός παράγοντας για να βγάλει η Γεωργίου την επιθυμητή επίδοση.

Στο Λεβερκούζεν έβρεχε όλο το απόγευμα του Σαββάτου (29/7), με τις σειρές των 100μ. με εμπόδια να διεξάγονται κάτω από βροχή. Η Δάφνη Γεωργίου έτρεξε στην πρώτη σειρά, έχοντας κόντρα άνεμο 1,1 μ/δ, και δεν έφτανε αυτό, παραπάτησε μετά το 6ο εμπόδιο, αλλά ευτυχώς διατήρησε την ισορροπία της και τερμάτισε σε 13.59 και στην 4η θέση.

Οι διοργανωτές είχαν κάπως μπερδεμένους τους κανονισμούς, αφού αρχικά ανέφεραν πως στον τελικό θα περάσουν μόνο οι νικήτριες κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι (σύνολο 4). Ευτυχώς, στην πορεία διαπιστώσαμε πως τελικά θα γέμιζαν και οι έξι διάδρομοι του τελικού (είναι στάδιο 6 μόνο διαδρόμων), με τη Γεωργίου να περνά σε αυτόν ως 6η και να τρέχει τελικά από τον 6ο διάδρομο.

Στον τελικό, λοιπόν, η βροχή είχε μεν σταματήσει, αλλά το ταρτάν ήταν ιδιαίτερα βαρύ και υπήρχε παντελής άπνοια. Η Δάφνη Γεωργίου έκανε καλή προσπάθεια και έπεσε στο νήμα μαζί με τη Γερμανίδα Μόνικα Τσαπάλσκα, πίσω από τη νικήτρια Αυστραλή Σελέστε Μούκι (13.16). Τελικώς το φώτο - φίνις ανέδειξε 2η τη Γερμανίδα και 3η τη Γεωργίου με τον ίδιο χρόνο 13.22.

Το 13.22, σε άπνοια (0,0 μ/δ) προσφέρει μόνο 1120 βαθμούς και η 3η θέση άλλους 45, άρα σύνολο 1165 βαθμούς, οι οποίοι δεν βοηθάνε καθόλου τη νεαρή πρωταθλήτριά μας να ανέβει βαθμολογικά, αφού η 5η αξιολογημένη επίδοσή της έχει 1182 βαθμούς!

Έτσι, θα πρέπει τώρα να περιμένει να ολοκληρωθούν όλοι οι αγώνες και της Κυριακής (30/7), να καταχωρηθούν όλα τα αποτελέσματα στα στατιστικά των κοριτσιών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και να διαμορφωθεί η νέα κατάταξη στον «Δρόμο για τη Βουδαπέστη».

Δεν αποκλείεται πάντως τις επόμενες ημέρες να υπάρχουν κάποιες αποχωρήσεις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να ευνοηθεί η δικιά μας αθλήτρια, κάτι που ευχόμαστε να γίνει, για να μην φανεί για μία ακόμα φορά άτυχη και να χάσει ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό ραντεβού ως πρώτη επιλαχούσα!».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο -ThemaSports
16/05 @ 21:11

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και με την παρουσία όλων των Κύπριων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ